marți, 7 august 2012

Piersici prajite cu inghetata de vanilie




Piersicile sunt trase in zahar ars, o pojghita subtire, subtire si care se sparge tare placut atunci cand musti din ea. Seamana cu bananele de la chinezi, dar mie mi-au placut mai mult.
Reteta din " nok lapya konyha ".

- 4 piersici

- 30 g unt

- 3 linguri zahar brun

- inghetata de vanilie

Se taie piersicile in doua, se scoate samburele si pe partea bombata a fiecarei  jumatati se taie o " talpa " astfel incat sa poata sta, fara sa se miste. Se pune untul la topit, se adauga zaharul, se lasa un pic sa se caramelizeze,  apoi se pun piersicile care se trag in acest unt, la foc mic cateva minute. Se pun cu partea taiata pe farfurie. Peste untul cu zahar se adauga 10 ml apa si se lasa sa fiarba putin. Peste fiecare jumatate de piersica se pune un glob de inghetata, apoi se stropesc cu caramel si se servesc.


cam astea ar fi




si pentru voi


8 comentarii:

  1. am sa incerc si eu cred ca-mi place,e foarte apetisant

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne...ce ispita dulceeee....yammy,yammy:)!!!!O zi faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. yammmy! ce bine arata si ce gust minunat trebuie sa aiba!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ooo, ce-mi plac, cred ca-s fabuloase!!Am sa fac si eu ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu piersicile, merci fain de reteta :* <3

    RăspundețiȘtergere
  6. Super deliciosenie, o ispita de zile mari!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc ma bucur mult ca va plac.
    Liana ma bucur tare ca le-ai facut.Cu multa placere reteta.
    Va pup cu drag si va doresc weekend excelent.

    RăspundețiȘtergere