marți, 13 septembrie 2011

Trifle cu afine




Traditionalul desert englezesc mi se parea pana acum ceva simplu, rapid de preparat, adica mai degraba un desert pentru lazy. Nici acum nu mi se pare ceva complicat, doar ca dupa ce l-am incercat mi se pare foarte bun. Adica exact contrariul a ce credeam eu; ca ar fi ceva foarte simplu, si asa si asa de bun. Ei e foarte simplu de facut si foarte, foarte bun. Bine ca varianta originala scotiana se facea din paine insiropata, fructele erau glasate, sau se folosea jeleu de fructe, crema era custard, apoi se punea frisca iar toppingul era de migdale macinate. Al meu nu e deloc traditional, dar a fost demential de bun.
Reteta din " secretele bucatariei ". Nu dau cantitati pentru ca depinde mult de cate pahare vreti sa faceti.

- iaurt cremos, eu am pus cedra

- mascarpone, eu am pus philadelphia

- frisca batuta

- zahar pudra dupa gust

- afine

- zahar dupa gust

- 1 varf de cutit scortisoara, habar n-am avut ca merge asa de bine cu afinele

- putina zeama de lamaie

- piscoturi

Afinele cu o lingura de zahar ( sau dupa gust ) si cu scortisoara se pun pe foc si se lasa pana se inmoaie. Reci se paseaza cu mixerul bat. Eu nu le-am mai pasat, doar putin cu furculita si am adaugat zeama de lamaie. Mascarpone, in cazul meu philadelphia se amesteca cu iaurt, zahar praf si frisca batuta. Intr-un pahar se pun straturi alternative de afine, piscoturi si crema de branza. Se orneaza dupa preferinta, daca se mai apuca.

ingredientele pentru crema



in pahar, afinele, piscoturile si se continua cu crema



adica asa



de aproape



si pentru pofticiosi


8 comentarii:

  1. Hmmm, salivez pe tastatura, am o pofta?! Arata foarte bine si gustul cred ca este pe masura! Pupicei si o seara placurta!

    RăspundețiȘtergere
  2. pe mine personal m-ai cucerit cu desertul acesta.arata minunat si judecand dupa ingrediente este delicios.pupic

    RăspundețiȘtergere
  3. Dia multumesc, esti tare draguta.
    Adela, multumesc, nu vreau sa exagerez, dar tare, tare e bun.
    Anca multumesc.
    Sarah, esti o super draguta multumesc.
    Va pup si va doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine !!! O seara placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Moaaama, lingura aia plina e dementiala...super simplu si rapid, de facut mintenas ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nela multumesc, esti o scumpica.
    Liana, te astept cu drag, ma bucur mult ca-ti place.
    Va pup si va doresc o seara faina.

    RăspundețiȘtergere