duminică, 8 ianuarie 2012

Aperitiv cu malai



Despre relatia mea cu mamaliga, am mai povestit. Ne intalnim, ne salutam si cam atat. Adica o mananc, dar doar cu branza si smantana. Cum de am ales reteta asta din stivele care le am, habar n-am, da ma bucur ca am incercat-o ca tare bun a fost. Nu to die for, dar bun, mai ales alaturi de un pahar cu chefir.
Reteta din " bucataria pentru toti ". Eu am injumatatit cantitatile si tot destul de mult mi-a iesit, cred ca daca faceam reteta intreaga trebuia sa-l coc in galeata, ca nu stiu in ce ar fi incaput.

- 500 g faina de malai

- 150 g faina de grau

- 100 g varza rosie

- 1 ceapa mare rosie

- 1 morcov nu bas mare

- 1 ardei gras verde

- 1/2 ardei gras rosu si tot atata galben

- un cub de drojdie

- 300 g iaurt gras, eu de bivolita

- 3 linguri lapte

- 1 lingurita zahar

- 50 ml ulei

- 3 oua

Se dizolva drojdia in laptele caldut in care s-a dizolvat zaharul. Se lasa maiaua la crescut. Din 1,5 l apa si faina de malai se face o mamaliguta mai tare. Se lasa apoi la racit. Se amesteca apoi cu maiaua, cu faina de grau si cu restul ingredientelor, mai putin un ou. Varza si ardeii se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mare iar ceapa pe cea mica. In plus eu am pus si cateva cubulete de branza telemea. Se toarna aluatul in tava, se acopera si se mai lasa la crescut 20 min. Apoi se unge cu oul ramas, batut si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii.

ingredientele pentru aperitiv



in tava inainte de copt



cu oul batut



si gata



de aproape

14 comentarii:

  1. Interesanta reteta! Chiar ma atrage, e o idee noua, deci binevenita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata super bine.Mie imi place tare mult mamaliga.O mananc si goala,dar cat este calda.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu tot doar cu branza si smantana, uneori mai mananc cate o felie rece cu sarmalute. Dar reteta ta seamana cu turtele de malai pe care le facea bunica mea, alea tare mult imi placeau. Arata bine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) Foarte comica!!! Arata foarte bine! Nici eu nu ma impacam inainte dar acum o mananc cu placere! Asta nu inseamna ca o gatesc des, asta ar veni o data la o luna, cand imi aduc aminte ca nu am mancat de mult :)! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  5. aeu ador mamaliga, asa ca sunt sigura ca aperitivul e pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant!.. Eu sunt la extrema opusa... as manca mamaliga si goala!....

    RăspundețiȘtergere
  7. Esti o simpatica:) (privind introducerea)iar in ceea ce priveste reteta ,a iesit super!e chiar interesanta.Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca e delicios!!!
    Arata foarte bine!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti doresc un An nou fericit, sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor, tie si familiei tale.
    Te pup, Cristina

    RăspundețiȘtergere
  10. O da! Am facut acu o saptamana briose cu malai.. o nebunie!! Sustin mamaliga ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  11. Alexandrina multumesc, ma bucur mult ca te atrage.
    Nela, esti o draguta multumesc.
    Dia Mar, multumesc, esti draguta.
    Kadia la mine cu sarmale nu functioneaza deloc.
    Adela esti draguta, multumesc.
    Alinutzika multumesc.Te-as servi ci mare placere.
    Felis, cu smantana si branza imi place si mie.
    Maria, multumesc esti tu draguta.
    Alynusa e foarte bun.
    Cristina iti multumesc tare mult, esti o draguta.La fel iti doresc si eu tie.
    Antonina, deci tii cu ursul.
    Va pup cu drag si va doresc o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce idee...!!!! Arata bine si cred ca a fost si gustoasa. Am si eu colectie de reviste de genul acesta dar nu prea m-am incumetat sa le testez. Uite o solutie sa mai schimbam meniul....

    RăspundețiȘtergere
  13. Ghiocel multumesc esti tu draguta.
    te pup si-ti doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere