Pana nu apar adevaratele capsuni mai fac prajituri cu mere, branza, iaurt, pentru ca dupa aceea toata vara fac dulciurile cu fructe de sezon.
Reteta asta e de pe culinar.ro si mi-a placut mult, mult de tot aluatul de tarta.
pentru aluat:
- 240 g faina
- 115 g zahar
- 150 g unt
- 2 galbenusuri
- putina sare
pentru umplut
- putin pesmet
- 7-8 mere, eu am avut 8 mari
- zahar dupa gust
- putina scortisoara
- zeama de la 1/2 lamaie
- galbenus pentru uns deasupra
Pentru aluat se pune faina, zaharul si sarea intr-un vas, se adauga untul rece taiat cuburi si se amesteca. Se pun apoi si galbenusurile si se omogenizeaza. Daca mai trebuie se poate pune putina apa rece ca gheata. La mine nu a fost nevoie. Se intinde aluatul foaie dreptunghiulara si se indoaie in trei. Se intinde din nou foaie, si se mai impatura o data tot in trei. Se inveleste in foile transparenta si se baga la frigider pentru 30 min. Pentru umplutura se curata si se rad merele, apoi se pun la calit impreuna cu zaharul pana scade zeama. La sfarsit se adauga scortisoara si zeama de lamaie. Aluatul se taie apoi in trei bucati una mai mare doua mai mici. Din partea mai mare se intinde foaia in tava, se pun merele, apoi se taie fasii dintr-una din bucatile mici, care se aranjeaza peste mere, iar din ultima bucata de aluat se decupeaza un cerc astfel incat mijlocul tartei sa ramana gol. Din bucata ramasa se decupeaza forme micute care se pun pe marginea tartei.
faina, zaharul, sarea si untul taiat cubulete
adaugate si galbenusurile
aluatul intins pentru a fi impaturit
intins si impaturit din nou
invelit in folie pentru a fi pus in frigider, incercati sa nu-l tineti mai mult de 30 minute
prima parte de aluat in forma
pesmetul
merele
fasiile de aluat, eu am folosit sucitorul pe post de liniar
fasiile puse peste mere
si ultima parte de aluat, care ar fi trebuit sa-l decupez cu farfurie mai mica astfel incat golul din mijloc sa fie mai mic, dar na, data viitoare
si gata coapta
si felia
de aproape
e cea mai buna tarta cu mere facuta pana acum de mine
buna, buna! as papa si eu o tarta de mere, ca nu am mai mancat de nu mai tin minte! :)
RăspundețiȘtergereCred si eu ca e buna,la cum arataaa!!!
RăspundețiȘtergereMor de pofta!!
Pupici!
Ce buna trebuie sa fie !! O duminica placuta !
RăspundețiȘtergereEu ador prajiturile cu mere, imi aduc aminte de bunica.
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine Micule, bine ti-a mai iesit!
Deja salivez, toate tartele imi plac dar cu mere este preferata! Arata tare bine!! Pupici!!
RăspundețiȘtergerepot sa imprumut si eu reteta de tarta? arata exceptional!
RăspundețiȘtergeresunt mare fan prajituri cu mere,iar tarta ta arata grozav!Eu folosesc de regula un aluat fara oua,dar cu mai mult unt .Am sa incerc si aluatul tau!
RăspundețiȘtergereImi inchipui cum mirosea in bucataria ta....imi place tare mult mirosul de scortisoara!O tarta minunata!
RăspundețiȘtergereCe tarta frumoasa. Si desigur si buna!
RăspundețiȘtergereUnde-s mere,hop si eu.Le ador oricum ar fi.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Ophelia cu mult drag te astept la tarta cu mere.
ȘtergereAlynusa, si pe tine te astept, tu stii asta.
Nela, e foarte, foarte buna.
Any multumesc esti o scumpa, e foarte foarte buna.
Adela te astept si pe tine cu mare drag, mai ales ca esti aproape.
Adnia, cu multa placere, pentru noi e cel mai bun aluat de pana acum.
Pansy si noua ne plac foarte mult iar asta e cel mai bun aluat folosit de mine.
Janet si noua ne place scortisoara la mere.
Fab Chef multumesc mulot, e foarte buna sa stii.
Dia, te astept si pe tine cu cel mai mare drag.
Va pup cu mult drag si va doresc o saptamana faina.
Foarte buna si foarte frumoasa tarta.
RăspundețiȘtergereArata tare bine, ador tartele,da nu prea am mancaciosi de dulciuri in familie :(
RăspundețiȘtergereDar cred ca am sa fac din aluatul asta mini tarte, poate,poate ;)
Che bello il tuo blog!!!
RăspundețiȘtergereSono finita qui per caso e ho trovato un blog curato con delle ricette da provare!! (ho usato il traduttore di google
Mi sono aggiunta ai tuoi followers cosi non mi perdo + una tua ricetta...
Se ti va, passa a trovarmi, sei la benvenuta!
www.lamagicazucca.blogspot.com
La magica zucca
Imi place ca are mere din belsug.Si eu ador tartele.
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Criss, esti draguta multumesc mult.
ȘtergereJohanna multumesc mult, esti tare draguta.
Grazie, ti voglio bene un forum molto draguta.Si.
Se siete interessati a qualsiasi ricetta dal mio blog ti prego dimmi che aiutarci con la traduzione.
Have a nice day.
Maria la noi umplutura e primul loc de fiecare data.
Va pup cu drag si va doresc o zi faina.
Tarta mea preferata! Arata fantastic!
RăspundețiȘtergereMaya multumesc mult, esti o scumpa.Cu cel mai mare drag te-as servi.
RăspundețiȘtergereSa ai o dupa amiaza faina.