sâmbătă, 25 februarie 2012
Cheesecake cu ciocolata
Nu mai repet textele despre prajiturile cu branza, pentru ca de fapt totul este extrem de simplu, ne plac foarte, foarte mult indiferent in ce forma se prezinta. Ieri am facut una cu ciocolata si branza, din revista lecker, dar pentru ca fac dupa atatea retete diferite trebuie sa spun ca mi s-a parut mai buna cea facuta dupa reteta de aici. Sa nu va inchipuiti ca cea de ieri n-a trecut sau ca s-a plans cineva, nici vorba, dar daca e sa facem comparatie cea mentionata de mine, e mai buna. Din experienta mea de pana acum, iese cheesecakeul mai bun daca are si mascarpone, decat doar cu philadelphia.
pentru aluat
- 200 g faina
- 50 g zahar
- putina sare
- 150 g unt rece din frigider
- 1 galbenus
este aluatul de la tartele cu visine si dulce de leche dar cu un galbenus mai putin, iese la fel de fraged dar nu e chiar asa de fragil
pentru umplut
- 500 g branza philadelphia
- 2 oua
- 3 linguri frisca nebatuta
- 125 g zahar, eu am pus dupa gust
- 1 pachetel zahar vanilat, eu am pus o lingura rasa
- 2 linguri rase amidon
- 200 g ciocolata amaruie am pus eu, dar se poate pune si din cea cu lapte
Se amesteca faina, zaharul, sarea, untul rece taiat cubulete si galbenusul. Se omogenizeaza apoi se intinde foaie cu care se captuseste tava de tarta. Se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru 30 min. Se poate si baga bila de lauat la frigider, si apoi intinde in tava, dar mie asa mi se pare mai simplu. Se scoate tava si se baga in cuptor pana cand se amesteca ingredientele pentru crema. Se lipesc bine marginile aluatului de marginile tavii, deoarece fara umplutura in cuptor, au tendinta de a se lasa. Se amesteca intre timp branza, ouale, zaharul ,vanilia, amidonul si ciocolata topita pe baie de abur, se scoate aluatul din cuptor, se presara pesmet, se toarna crema si se baga din nou la cuptor, la foc mic pentru a nu se crapa. Se serveste presarata cu pudra de cacao.
ingredientele pentru aluat
se imbraca tava cu aluatul si se baga la frigider pentru 30 min, se apasa bine marginile
ingredientele pentru crema
in care se adauga ciocolata topita pe baie de abur
asa arata crema
aluatul scos din cuptor si presarat cu pesmet
asa urmeaza sa fie bagat din nou la cuptor
gata coapta
si sectiune
si felia
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Delicios! Eu trebuie sa recunosc ca nu ma omor dupa prajiturile cu branza, dar sotului meu ii plac foarte mult.
RăspundețiȘtergereCiocolatoasa asa cum imi place mie.Feliuta este a mea,asa-i?Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereMicule... Doamne de unde mai scoti tu atatea retete!... Sa stii ca mi-a ramas gandul la o tarta cu ciocolata de a ta, dar nu am mai ajuns sa o fac!
RăspundețiȘtergereAcum insa am mai multe intrebari:
1.ce diametru are tava ta de tarta
2.am vazut ca nu ai mai intepat aluatul cum vad ca se face la tarta si nici nu ai mai pus orez sau fasole pe el la copt (cum se face face in feneral)
3.nu am vazut scris cat ai tinut aluatul la cuptor inainte sa pui crema.
Ms si scuze de asa postare lunga! Te pup.
Criss multumesc.Eu literalmente n-as putea fara branza.Poate are legatura si cu faptul ca am lipsa de calciu, dar mananc z
RăspundețiȘtergereilnic un fel de branza, telemea, de vaca, cascaval, egal, branza.
Dia cu drag pentru tine felia.
Felis, daca citesti pe aici unul din posturi, nu mai stiu care scrie cam cate reviste si carti cu retete am, Miculinul iti zice pe scurt, un portbagaj plin.
Tava are fi 25 cm si fundul detasabil.
Nu l-am mai intepat si nici n-am pus nimic in el, pentru ca a stat foarte putin in cuptor, doar pana am amestecat ingredientele pentru crema.Ciocolata era deja topita, deci cam 5 min, max 10.
Stai lininstita intreaba-ma orice nu e clar, ca-ti scriu cu cea mai mare placere.
Va pup cu mult, mult drag.
Retetele voastre arata bine , ca sa putem spune ca sunt si bune trebuie sa gustam. Asa ca faceti bine si ne trimiteti si noua cate o bucata. Sa stii ca asteptam.:))
RăspundețiȘtergereCu multa placere :).Ramane sa stabilim cu ce curierat s-o fac.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de apreciere.
Cred ca este delicios acest cheesecake....
RăspundețiȘtergereE bun, dar asa cum am scris si-n post, mie mi-a placut mai mult celalalt.Asta mi s-a parut putin cam prea dens.
RăspundețiȘtergereDuminica faina in continuare.
Mama, daca-i cu ciuculata si philadelphia, musai sa-mi trimiti si mie vreo doua felii... Pupici !
RăspundețiȘtergereArata minunat! Nu refuz niciodata o felie de cheesecake, asa ca ma invit la masa.
RăspundețiȘtergereMoaama, ce bunaciune! O felioaca si pt. mine ,te rog!! puup
RăspundețiȘtergereP.S. Totusi, ai facut-o cu branza sau cu mascarpone? Ca in poza pt. crema pare mascarpone si la ingrediente ai scris branza...sa stiu ce notez, daa? puup din nou
Daniela cu mult, mult drag iti trimit.
ȘtergereAlexandrina, cu drag si pentru tine.
Liana, am facut exact cum scrie in reteta,cu branza philadelphia, dar imi place mai mult cu mascarpone si am linkuit care e reteta care-mi place mai mult.
Va pup cu drag si va doresc o spatamana faina.
cred ca ar trebui sa fac si eu, poate asa ii pacalesc pe ai mei la ciocolata. branza le place, ciocolata nu. uf, cine sa ii inteleaga :))
RăspundețiȘtergereNici Miculinul nu mananca de astea cu ciocolata.Am dus-o la Catalina ( socrela mea ) si am mancat noi retsul cu musafirii in afara de Miculin.
ȘtergereTe pup draguto.
Vai, vai ce deliciu!!!
RăspundețiȘtergereMama Micule ce ciocolatoasa.....sigur ar fi pe gustul sotului meu.
RăspundețiȘtergereOana multumesc, ma bucur mult ca-ti place.
Ștergereghiocel cu drag va astept la o felie.
Va pup cu drag si va doresc o zi faina.
Clar ca imi place!! O sectiune tare delicioasa!
RăspundețiȘtergereAdela multumesc mult si te pup, esti o draguta.
ȘtergereSa ai o zi excelenta.
Tare-mi place cheesecakeul cu ciocolata! Ma dau in vant dupa el ;) Super arata sectiunea!!
RăspundețiȘtergereAnto mumultumesc mult.Cu drag te-as servi.
RăspundețiȘtergereTe pup.