luni, 6 februarie 2012
Bucte cu gem si crema de fistic
Miculinul e mare fan de dulcegarii de astea la micul dejun. Eu le mananc pe post de desert, la micul dejun cel mult dupa ce am bobinat ceva sarat. Mi-a iesit un aluat exceptional de fin si pufos, pe care am sa-l mai fac de multe, multe ori.
La umplutura am pus gem si crema de fistic, crema cumparata de Miculin din concediul de anul trecut, cu mentiunea ca-i place si ca o va manca. Asa cum ati manact-o voi, asa a mancat-o si el. Zacea in frigider, asa ca am executat-o.
Reteta din " bunatati la cuptor ".
- 500 g faina
- un cub de drojdie proaspata, eu am pus un plic uscata
- 1/2 lingurita sare
- 90 g zahar
- 250 ml lapte
- coaja rasa de la o lamaie
- 70 + 50 g unt
- 1 ou
toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
pentru umplut
- gem dupa preferinta
- nutella, branza etc, eu am pus crema de fistic
Pentru aluat se face maiaua din drojdia topita in putin lapte caldut cu putin zahar. Dupa ce a crescut se toarna intr-un vas incare s-a pus faina, si s-a facut o gaura in mijloc. Se omogenizeaza putin, apoi se adauga pe rand , celelalte ingrediente, ultimul fiind untul moale. Se framanta bine de tot, pana rezulta un aluat fin si omogen si care nu se lipeste de mana. Se acopera si se lasa o ora intr-un loc caldut, la crescut. Dupa ce a crescut, se scoate aluatul, se intinde in foaie de 0,5 cm, din care se taie apoi patrate cu latura de 10 cm. Se umplu cu umplutura dorita, se strang colturile peste umplutura si se pun cu partea lipita in jos in tava captusita cu hartie de copt si unsa cu unt topit. Pentru asta se topesc cele 50 g unt. Din acelasi unt se ung si buctele in tava, se acopera cu folie transparenta si se mai lasa 30 min la crescut. Se ung apoi din nou cu unt si se baga la cuptor pana se auresc.
eu am facut aluatul in masina de paine
intinsa foaia
gemul si crema de fistic
se strang marginile si se lipesc
se pun in tava, pe hartia de copt unsa cu unt topit, cu lipitura in jos
se ung cu ung topit
se acopera cu folie transparenta si se mai pun la crescut cel putin o jumatate de ora
apoi se ung din nou cu unt topit
si se baga la cuptor pana se auresc
gata pudrate
si sectiune
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
parca am fi vorbit ce desert sa facem:)) la umplutura de fistic nu m-am gandit dar e o idee buna!
RăspundețiȘtergereYumy bucte, nu am mai mancat de mult, in special cu gem, cu crema de fisti nu stiu cum este. Mama ne facea, imi aduc aminte de copilarie! Pupicei!
RăspundețiȘtergerece pofta mi-ai facuuut :)
RăspundețiȘtergereSuperrr arata!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
mi-ai facut pofta..eu le-as manca si la micul dejun si la pranz si la cina:))
RăspundețiȘtergereCe-mi place cum arata! Cred ca sunt tare bune!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!!Pupici:x
RăspundețiȘtergereMiha, am vazut si eu.Am sa incerc si reteta ta.
ȘtergereAdela, sunt bune si cu mac.Ma bucur ca ti-am adus aminte de copilarie.
Victoria, cu mare drag te-as servi.
Alynusa, esti tu o sucmpa, te pup si eu.
Just me, te astept la o portie de bucte cu mare drag.
Mari, multumesc mult, esti draguta.Sunt chiar bune.
Maria, multumesc esti tare draguta.
Va pup cu drag si va doresc o zi faina.
Delicioase, arata asa bine grasunele!
RăspundețiȘtergereOana multumesc, ma bucur mult ca-ti plac.
Ștergerete pup si-ti doresc o zi excelenta.
Oana multumesc, ma bucur mult ca-ti plac.
Ștergerete pup si-ti doresc o zi excelenta.
Oana multumesc, ma bucur mult ca-ti plac.
Ștergerete pup si-ti doresc o zi excelenta.
Oana multumesc, ma bucur mult ca-ti plac.
Ștergerete pup si-ti doresc o zi excelenta.
ptiiiiiii, p-astea zici ca le-ai facut special pentru mine!
RăspundețiȘtergereCe dolofane sunt.Imi plac muuuult.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereDa, da, da, cu drag pentru tine Zazu.
ȘtergereDia, multumesc mult, draguta esti.
va pup cu drag si va doresc o zi faina.
Ce frumusele mai sunt.....si ce bune or fi.....mmm.
RăspundețiȘtergerePup se seara buna!
Sunt foarte bune Maria, multumesc.Te astept cu drag la o portie.
RăspundețiȘtergereTe pup, seara faina.
Ce bune trebuie sa fie ! Mi-ai facut o pofta la ora asta tarzie!
RăspundețiȘtergerepupici
Sunt foarte bune Nico si te astept cu drag la o portie.
ȘtergereTe pup si-ti doresc o zi faina.
par un fel de gogosele la cuptor, arata exceptional in tava, dupa ce s-au copt si cred ca miroseau divin!
RăspundețiȘtergereTe invit la un concurs, la mine pe blog: http://kadiasfood.wordpress.com/2012/02/05/cupcake-concurs/
Da, li se poate spune si asa.
ȘtergereMultumesc, esti draguta tare.Sa ai o zi faina.
Ce-mi plac si mie, tare pufoase!
RăspundețiȘtergereStiu ca nu participi la niciun concurs, dar nu ma pot abtine, vad ca ai mai fost invitata, asa ca te invit cu drag la concursul meu inimos: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2012/02/concurs-ce-ti-pofteste-inima.html
puuup
Liana multumesc mult si pentru apreciere si pentru invitatie.
RăspundețiȘtergereNu prea particip la concursuri pentru ca nu prea am timp, gatesc ce mi se potriveste mie si frigiderului meu, si-mi este greu sa ma armonizez cu ingrediente si termene de la concursuri.
Dar multumesc, esti o draguta.
Te pup si-ti doresc weekend fain.
Le-am facut astazi si cu gem si cu nutela
RăspundețiȘtergeremai am doar 3 bucati pe care ma duc sa le incui in seif :))
excelente multumesc
Ma bucur enorm ca v-au placut.
RăspundețiȘtergereCu multa placere.Duminica faina in continuare.