luni, 14 iunie 2010

Piept de rata cu cartofi



Multa vreme am tot ocolit pieptul de rata cand il vedeam la magazin. Nu stiam cum sa-l fac si din comoditate luam tot piept de pui, sau altceva foarte obisnuit. Nu stiu datorita carui impuls am luat pana urma, dar doar o bucata sa vad daca ma descurc cu el.
Reteta am luat-o din " blikk nok konyha ", si tare, tare mult ne-a placut. Cu siguranta am sa mai fac.

- piept de rata, cam 200 g

- sare

- cimbru proaspat, eu n-am avut si am pus uscat

- condimente pentru pui la grill

- 4 linguri ulei de masline

Se spala pieptul de rata apoi se usuca.Se condimenteaza cu sare, putin condiment pentru grill si cu cimbru.Se stropeste cu ulei de masline si se baga la frigider pentru 1 h. Se infierbanta o tigaie si se prajeste pieptul de rata cam doua minute pe fiecare parte. Apoi se pune intr-o tava si se baga in cuptorul incins pentru 10-15 min.Eu inainte de a-l baga la cuptor, am turnat si putin vin pe el.

Scos din frigider, dupa ce a stat 1h.



Inainte de a veni in cuptor.



Si gata de a fi mancat cu cartofi noi, prajiti.

15 comentarii:

  1. Fuiuiui ce bine arata pieptul asta.....cartofi noi....ce deliciiiii!!!Sa va fie de bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim mult, esti o draguta.
    Te tuc si-ti doresc o saptamana cat mai faina.

    RăspundețiȘtergere
  3. vin si eu la tine la prinz,pieptul de rata e o delicatesa!si al tau e tare ademenitor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alison drag, asta e istorie, dar fac altul pe cand vii.
    Pupam Iepu smecher.

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am mai mancat piept de rata de un car de ani.. ce bun trabuie sa fi fost gatit asa cum l-ai facut tu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Olgutza multumesc mult, esti draguta tare.
    Sa ai o saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. Yvonne, m-ai facut sa imi fac si eu curaj sa testez aceasta delicatesa. Am ocolit pana acum aceasta carne, dar e clar ca merita sa fie incercat si savurat. O saptamana frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  8. micule am vazut abia acum ca esti satmareanca.sau oi fi vazut dar am uitat.deci avem ceva traditii culinare comune.e grozav pieptul de rata.eu il fac in cratitile mele care e facut aproximtiv ca la gratar.mai ales pe caldurie astea evit cuptorul.cand vad aragazul ma apuca tremuratul.salati,branzeturi,mezelicuri,apa, sucuri,bere la greu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de bine mai arata.........nu am luat niciodata dar acuma mai convins si cu siguranta voi lua si eu.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma crezi ca n-am gustat niciodata rata...gasca da,iepure da,caprioara...dar rata nu!Poate ar trebui ca tare bine arata minunatia din farfuria ta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Elena, ma bucur ca te-am facut sa incerci pieptul de rata.
    Pansy, nici eu nu l-am facut acum, e de vreo trei saptamani.Eii ma bucur ca suntem din aceeasi zona.
    Maria ma bucur mult ca vrei sa-l incerci.Si eu am retineri la diferite chestii, dar doar pana ma obisnuiesc cu ele.
    Goldie, totul are un inceput.Sa gusti pentru ca eu cred ca-ti va place.
    Va multumesc mult pentru aprecieri si va pup.
    Sa aveti o dupa amiaza frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  12. nici eu nu m-am incumetat niciodata sa gatesc carne de rata.thailandezii o adora ,eu totusi am avut impresia ca este o carne ceva mai pretentioasa si n-am avut curaj sa o incerc.arata bine de tot pieptul pregatit de tine.pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Sarah, toate au inceput.Asa am crezut si eu, ca tine.Mie imi place sa mananc la chinezi, cand ajung in Cluj.
    Multumesc draga mea.
    Te pup cu drag si-ti doresc o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  14. Draga mea, miamiii, miamiii, pieptul de rata este o mare delicatesa, eu il fac cu piper verde sau multicolor si mai putin prajit(rosé), dar n-as spune nici o secunda nu la al tau!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  15. Yafa, multumesc mult.Am sa incerc si varianta ta daca ii pusa reteta pe blogg.
    Te pup si eu cu drag.

    RăspundețiȘtergere