vineri, 10 februarie 2012

Pernute dulci cu rom



Stiu ca la noi nu e traditia carnavalului. Eu insa am facut scoala germana si la noi se organiza in fiecare an in februarie carnaval. De gogosi nu-mi aduc aminte. Se poate sa nu-mi aduc aminte de ele, si pentru ca la varsta aia pentru mine mancarea era cam neesentiala, nu stiu, dar fapt este ca nu-mi aduc aminte de gogosi.
Ei acum nu avem carnaval, am facut insa eu, gogosi. Nu de alea adevarate, cu drojdie, dar un fel de gogosi foarte, foarte bune.
Reteta din " bunatati la cuptor ".

- 400 g faina

- 2 lingurite praf de copt, eu pun bio

- putina sare

- 3 linguri de zahar, eu am facut jumatate de cantitate si am pus doua linguri rase, dar din cauza ca Miculinului nu-i plac cu zahar pudra deasupra, mergea mai mult zahar in aluat, daca se pudreaza cu zahar, ajunge cantitatea din reteta

- 2 oua, la jumatate de portie am pus un ou si un galbenus

- 70 g unt rece din frigider

- 3 linguri smantana

- 4 linguri rom, daca mananca si copiii mai bine nu puneti desi alcoolul fragezeste aluatul

- 1 lingurita coaja rasa de lamaie

- ulei pentru prajit

- zahar pudra pentru presarat deasupra

Se prepara un aluat fraged din faina, praf de copt, sare, zahar, oua, unt, smantana, rom si coaja de lamaie. Se modeleaza sub forma de bila, se inveleste in folie alimentara si se baga pentru 40 min la frigider. In functie de tipul de faina folsit, de grasimea untului, a smantanii e posibil sa mai necesite una doua linguri de faina. Se intinde apoi aluatul in foaie de 1 cm grosime si se taie patrate cu latura de 4 cm. Se prajesc in ulei, se scurg pe hartie absorbanta si se presara cu zahar pudra.

ingredientele pentru aluat



bila de bagat la frigider



aluatul intins si taiat



si pernutele prajite



noi le-am mancat cu gem de zmeura

15 comentarii:

  1. Imi place reteta asta! As manca si eu o gogosica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca sunt minunate! Pupicei si un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca sunt delicioaseee!!!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu "fur" o pernuta si o pap cu gem de capsuni.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mari, cu multa placere te-as servi, dar crede-ma nu te poti opri la o gogosica.Multumesc.
    Se topesc in gura, Adela, Alynusa.
    Dia, te rog sa iei mai multe, cu una nu faci nimic, cu drag ti le ofer.
    Va pup si va doresc duminica faina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bune cred ca au fost, pacat ca am ajuns cam tarziu la masa.
    O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Exceptionale..merita incercate...dar imi spui ,te rog de unde ai praf de copt -bio?

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt bestiale! le trec pe lista
    anasia

    RăspundețiȘtergere
  9. Alexandrian , fac alta portie pentru tine, cu drag.Multumesc.
    Lucia multumesc, esti draguta.Praf de copt bio, iau de la DM ( Drogerie Markt ).Daca nu gasesti la tine magazinul asta, lasa-mi un comentariu cu adresa ta, pe care n-am sa-l public, si-ti trimit eu.
    Anasia, ma bucur mult ca-ti plac si vrei sa le incerci.
    Emily multumesc mult, esti draguta.
    Va pup cu drag si va doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult, am sa caut magazinul! maine fac pernutele! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. imi pare rau ca in RO nu s-a instaurat traditia asta, in Austria este si tare faina se mai arata! si cu sarbatoarea si cu bunatatile de pe langa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucia, cu multa placere.Ma bucur ca le incerci.
      Si mie Zazu, e un obicei fain, si vorba ta are si bunatati.
      Va pup cu drag si va dorersc o saptamana faina.

      Ștergere
  12. Din pacate nu am fost libera wekendul asta si am ajuns un pic mai tarziu...asta e....!Dar tare apetisante sunt pernutele:)O zi faina:X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, cu multa placere mai fac pentru tine.
      Multumesc mult.
      te pup si-ti doresc si eu tie, o zi faina.

      Ștergere