vineri, 10 februarie 2012
Pernute dulci cu rom
Stiu ca la noi nu e traditia carnavalului. Eu insa am facut scoala germana si la noi se organiza in fiecare an in februarie carnaval. De gogosi nu-mi aduc aminte. Se poate sa nu-mi aduc aminte de ele, si pentru ca la varsta aia pentru mine mancarea era cam neesentiala, nu stiu, dar fapt este ca nu-mi aduc aminte de gogosi.
Ei acum nu avem carnaval, am facut insa eu, gogosi. Nu de alea adevarate, cu drojdie, dar un fel de gogosi foarte, foarte bune.
Reteta din " bunatati la cuptor ".
- 400 g faina
- 2 lingurite praf de copt, eu pun bio
- putina sare
- 3 linguri de zahar, eu am facut jumatate de cantitate si am pus doua linguri rase, dar din cauza ca Miculinului nu-i plac cu zahar pudra deasupra, mergea mai mult zahar in aluat, daca se pudreaza cu zahar, ajunge cantitatea din reteta
- 2 oua, la jumatate de portie am pus un ou si un galbenus
- 70 g unt rece din frigider
- 3 linguri smantana
- 4 linguri rom, daca mananca si copiii mai bine nu puneti desi alcoolul fragezeste aluatul
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru presarat deasupra
Se prepara un aluat fraged din faina, praf de copt, sare, zahar, oua, unt, smantana, rom si coaja de lamaie. Se modeleaza sub forma de bila, se inveleste in folie alimentara si se baga pentru 40 min la frigider. In functie de tipul de faina folsit, de grasimea untului, a smantanii e posibil sa mai necesite una doua linguri de faina. Se intinde apoi aluatul in foaie de 1 cm grosime si se taie patrate cu latura de 4 cm. Se prajesc in ulei, se scurg pe hartie absorbanta si se presara cu zahar pudra.
ingredientele pentru aluat
bila de bagat la frigider
aluatul intins si taiat
si pernutele prajite
noi le-am mancat cu gem de zmeura
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Imi place reteta asta! As manca si eu o gogosica!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt minunate! Pupicei si un weekend minunat!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt delicioaseee!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Eu "fur" o pernuta si o pap cu gem de capsuni.Pup!
RăspundețiȘtergereMari, cu multa placere te-as servi, dar crede-ma nu te poti opri la o gogosica.Multumesc.
RăspundețiȘtergereSe topesc in gura, Adela, Alynusa.
Dia, te rog sa iei mai multe, cu una nu faci nimic, cu drag ti le ofer.
Va pup si va doresc duminica faina.
Ce bune cred ca au fost, pacat ca am ajuns cam tarziu la masa.
RăspundețiȘtergereO duminica frumoasa!
Exceptionale..merita incercate...dar imi spui ,te rog de unde ai praf de copt -bio?
RăspundețiȘtergeresunt bestiale! le trec pe lista
RăspundețiȘtergereanasia
superbe si delicioase ♥
RăspundețiȘtergereAlexandrian , fac alta portie pentru tine, cu drag.Multumesc.
RăspundețiȘtergereLucia multumesc, esti draguta.Praf de copt bio, iau de la DM ( Drogerie Markt ).Daca nu gasesti la tine magazinul asta, lasa-mi un comentariu cu adresa ta, pe care n-am sa-l public, si-ti trimit eu.
Anasia, ma bucur mult ca-ti plac si vrei sa le incerci.
Emily multumesc mult, esti draguta.
Va pup cu drag si va doresc seara faina.
Multumesc mult, am sa caut magazinul! maine fac pernutele! Te pup!
RăspundețiȘtergereimi pare rau ca in RO nu s-a instaurat traditia asta, in Austria este si tare faina se mai arata! si cu sarbatoarea si cu bunatatile de pe langa!
RăspundețiȘtergereLucia, cu multa placere.Ma bucur ca le incerci.
ȘtergereSi mie Zazu, e un obicei fain, si vorba ta are si bunatati.
Va pup cu drag si va dorersc o saptamana faina.
Din pacate nu am fost libera wekendul asta si am ajuns un pic mai tarziu...asta e....!Dar tare apetisante sunt pernutele:)O zi faina:X
RăspundețiȘtergereMaria, cu multa placere mai fac pentru tine.
ȘtergereMultumesc mult.
te pup si-ti doresc si eu tie, o zi faina.