marți, 28 februarie 2012

Friptura in ulei




Cui ii place sa citesaca forumurile culinare, nu se poate sa nu fi intalnit friptura in ulei a Adrianei. Eu una am invatat multe de la ea, nu doar retete ci si multe tippuri. Despre dulce de leche am auzit prima data de la ea, sa ud hartia de copt inainte de a o pune in tava, pentru a nu aluneca, sunt mai multe, dar friptura in ulei ramane cu siguranta pe primul loc.

- o bucata de carne de vitel, merge si de porc, sau mai spre vita

- ulei de floarea soarelui cat s-o acopere

- zeama de la o 1/2 lamaie

Se pune carnea intr-un vas cu capac, se acopera cu uleiul se toarna zeama de lamaie, se acopera vasul cu hartie de copt, se pune capacul vasului si se pune pe foc, pe aragaz. Se lasa cam 2-3 ore, dar depinde si de ce fel de carne e. E foarte, foarte buna, noi am mancat-o de data asta cu cartofi in untura de rata, la cuptor.

eu am sarat bucata de carne si in vas am pus si o foaie de dafin



vasul acoperit



alaturi de cartofi si de salata de andive



de aproape

6 comentarii:

  1. Cred ca e tare buna fripturica! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Micule, yum yum. intrebare insa: nu sare uleiul? chiar si la foc potrivit mi-ar fi cam frica. ia invata-ma, ca arata tare apetisanta friptura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela,e foarte, foarte buna crede-ma.
      Laura, ma bucur mult ca-ti place.
      Zazuzici nu sare deloc si-ti garantez ca e cea mai buna friptura.Noua cel putin ne place mult de tot.
      Va pup si va doresc o zi excelenta.

      Ștergere
  3. O primavara cu mult soare si plina de dragoste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Maya, si eu iti doresc tie la fel.

    RăspundețiȘtergere