Da, alta varianta si care de fapt mi-a placut mai mult decat prima. Placut, e cam mult spus la mine, ca nu-s fan prajituri "din paine", dar daca Lucicai astea ii plac, ce saracie sa fac ? Sa-i duc prajitura cu crema si s-o conving ca-i place ? I-am facut mai bine din carticica din Austria un " dundee cake ", un chec specific scotian si care a fost foarte, foarte apreciat. Miculinul mananca si el checuri, dar nu din astea cu stafide. Si cand spune asta, parca ma vad pe mine cand eram la camin si primieam la ujina o felie de cozonac cu rahat, cum ma chinuiam sa scot fiecare bucatica de rahat s-o arunc, si de abia apoi mancam ceva, ceva din felie. Nu-mi prea placea nici fara rahat, dar na daca era de la camin.....Pe drumul spre casa cu asta ma ocupam, sa scot bucatelele de rahat din felia de cozonac, sau stafidele din batonul de ciocolata. Noroc ca nu eram mare mancatoare, asa ca nu se intampla foarte des.
- 300 g fructe uscate, eu am pus stafide, mango, coaja de portocala, de lamaie, capsuni, cranberry
- 4 linguri rom
- 225 g unt moale
- 200 g zahar
- 6 oua
- 1 lingura gem de portocale
- 350 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 100 g migdale macinate
- 150 g migdale intregi decojite, la mine au fost mai putine
- 50 g gem de caise
- 1 lingura apa
Fructele uscate se stropesc cu romul si se lasa sa stea cam 30 min. Se unge si se infaineaza o tava de fi 20 cm. Untul moale se bate spuma cu zaharul si cu sarea. Se adauga apoi pe rand ouale. Imediat ce ouale au fost absorbite se adauga gemul de portocale. Faine, praful de copt si migdalele macinate se omogenizeaza si se adauga la amestecul de unt. Se pun apoi si fructele impreuna cu romul. Se pune aluatul in tava, se niveleaza, se pun migdalele decojite in foema de cerc si se baga la cuptor, la foc mic, pana cand trece testul scobitorii. In cazul in care prajitura incepe deja sa fie coapta la suprafata dar nu si in interior, se acopera cu o bucata de hartie de copt si se mai lasa, pana se coace si in centru. Se scoate apoi pe un gratar, gemul cu apa se pun pe foc si cand s-au omogenizat, se trec prin sita si se glazureaza checul pentru a luci. Pentru a decoji migdalele se pun de cu seara in apa. A doua zi se decojesc cu usurinta.
fructele uscate, cu romul
untul batut cu zahar si sare, apoi adaugate ouale pe rand
cu gemul de portocale
faina, praful de copt si migdalele macinate, eu nu le-am mai omogenizat inainte
adaugate si fructele uscate
puse migdalele decojite si gata de bagat la cuptor, dupa ce s-a copt am vazut ca ar mai fi incaput cateva
gata copt
de aproape
si felia mea langa o cafeluta
Waaw, foarte fain arata. Si sunt sigura ca e foarte bun.
RăspundețiȘtergereVai!!!Arata intr-un mare fel!!
RăspundețiȘtergereSuperrrr!!!!
Pupici!
Ce frumos este.Pupici!
RăspundețiȘtergereDa' cum arata migdalele alea...zici ca le-ai pus dupa un sablon! Un design perfect, intregit de cireasa confiata! Te felicit, draga mea ...puup
RăspundețiȘtergereCriss, multumesc mult, cei carora le plac checurile au fost foarte incantati.
ȘtergereAlynusa, esti tu o scumpa multumesc.
Dia, esti draguta tare, multumesc.
Liana esti o scumpa si o mare figura.Multumesc mult si pupici lui Tudor.
va pup cu drag pe toate si va doresc o zi excelenta.
arata absolut demential! anasia
RăspundețiȘtergereAnasia esti tu prea draguta, multumesc.
ȘtergerePupici Atomicei.
O bunatate aratoasa!si mie imi plac checurile!
RăspundețiȘtergerePansy cu drag te astept la mai multe felii de chec.Sa ai o zi faina.
ȘtergereImi place tare mult checul....:)!!!
RăspundețiȘtergerece frumos e!!!
RăspundețiȘtergereMaria, Yaya multumesc mult de aprecieri, sunteit tare dragute.
ȘtergereVa pup cu drag si va doresc o zi faina.