Asta a fost tortul nostru de Pasti. Foarte, foarte bun. Ati ajuns cu ochii la figurinele galbene si nu stiti ce sunt, puisori va spun eu. Si sa nu indrazniti sa radeti de ei, ca daca v-am vazut, v-am si taxat in secunda doi. ceea ce nu ma impiedica sa va spun ce misto au facut ai mei, ba ca-s biberoane, ba ca-s piono de sah, auzi ce confuzie, sau oameni de zapada galbeni. Deci sunt puisori si sunt draguti.
Reteta din " secretele bucatariei ".
pentru blat:
- 100 g ciocolata amaruie
- 5 oua
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 g faina
- 1lingurita praf de copt
eu nu am facut blatul asta pentru ca blaturile cu ciocolata mi se par foarte bune la gust, dar cam uscate, eu vroiam un tort insiropat asa ca am folosit blatul de la prajitura eisberg
pentru crema:
- un compot visine, eu am avut congelate si am pus dupa ochi
- 2 linguri amidon
- 3 linguri zahar, eu pun dupa gust
- 300 ml lapte
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 200 g mascarpone
- 5 linguri lichior de oua
pentru insiropat:
- 3 linguri zahar
- zeama de pe visine
pentru ornat:
- 500 ml frisca
- fistic tocat
- martipan + turmeric
Blatul l-am preparat asa cum e scris la prajitura eisberg. Pentru crema se lasa visinele peste noapte cu zahar, sa lase cat mai multa zeama. Zeama rezultata se imparte in doua, jumatate se foloseste la crema de visine, cealalta jumatate la insiropat. Pentru crema de visine, se pun visinele pe foc, mai putin 3-4 linguri de zeama. Amidonul se dizolva in cele 3-4 linguri de zeama ramase si se adauga apoi la visinele de pe foc. Se lasa pana se ingroase crema de visine, se potriveste de zahar, daca e prea groasa se mai poate pune putina apa, daca e prea subtire se mai dizolva putin amidon in apa si se adauga pentru a se mai intari crema. Pentru crema de vanilie se pregateste budinca de vanilie din lapte, zahar si praf din plic, apoi rece fiind se amesteca cu mascarpone si cu lichiorul de oua. Pentru insiropat se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu zeama de visine. Se insiropeaza blatul racit cu sirop rece. Pentru montarea tortului se taie blatul in doua pe orizontala, se pune primul blat, se insiropeaza, se pune crema de visine, apoi crema de vanilie si din nou blat insiropat. Se orneaza cu frisca, fistic tocat si puisori facuti din martipan + colorant alimentar galben, eu am pus turmeric sa se poata manca.
mascarpone cu budinca ce vanilie
peste blatul insiropat puse visinele, apoi crema de vanilie
pus si celalalt blat insiropat
tortul inainte de a fi ornat
si gata ornat, cica
o poza mai uratica cu felia
Wow... ce bun trebuie sa fie!...
RăspundețiȘtergereMiculino draga mea, de cand asteptam eu sa-l postezi!
RăspundețiȘtergereSuper!!!!! Crema cred ca-i minunata, avind mascarpone.
ce bunatate, iar daca are fructe, e deja favo!!!
RăspundețiȘtergereSuperb si sigur gustos, daca a avut visine... Ma "infrupt" si eu, macar virtual cu o feliuta... Pupici si week-end placut !
RăspundețiȘtergereFoarte frumos tortul si puisorii sunt tare dragalasi.
RăspundețiȘtergereSuperb tort! Mie îmi plac mult puiutii!
RăspundețiȘtergereCe arome imbietoare vin dinspre bucataria ta.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Eu nu rad Micule ,imi dai si mie ?mie imi plac puisori ;) sunt foarte frumosi .Te pup
RăspundețiȘtergereNu stiu sigur daca sunt prima,dar eu ma servesc cu o felie:)!Torturile cu visine,cirese sunt febletea mea:X Felicitari pentru tort:)!!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereDelicios tort! Mie imi place cum l-ai ornat.
RăspundețiȘtergereVreau si eu o felie.
Puisorii sunt minunati, nici mie nu-mi ieseau mai faini...primesc doua felii?? Mascarpone, visine, budinca, plus fistic, exact ce-mi place mie, m-ai "atacat" la fix cu tortul asta. te pupam :* :*
RăspundețiȘtergereMicule super tortul tau, si puisori chear imi pl,acmult .Ma tot gandeam de cand l ai postat pri,a data cum i ai facut mi se par foiarte fraguti.
RăspundețiȘtergereFelis, e foarte bun daca-ti plac torturile cu fructe.
RăspundețiȘtergereAny scumpa, daca stiam il postam primul, nu-mi era greu deloc.Stiam ca ai scris ca ti-a placut dar nu credeam ca te intereseaza.De alta data trage-ma de maneca.
Ophelia ma bucur mult ca-ti place, si la noi au trecere torturile cu fructe.
Daniela multumesc esti o scumpa, mi-ar face mare placere sa te servesc nu doar virtual.
Criss, multumes, esti o scumpa dar stiu ca nu-s deloc reusiti.
Maya, si tu esti o scumpa ca de obicei dar puiutii au ochii cam iesiti din orbite.
Dia multumesc, esti o draguta.
Nela, tu poti sa razi ca la ce minunatii faci tu ar fi culmea.Tu poti sa razi si-ti dau si oricat tort cu mare, mare placere.
Maria, cu drag pentru tine, si asa cum am mai spus poate ca tot ne intalnim la un moment dat.
Alexandrina esti o draguta, multumesc mult.
Hai mai Liana ca am vazut eu ce-ti iese tie, nu ne comparam, dar esti draguta si-ti multumesc.
Mara, multumesc esti o scumpa, is facuti din martipan, au ciocul de morcov si ochisorii din piper.
Va pup cu mult drag pe toate, sunteti foarte, foarte dragute ca de obicei, si va doresc o duminica superba.
Eu zic ca sunt tare dragalase si asa, asta este parerea mea sincera, iar sectiunea mortala pentru mine! Pupici cu sclipici!! o saptamana minunata!
RăspundețiȘtergeresuuuuuper tort! Arata asa dragut puisorii :)
RăspundețiȘtergereTe pup scumpa mea! O zi minunata!
Adela nici nu se compara cu ce minunatii faci tu, dar multumesc esti draguta.
ȘtergereEmily esti o scumpa multumesc mult.
Va pup cu mult drag si va doresc weekend excelent.