joi, 1 martie 2012
Cartofi la cuptor in untura de rata
In primul rand va doresc o Primavara superba, in care sa vi se intample doar lucruri frumoase, cele rele sa ramana in urma.
Despre cartofii astia nu prea ce povesti, decat ca-s cei mai buni cartofi facuti de mine vreodata. Crocanti in exterior si moi in interior.
Reteta din " good food ".
- cartofi rosii, cantitatea in functie de cati doriti, dar sa aiba loc in tava
- untura de rata cat sa-i innoate cartofii in ea
- sare si condimente dupa plac
Se taie cartofii cuburi si se pun la fiert. Se tin 10 min. Trebuie sa poata fi zgariati la suprafata cu o furculita, dar sa nu fie moi in interior. Se scurge apa de pe ei, se acopera vasul cu o carpa de bucatarie si se scutura cartofii astfel incat suprafata lor sa se sfarme. Se incinge grasimea in tava se pun cartofii, se sareaza, se pun condimente dupa gust, usturoi sau cui ce place si se baga la cuptor pana se auresc. Eu i-am facut doar cu sare, dar vor mai exista si alte variante.
asa arata cartofii fierti si sfarmati
se dau bine cartofii cu grasime in tava, astfel incat sa fie cuprinsi peste tot, si se lasa pana se auresc
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Eu vreau o portie de cartofiori, doar ca promiti ca pui alaturi si-o pulpa de rata... Vezi ce ochi am, am zarit carnita intr-un coltisor... Pupici !
RăspundețiȘtergereBuni, tare buni, nu am mai mancat untura de rata de ani de zile!! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereIti doresc o primavara plina de realizari si succese.
RăspundețiȘtergereCred ca sunt foarte gustosi cartofiorii acestia aurii !!!
RăspundețiȘtergereIti doresc si eu o primavara frumoasa!!!!Pupici!
Ce rumeniti si frumosi sunt.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereDaniela esti o scumpa, cu drag iti pun alaturi ce doresti tu.
ȘtergereAdela, sunt intr-adevar foarte, foarte buni.
Haplea multumesc mult si eu iti doresc la fel.
Alynusa, sunt chiar foarte, foarte buni.
Dia multumesc, esti tare draguta.
Va pup cu drag pe toate si va doresc o zi excelenta.
Foarte aurii cartofiorii:)!!!Sa ai o primavara frumoasa!Pupici
RăspundețiȘtergereSi ratoiu, unde e ratoiu??? Eu musai vreau si carne.. Te invit cu drag la un concurs ! pupici
RăspundețiȘtergereMaria, multumesc mult, fel iti doresc si eu tie.
RăspundețiȘtergereAnto, esti o scumpa multumesc.Ratoiu il aduc cand ne intalnim.
Va pup cu drag si va doresc weekend minunat.
uf, dar de unde untura de rata? ia sa ma uit eu cand m-oi intoarce in Austria...
RăspundețiȘtergereMi-ar place sa pot sa-ti trimit eu daca nu gasesti.
RăspundețiȘtergereTe pup.
Chiar ieri am avut la pranz friptura de pasare cu cartofi, la cuptor. Ce buni au fost! :p
RăspundețiȘtergereOana si noua ne plac mult cartofii la cuptor.
RăspundețiȘtergereSunt gata sa-i dau la rola! Dar la ce temperatura- nu ma duce capul!!!
RăspundețiȘtergereScuze ca am vazut doar acume vremea aia aveam cuptor simplu acum as zice cam 220 grade,
Ștergere