vineri, 23 martie 2012
Prajitura cu crema de vanilie
Sau prajitura " Ohhh my God " cum era postata pe culinar, din pacate nu stiu de catre cine. E o prajitura mai " grea " dar e foarte buna la gust. Crema seamana foarte bine cu inghetata de vanilie de pe vremea lui Ceausescu. Si daca ma gandesc ca Miculinul nu prea mananca cu cacao, dar din prajitura asta a bagat tot ce a ramas acasa ( restul s-a dus la colegii lui ), chiar ca e OMG.
Scriu reteta cum o am eu listata de pe culinar, si am sa scriu si ce cantitati am folosit eu.
pentru blat
- 12 oua
- 12 linguri de zahar
- 3-4 linguri cacao
- 12 linguri faina
- 3-4 linguri ulei
scrie ca se fac 4-5 foi pe dosul tavii, eu pentru a-mi fi mai usor, am luat 10 oua si cantitatile aferente, la cacao si la ulei 5 linguri, si am facut 5 foi, fiecare din 2 oua, o lingura zahar, o lingura faina, o lingura cacao, o lingura ulei, eu asa stiu la piscot, cate oua atatea linguri de faina, iar daca se pune cacao, se inlocuieste faina, in reteta de pe culinar e mai multa faina, dar mie imi place asa cum am facut eu
pentru crema
- 12 galbenusuri
- 12 linguri zahar
- 2 pachete unt moale
- 4-6 linguri frisca
- esenta de vanilie, rom sau lamaie
eu am pus 10 galbenusuri, 10 linguri zahar ( de acum pun dupa gust ), un pachet de unt, 200 g frisca, data viitoare pun 400 g frisca
pentru glazurat
- ciocolata topita, sau rasa
in reteta de pe culinar scria ca a insiropat foile cu un sirop de apa cu zahar, eu nu le-am insiropat
Pentru foi se bat albusurile cu zaharul si putina sare ( asta e de la mine ), se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, apoi faina amestecata cu cacaoa. Se omogenizeaza amestecand de sus in jos, apoi se coc foile pe doaul tavii unsa cu unt si tapetata cu faina. Eu pentru a avea foi egale, am facut fiecare foaie separat, dar merge sa fie facute deodata.
Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul pe baie de abur, pana cand zaharul e topit si amestecul arata ca o crema. Se ia de pe foc si amestecand se adauga cate putin din untul moale, pana se omogenizeaza complet. Eu am bagat putin la frigider pana sa bat frisca, si incepuse sa se taie. Noroc ca n-am lasat mult asa ca am adaugat frisca batuta si a fost ok. Data viitoare bat untul moale si adaug crema de galbenusuri complet racita. Poate nici n-am folosit cel mai bun unt, in fine data viitoare bat untul moale ( am sa iau unul de buna calitate ) si am sa adaug galbenusurile racite. Asa apoi se adauga frisca batuta, data viitoare dublez cantitatea si compensez si lipsa celui de al doilea pachet de unt.
Eu oricum multumesc pentru reteta, e foarte buna prajitura si am s-o mai fac.
din pacate n-am multe poze, aici galbenusurile luate de pe baie de abur si adaugat untul moale cate putin
pusa si frisca
pentru montare se pune prima foaie
crema
se tot continua pana obtinem asta
de aproape
si sectiune
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
OMG,cum arata!!
RăspundețiȘtergereArata foarte apetisant!... Trebuie sa o incerc si eu!...
RăspundețiȘtergereCRED CA ESTE FOARTE BUNA.
RăspundețiȘtergereVOI INCERCA SI EU SA FAC ACESTA PRAJITURA.
MULTUMESC.
DUMINICA PLACUTA.
MARI
Foarte,foarte apetisanta prajiturica ta.Pupici multi!
RăspundețiȘtergerearata foarte apetisant prajiturica ta! dar eu sunt mai lenesa cand vine vorba de foi :)..daca ai putea sa imi teleportezi o bucata de la tine ar fi perfect!
RăspundețiȘtergereSunt prima?.....pot sa ma servesc?......mmm.........delicioasa!
RăspundețiȘtergereSeara minunata!
ultima poza e absolut geniala, mai am un pic si ma imbolnavesc de pofta!!!
RăspundețiȘtergerearata minunat! Imi plac straturile subtirele :)
RăspundețiȘtergereTe pup! Seara frumoasa!
apoi asta-i o adevarat prajitura ! Pastorel ar fi fost mandru de ea!
RăspundețiȘtergereMimi multumesc, esti tu o draguta.
RăspundețiȘtergereFelis, ma bucur mult ca vrei s-o incerci.
Mari, chiar e foarte buna, ma bucur mult ca te tenteaza.
Dia, multumesc mult, esti o scumpa.
Ophelia cu tot dragul ti-as teleporta mai multe bucati.
Maria, te rog sa servesti cate bucati vrei, cu tot dragul de la mine.
Craita, esti tu mult prea draguta, multumesc.
Emily, multumesc mult, esti o scumpa.
Are multe oua Pansy, dar pana la cele ale lui Pastorel mai este.E foarte buna, multumesc.
Va pup cu mare drag si va doresc o duminica faina.
Foarte bine arata, felicitari! Si mie imi plac straturile subtirele. Vreau si eu o prajiturica.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Alexandrina.Cu multa placere pentru tine cate bucati vrei.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o duminica excelenta.
Doamne ce bine arata!!!!Este genul nostru de prajitura, imi place:)!!!!O zi bune!
RăspundețiȘtergereWow cum arata prajitura ,arunca si la mine !!!! te pup
RăspundețiȘtergereMrai, multumesc mult, ma bucur mult ca-ti place.
RăspundețiȘtergereNela, cu drag iti arunc, mai multe.
Va pup si va doresc weekend excelent.
Arata foarte,foarte bineee!!!
RăspundețiȘtergereMi-ai facut pofta de dulce,,,
Pupici!
E fix pe gustul meu!! Saptamana faina sa ai!!
RăspundețiȘtergereAlynusa, cu mare drag pentru tine.
ȘtergereAnto, ma bucur tare mult ca-ti place.
Va pup si va doresc o zi excelenta.
Buna seara!!Am o nelamurire,se folosesc 24 de oua la prajitura asta????Sau imi scapa mie ceva.......blatul se face doar din albusuri,iar galbenusurile merg la crema.....sunt in ceata...va rog ,lamuriti-ma...multumesc!!
RăspundețiȘtergereBine ai venit.
RăspundețiȘtergereDa, in reteta de pe culinar se folosesc 24 de oua, de fapt 12 oua si 12 galbenusuri.Eu am folosit 20, adica 10 oua la foi si 10 galbenusuri la crema.
Daca mai ai intrebari te rog nu ezita sa-mi scrii.
Sa ai o zi faina.