vineri, 20 iulie 2012

Tarta cu caise si bezea



Iar tarta. Ne place combinatia de aluat crocant si umplutura moale si aromata. Fac toate combinatiile posibile, pe care nici nu mi le imaginam vreodata, dar care atunci cand le vad in reviste, ma fac deosebit de curioasa.
Reteta din " secretele bucatariei ".

pentru aluat

- 180 g faina

- 90 g unt rece

- un galbenus

- putina sare

- 50 g zahar

pentru umplut

- 300 g caise

- 2oua+2 galbenusuri

- zahar dupa gust

- zeama de la 1/2 lamaie

- 1 lingura buna de amidon

pentru glazura

- 2 albusuri

- 2 linguri zahar

- putina zeama de lamaie

Se amesteca faina cu zaharul, sarea si unutl rece taiat cubulete. Se adauga si galbenusul si se omogenizeaza. Se intinde aluatul in tava de tarta unsa si tapetata se acopera cu folie transparenta si se baga la frigider pt. cam 30 min. Pentru umplutura se bat ouale, galbenusurile, zaharul si zeama de lamaie. Se adauga amidonul si caisele taiate cubulete. Se scoate aluatul din frigider se ingreuneaza cu boabe de fasole si se coace pe jumatate. Se pune apoi umplutura peste se pune spuma din cele doua albusuri si se mai baga la cuptor pana se aureste. Se coace la foc mic. Daca cuptorul vostru arde prea atre puneti bezeaua doar spre sfarsit.

aluatul in tava


cu boabele de linte


as arata umplutura


aluatul pe jumatate copt


eu am pus putin pesmet inainte de a pune umplutura


cu umplutura


pusa si bezeaua


gata coapta





felia


de aproape


si pentru cine doreste


7 comentarii:

  1. Eu doresc mai mult ca sigur,asa ca este pentru mine sectiunea aceea.Ador caisele.
    Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pofta mi-ai facut cu aceasta delicioasa tarta!Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumos arata! stiu ca minunatele caise dau un parfum si o nota aparte oricarui desert! te pup! un we fain!

    RăspundețiȘtergere
  4. Grozav arata Miculino!!! Bravo, eu ador tartele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte faina si cred ca e delicioasa tarta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult fetelor.Sunteti tare dragute.
    Sa aveti o zi faina.

    RăspundețiȘtergere