miercuri, 15 februarie 2012

Risotto cu somon afumat



Nu am poze decat cu produsul finit, pentru ca e prea simplu de facut, si am pus poze la celelalte tipuri de risotto. Acesta e exact la fel, doar ca in loc de mazare are somon afumat, iar la reteta de baza, am adoptat-o pe cea a lui Jamie, adica langa ceapa pun si o tulpina de telina, la calit. Ii da un gust minunat si de acum doar asa am sa fac.
Reteta din " secretele bucatariei " cu completarea de la Jamie.

eu am facut din

- 300 g orez

- 200 g somon afumat

- o ceapa

- o tulpina de telina

- 1 l supa de legume, noua ne place orezul mai tare, daca il vreti mai moale trebuie mai multa supa

- putin ulei de masline

- parmeza pentru ras deasupra

Se pune ceapa cu telina taiata marunt, la calit, in ulei de masline. Se adauga orezul spalat si se lasa pana devine sticlos. Se pune vinul si se lasa sa se evapore. Apoi se pune cate un polonic de supa si se amesteca. Se pune urmatorul polonic de supa doar dupa ce precedentul a fost absorbit. Cu ultimul polonic de supa se pune si somonul afumat taiat marunt. Se presara parmezan si se serveste.
Noua ne-a ajuns cat sa mancam doua persoane de doua ori, mi-a iesit destul de mult, dar e foarte, foarte, foarte bun. Eu il mananc cu multa, multa zeama de lamaie, Miculinul, cu parmezan.



9 comentarii:

  1. Bun risotto, tare bun!!
    Ps. Am separat torturile de mancaruri si detin doua bloguri, daca puteti sa faceti modificarile :) in lista de bloguri, daca nu e cu suparare :)
    http://adelas-cakes.blogspot.com
    http://cevabun-cevadulce.blogspot.com
    Va multumesc tare mult!!
    Va pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca a fost foarte bun!
    Arata super!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Asa e Adela, e foarte bun.Am sa modific cu placere.
      Alynusa, multumesc, e foarte, foarte bun.
      Ralus, ma bucur ca vrei sa-l incerci, e foarte bun.
      Va pup cu drag si va doresc o zi faina.

      Ștergere
  4. superb arata! as incerca asta in orice moment, mai ales ca imi place somonul mult de tot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bine arata si cred ca e tare bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zazuzici, daca vii pe la mine cu asta te servesc, cu mare drag.
      Langmina multumesc mult, esti o draguta.E tare, tare bun.
      Va pup si va doresc o zi faina.

      Ștergere
  6. Ma incanta orice fel de reteta care contine somon:)!!!!Il ador.... iar risotto al tau,e....:-bd !!!!!!O seara faina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria suntem pe aceeasi lungime de unda.
      te pup cu drag si-ti multumesc.
      Sa ai o zi faina.

      Ștergere