luni, 13 februarie 2012
Prajitura cu kefir si mandarine
Vazusem reteta asta in " torturi si prajituri " un supliment de la burda din 2002, dar imboldul decisiv a venit de la Felis, mai precis de la Mihai fiul ei si simpatia mea. Daca ii placuse lui Mihai, vroiam si eu s-o incerc. E foarte, foarte buna, usoara si se potriveste exceptional crema cu blatul cu cacao. Miculinul o lauda la fiecare imbucatura.
pentru blat
- 125 g unt moale
- 100 g zahar
- 4 oua
- 1 lingurita rom
- 200 g faina
- 1 plic praf de copt, eu am pus 1/2 si a fost foarte destul
- 20 g cacao
- putina sare
pentru crema
- 15 g gelatina, eu am pus 7 foite
- 630 ml compot de mandarine, doua compoturi mici
- 500 ml kefir
- 100 g zahar pudra
- 200 ml frisca batuta
Pentru blat se bate untul moale cu zaharul si sarea, pana devin spumoase. Se adauga pe rand ouale si se bate bine dupa fiecare ou adaugat. Se pune apoi romul. Faina, cacaoa si praful de copt se omogenizeaza apoi se adauga dintr-o data la amestecul de unt. Se amesteca, se toarna aluatul in tava unsa si tapetata si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. Se scoate se ia hartia de pe el, si se pune pe un gratar, la racit.
Se scurge zeama de pe cele doua compoturi, iar mandarine se taie in doua, mai putin cateva feliute care se pastreaza pentru ornat. Kefirul se amesteca cu zaharul si cu trei linguri de suc de pe compot. Se adauga gelatina hidratata si topita apoi pe baie de abur, si se pune crema in figider. Intre timp se bate frisca, eu am avut naturala asa ca am pus si zahar dupa gustul nostru. Se scoate crema din frigider, se adauga mandarinele si frisca batuta si se omogenizeaza. Nu trebuie insistat foarte mult sa nu se sfarme mandarinele. Dupa gust se mai poate pune putin zahar. Se pune blatul in tava, sau pe platou cu inel in jurul lui, se insiropeaza cu restul de zeama de pe compot, se pune crema si se baga la frigider pentru cateva ore, pana se intareste. Se taie, se orneaza cu felii de mandarine si lamaita.
Sfatul meu este sa se foloseasca kefir normal, si nu caucazian, desi pentru baut eu doar pe asta-l iau, dar la prajitura cred ca e mai bun asta normal. Poate merge si cel caucazian, eu nu am incercat, dar cu de asta normal iese o minunatie de crema.
untul batut cu zahar si cu sare, adaugate apoi ouale, pe rand
amestecul de faina, praf de copt si cacao
pus si romul
si aluatul in tava
blatul racit si insiropat
kefirul cu gelatina, apoi adaugata frisca, un pic invers decat in revista
puse si mandarinele
iar aici prajitura, am taiat-o dupa o ora si inca nu era foarte inchegata crema, dar ne grabeam, pe urma pe cand veneam inapoi era intuneric, si uite asa nu-i simplu nici cu pozele astea
si de aproape
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce mai conteaza ca nu s-a inchegat bine crema cand,dupa cum arata, cred ca e delicioasa ?!...
RăspundețiȘtergereWowww,sigur e delicioasa!!!
RăspundețiȘtergereTe pup dulce!
Micule vreau si eu !!!mai multe bucati :d Te pup
RăspundețiȘtergereUltima este cu siguranta pentru mine.Delicioasa.Pupicei multi!
RăspundețiȘtergereArata super bine, ce m-as delecta si eu cu asa o minunatie! Asa e cu pozele astea si eu de multe ori ma grabesc sa nu ma prinda seara, sa pot sa fac cateva poze mei reusite, aparatul meu e unul vechi iar pana ce iau unul nou mai trece ceva timp, cred :)) Pupicei!!
RăspundețiȘtergereCred ca e o prajiturica foarte racoroasa!
RăspundețiȘtergereFoarte faina prajitura, cred ca e racoroasa, nu-i asa? Ce pofta mi-ai facut, mai ales ca e cu mandarine!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!!
RăspundețiȘtergereNa da Victoria e adevarat, dar stii cum e, mi-ar fi placut sa arate perfect.
ȘtergereAlynusa, e foarte, foarte buna.
Nela, cu multa placere te servesc.
Dia Mar cu drag pentru tine mai multe bucati.
Adela, cu drag te-as servi.
Asa e Teo, e foarte racoroasa si foarte buna.
Alexandrina cu drag iti fac daca vii incoace.
Multumesc Laura, esti foarte draguta.
Va pup cu drag si va doresc o zi minunata.
Delicioasa....si superba:X!!!!!Vad ca nu sunt singura in legatura cu facutul pozelor:)))).Sa ai o zi minunata!!!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maria.Esti draguta tare, ca de altfel de fiecare data.
ȘtergereDa cred ca toate avem problema asta.
Te pup si-ti doresc o zi excelenta.
Ce bine arata si trebuie sa fie buna . Imi plac dulciurile in genul asta. Eu gasesc aici in Italia kefir dar cred ca este normal .
RăspundețiȘtergereCe diferenta este intre kefirul normal si cel caucazian ..de care spui tu ? Eu salvez reteta ca vreau sa o fac .
te pup ..o zi buna!
Nico multumesc.La noi in familie a fost foarte, foarte apreciata.E adevarat ca noua astea cu fructe ne plac.
ȘtergereMa bucur ca te tenteaza reteta.Sunt sigura ca o sa va placa, am vazut ca si tu cam in genul asta faci prajiturile.
Kefirul caucazian e putin mai acrut, mai piscator la limba, sau nu stiu cum sa explic.E foarte, foarte bun, dar la prajituri asta normal e mai potrivit.
Te pup si eu cu drag si daca mai ai intrebari te rog scrie-mi.
woow, e grozava!
RăspundețiȘtergereanasia
Anasia multumesc, esti o scumpa.
ȘtergereTe pup cu drag, sa ai o zi faina.
Micule... arata foarte bine... Araat mult mai bine decat varianta mea!... Tie totul iti iese la final ca de revista!
RăspundețiȘtergereTe pupam si noi!...
Felis multumesc, esti tu prea draguta.Nu. doar ti se pare, asa mi se pare si mie ca totul arata mai bine la altii decat la mine.
ȘtergerePupici dragi lui Mihai.