luni, 26 martie 2012

Papricas de vitel cu nokedli



Foarte mult ne place papricasul, mancam si cu pui, dar parca asta din carne de vitel, ne place de departe cel mai tare. Si daca langa el sunt nokedli, apoi e clara treaba. Sunt sigura ca fiecare din voi are o reteta de papricas, sau ostropel sau cum am vazut eu ca se mai numesc mancarurile asemanatoare.
Eu fac cum face Lucica si facea Muni, doar ca pun si vin. Am citit eu undeva ca vinul face carnea sa se inmoaie mai repede, desi la vitel nu e cazul, asa ca eu pun si la ciorba cu carne de vita, putin vin, si fie e doar autosugestie, fie functioneaza, dar parca iese carnea mai moale. Iar nokedli i-am facut dupa o reteta pusa de Pupi pe " retete culinare ", cu iaurt, dar de acum asa am sa-i fac pentru ca mi-au iesit tare pufosi, moi si buni.

- carne de vitel

- o ceapa

- doi catei de usturoi

- sare, piper, boia, maghiran, chimin, cimbru ( putin )

- o lingura faina

- 80 ml vin sec, eu am pus rosu

- 300 g smantana

- putin ulei

pentru nokedli

- 150 g faina

- 2 oua

- 2-4 linguri cu varf de iaurt

- putina sare

Se taie ceapa marunt. Se pune uleiul la infierbantat, se adauga ceapa si se lasa sa se inmoaie. Pentru ca ceapa sa nu se prajeasca se adauga sare ceea ce face sa iasa apa din ceapa, si prin urmare nu se prajeste, doar se inmoaie. Se adauga carnea si se lasa pana cand isi schimba culoarea. Se amesteca pentru a nu se arde ceapa. Se pune si usturoiul si se toarna apa, cat sa acopere carnea. Se pun condimentele, vinul si se lasa pana se inmoaie bine de tot carnea. Daca e nevoie se mai completeaza cu apa. Se dizolva faina in putin lapte, se pune smantana si se da drumul la ingrosala peste carne. Se mai potriveste de sare si gata. Daca va place sosul mai gros se pune putin mai multa faina.
Pentru nokedli se bat ouale intr-o farfurie, apoi alternand se pune faina, si iaurtul. Se pune sarea, se omogenizeaza bine si cu o lingura se taie nokedli care se lasa intr-un vas cu apa cu sare, pus la fiert. Se fierb 3-4 minute,a poi se scurg. Se servesc alaturi de papricas.

nu prea am poze, decat cu produsul final, aici aluatul de nokedli



in apa, gata fierti



si papricasul



si una de aproape

17 comentarii:

  1. Cu vita inca nu am incercat, dar cu siguranta este foarte buna, vorbeste carnivorul din mine :)) Arat foarte bine!! Pupicei si o saptamana minunata!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata ! Eu papricasul il fac cu rosii ,asa il facea mereu mama. Imi place si varianta asta...ti-o fur ;-)
    te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,

    Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere
    35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

    Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ameteli .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
    Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

    dumitru_gabriela31@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata superrr!
    Am luat masa acum ma duc la desert...

    RăspundețiȘtergere
  5. Si noua ne place tare mult papricasul...Yuumyyy

    RăspundețiȘtergere
  6. Cum ne-apuca pe noi poftele de carnuri in zi de post...hi,hi nici noi nu rabdam mult si dam iama in "porcarii", altfel simtim cum ne uscam...si vitelu' tau tare buun ii! Si vinu' unde-i?? Lasa-l la vedere,tu, Yvona draga, un pahar macar, pentru ai setosi, pai se poa'??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela noua ne place cel mai mult cu vitel.
      Nicoleta, si cu rosii trebuie sa fie bun, eu n-am incercat inca.
      Ady, cu siguranta am sa va ajut, tinem legatura.
      Alynusa, esti o draguta, multumesc.
      Haplea, va asteptam la o portie.
      Liana, vinul te asteapta in frapiera.Deci cand ajungi ?
      Va pup cu mult, mult drag si va doresc o si faina.

      Ștergere
  7. Arata bine de tot, iar cu farfuria aia alba m-ai dat gata! Eu ador stilul asta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Any multumesc mult, esti tare draguta.
    Si mie-mi place, dar din pacate nu e set, nu aveau adanci.
    Sa ai o dupa amiaza placuta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce deliciu:)!!!Mi-ai luat-o inainte cu postarea:)))) Sincer si eu am preparat nokedli, insa nu am ajuns sa-i postez....dar am citit ca ai folosit si iaurt in compozitie(eu sincer nu stiam)eu nu folosesc decat faina,sare si ou.Pentru asa ceva sunt in stare sa fac si moarte de.....galinacee:)))Pupici si ...sa va fie de bine!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Gand la gand cu bucurie.Pentru prima data am facut si eu cu iaurt, dar de acum pastrez reteta, au iesit pufosi si moi.
    Te pup si eu si-ti doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  11. ca-i de pui sau vitel tare mai sunt buni!eu ii fac cu smantana!

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesant cu smantana.Trebuie sa incerc.
    Sa ai o dupa amiaza faina.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa ceva as minca non stop!nu am facut de mult dar...dar marti taiem vitel!!!va fi pe lista papricasul de vitel si nokerli!(fara vin si rosii)
    Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mariana cu mult drag te-as servi.
    Sa ai o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce frumusete de papica. Mi-a tot fost pofta de un papricas zilele astea. Yummi!

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc mult pentru apreciere.
    Te-as invita cu drag.
    Sa ai o zi faina.

    RăspundețiȘtergere