N-am sa spun ca sunt o mare iubitoare de salate, pentru ca as minti. Totdeauna voi prefera un langos, o prajitura cu mere, branza sau altceva la fel de "aluatos", dar stiu ca nu e bine, asa ca fac salate si mancam pentru ca stim ca sunt de mii de ori mai sanatoase. Unele ne plac mai mult, altele mai putin, asta insa cu sfecla si portocale e foarte, foarte buna.
Reteta din " secretele bucatariei".
- 300 g sfecla rosie cruda sau fiarta, eu am lasat-o cruda
- 4 portocale
- 200 ml vin rosu
- 5 lingri ulei de masline
- 1 baton de scortisoara
- 2 frunze de salvie, eu nu am avut
- sare, piper
- 2 foi dafin
- 6 boabe piper
- 1 catel usturoi
- putina coaja rasa de lamaie si de portocala, fara parte alba
- 3 linguri aceto balsamico
- 2 lingurite miere
Sfecla se curata si se taie rondele subtiri. Vinul se da in clocot, se adauga scortisoara, 2 frunze de salvie, foile de dafin, boabele de piper, usturoiul taiat feliute, coaja de lamaie si de portocala. Se lasa sa fiarba pana isi reduce volumul, astfel incat sa ramana cca 4 linguri de lichid. Se trece prin sita, se amesteca cu uleiul si otetul si se pune din nou pe foc. Se adauga mierea si se condimenteaza. Se toarna marinata peste feliile de sfecla si se lasa peste noapte, la frigider. A doua zi se curata portocalele, se taie felii si se amesteca cu sfecla. Eu am pus si niste rucola care s-a potrivit perfect cu gustul putin dulceag al salatei.
cam asta ar fi salata
si de aproape
interesanta combinatia!
RăspundețiȘtergeresimpla si de efect.Imi plac mult farfurioarele.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!!!!
RăspundețiȘtergereNu am facut decat sfecla cu hrean,trebuie sa incerc si alte variante musai...
Pupici!
Mmmm... nu am mai auzit de aceasta combinatie!.... Trebuie sa fie tare buna, desi nu vad combinatia de gusturi... Insa daca ai incercat-o si zici ca e buna... am s-o incerc si eu!
RăspundețiȘtergereDelicioasa salata! Foarte interesanta combinatia.
RăspundețiȘtergereEu ador portocala in salata si cred ca si varianta ta este foarte buna!
RăspundețiȘtergereIngenioasa combinatia!Cred ca este delicioasa salata.
RăspundețiȘtergereUn deliciu! Arata fantastic!
RăspundețiȘtergereWooow...que exquisito y refrescante me encanta,saludos y abrazos.
RăspundețiȘtergereOfelia, asa mi s-a paruit si mie, dar ne-a placut mult.
ȘtergereJohanna multumesc esti tare draguta.Din pacate nu sunt set.
Alynusa, din aia cu hrean am aproape non stop, e mare mancator Miculinul.
Felis, ma bucur mult ca vrei s-o incerci.
Alexandrina, esti o draguta.
Any, esti o scumpa, eu am retinut varianta ta cu kiwi si am s-o incerc.
Haplea, noua ne-a placut mult de tot.
Maya multumesc mult, esti tare draguta.
Rosita saludos y abrazos, too.
Va pup cu drag si va doresc o saptamana cat mai faina.
Wow.....arata demential:)!!!!!Eu mananc sfecla rosie si cruda, data prin razatoarea mica,este foarte benefica organismului....dar si a ta mi se pare nemaipomenita!Pupici:X
RăspundețiȘtergerebuna,chiar foarte buna sfecla rosie !in combinatia asta nu am mancat,dar e bine de stiut!!
RăspundețiȘtergereExcelenta reteta!Imi place tare mult!
RăspundețiȘtergereMaria si la noi este tot timpul sfecla, multumesc.
ȘtergereFantezie s-o incerci e foarte, foarte buna.
Langmina multumesc mult, esti tare draguta.
Va pup si va doresc o zi faina in continuare.
Imi place mult reteta ! am s-o incerc si eu.
RăspundețiȘtergereAm uitat sa te intreb,sosul nu iese amarui de la fiertul cojilor de citrice ?
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca vrei s-o incerci.
ȘtergereNu iese deloc amarui, se pune coaja rasa, fara parte alba.Iar apoi se strecoara.
Sa ai o dupa amiaza faina.
Dementiala tre' sa fie! Eu mananc sfecla rosie cruda sau coapta mai tot timpul, dar pe asta cu portocale nu am incercat-o inca..
RăspundețiȘtergerePupicei :)