marți, 6 aprilie 2010

Prajitura cu visine si foitaj



Initial vroiam sa pun prima reteta de cozonac, dar pentru ca fetele s-au aratat interesate, am sa pun intai prajiturile, si pentru ca Mirela a fost prima, pun intai prajitura cu visine, iar maine prajitura colorata pentru Sarah.
Un desert asemanator din clatite facuse Monica.Apoi am gasit reteta asta pe un forum german, dar nu am facut legatura.De abia cand Mara a zis la desertul cu clatite al Monicai, ca la ei se vinde asa ceva cu foitaj, la polonezi, mi-am adus aminte de reteta mea.Si cu ocazia Pastelui mi s-a parut super potrivit s-o incerc.

- un pachet aluat foitaj ( 2 buc )

- visine din compot scria in reteta, eu am pus congelate, dar acum stiu ca cele din compot sunt mai bune, pentru ca nu lasa asa de multa zeama

- 600 ml frisca

- 250 g branza de vaca

- intaritor pentru frisca, eu nu folosesc

- 150 g zahar

- fulgi de cocos

Asa e reteta originala, dar eu nu am facut crema de branza ci crema de vanilie.Data viitoare insa fac cu crema de branza, dar cred ca voi pune 500 g branza.
Visinele se scurg de zeama cat mai bine posibil.Foile de aluat se taie pe lungime, in fasii de 5cm, rezultand din 2 bucati, 10 fasii, cel putin din pachetul foitaj Bella.Pe mijlocul fiecarei fasii se pun visinele aliniate, apoi se lipesc marginile fasiilor, obtinandu-se 10 rulouri.Se pun rulourile pe tava cu putin spatiu intre ele, si se coc la foc mare.
400 g frisca se bate cu zahar si se amesteca cu branza.
Pe un platou se pun 4 rulouri unul langa altul, apoi crema, peste cremase pun din nou 3 rulori, iar cremaapoi 2 rulouri, iar crema si ultimul rulou.Se imbraca in crema, apoi in frisca ( 200 g ).
Nu stiu sa va spun la cantitatile astea cum iese, pentru ca eu am facut crema de vanilie, dar data viitoare fac mai multa crema si pun si intre rulouri, nu doar intre straturi.

Aluatul impartit in fasii.



Initial am pus visinele una langa alta, dar pentru ca era tare greu sa lipesc marginile am mai scos din ele, si de asta la sectiune se vede ca nu e foarte " visinoasa " prajitura.Dar trebuie puse visinele una langa alta, si iese mai buna prajitura.



Rulourile puse unul langa altul, prima tura le-am pus mai inghesuit, a doua tura mai lejer si e mai bine asa.



Primul strat de rulouri.Data viitoare pun crema si intre ele.La copt, rulourile chiar daca initial s-au lipit, se mai desfac, dar nu-i problema pentru ca aranjate pe platou nu se mai vede, important e sa puneti si visinele care eventual ies la copt.



Crema pusa peste rulouri.



Urmatoarele trei rulouri si crema.



Apoi se imbraca toata prajitura in crema.Se vede ca crema mea a avut si cocoloase, deci daca faceti crema de vanilie, faceti modelul fara cocoloase.



Imbracata in frisca.



Si sectiunea.




Trebuia putin mai multa crema, dar e foarte, foarte buna.

20 de comentarii:

  1. Ce bine arata, nu are cum sa nu fie si buna. Bravo!! Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Naina, esti tare draguta si ma bucur ca-ti place.
    O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau neaparat sa incerc si eu aceasta reteta deosebita. Cred ca ar merge cu crema de branza dulce si frisca. Eu o sa incerc asa si-ti spun cum a iesit. Pana atunci, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine prajitura. Pot sa-mi imaginez doar ce buna trebuie sa fie. Visine, frisca, hm, mortala combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena, sunt curioasa.Daca o faci cu branza neaparat sa-mi spui cum e.Multumesc mult esti tare draguta.
    Criss pai daca inainte de a ne intalni ma anunti cam cu o zi mai repede, se poate chiar sa gusti nu numai sa-ti imaginezi.Multumesc mult.
    O zi minunata va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Micule ce-mi faci????????
    Arata Senzational!!!!
    Sa stii ca o fac chiar zilele acestea pentru ca mi-ai facut o poftaaaaaaaa!!!!Ador foietajul sa nu mai vorbim de crema,branza fructe.....madre mia!!!!!!
    Te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vaaaai ce simpatica esti Judy.Ma bucur ca iti place si ca vrei s-o incerci.Astept impresiile.
    te pup cu drag si-ti doresc o zi cu soare.

    RăspundețiȘtergere
  8. Micutule.....ai un premiu si o provocare la mine!!!Astept sa le iei!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Judy multumesc, esti draguta ca te gandesti la mine.Vin sa le iau cu placere.O seara faina.

    Mihaela multumesc mult.Ma bucur foarte tare ca-ti place.Esti draguta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Laura, multumesc mult.Ma bucur ca-ti place.O seara frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  11. si eu acum ce fac???ori ma apuc de facut prajiturica asta care arata minunat ori vin la tine in vizita...prefer a doua varianta sa fiu sigura ca nu ratez gustul original.mai ai prajitura ca eu imi pregatesc valiza?? :))
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Din pacate nu mai am Sarah, dar tu vino, ca pana ajungi fac cate vrei, si o sa-mi iasa si mai buna ca pun mai multa crema.
    Te pup cu mult drag si-ti doresc o seara frumaosa.

    RăspundețiȘtergere
  13. cu adevarat geniala reteta. cu asta il dau gata alintatul sef...se da ranit intr-o aripa si sta acasa si poate asa nu se mai vaita atata :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur mult ca-ti place.Pune multa crema ca altfel e cam uscatica prajitura.Sanatate multa alintatului se, si o zi cat mai faina.

    RăspundețiȘtergere
  15. E o reteta care vreau sa o fac cat de curand...promite mult...Te anunt ce a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  16. Geta, ma bucur mult ca-ti place si ca vrei s-o incerci.Astept impresiile tale.
    O saptamana frumoasa iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  17. facut prajitura, delicioasa , uiti de tot, dieta, calorii.Am facut-o cu branza ca..am uitat sa iau budinca de vanilie :)am pus 250 de g in aluatul de foitaj, uns cu branza , presarat zahar vanilat si deasupra visinele. restul de branza l-am pus in crema si ...am adaugat de la mine putere niste coaja rasa de lamaie, nu poot dormi noapte adaca nu pun si de la mine ceva :)
    delicioasa merita facuta zilnic :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Super fain ai facut-o.Imi inchpui cat de buna a fost cu asa de multa branza, si pusa mai ales in foitaj.Super idee.Multumesc.Sa stii ca asa am s-o refac si eu.
    Ma bucur ca v-a placut.
    Seara faina va doresc.

    RăspundețiȘtergere