sâmbătă, 10 septembrie 2011
Muffins cu cidru de mere si mere
Imi plac tare mult muffinsii pentru ca sunt direct portionati, sunt draguti, si se pot face in n-spe mii de combinatii. Intrucat ieri am facut o mica excursie pe transalpina, am luat cu noi muffinsi, si tare bine am facut, pentru ca drumul e nou, iar in zona nu prea gasesti pensiuni unde sa mananci, sau ceva de cumparat. Bine muffinsii n-au tinut loc de ciorba si felul doi, dar na, decat nimic.
Aluatul a fost unul din cel mai bun facut de mine pana acum, iar Miculinul i-a bobinat la foc continuu, si nu pentru ca n-am gasit pensiuni. Cudrul se poate inlocui cu alt fel de alcool sau suc de mere, in cazul in care mananca si copiii. Nu mai stiu exact, dar am citit ca nici prin fierbere sau coacere, alcoolul nu se evapora de tot, asa ca la copii cred ca e mai bine sa il inlocuiti.
Reteta din cartea mea de muffins.
- 80 g unt moale
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- putina sare
- 2 oua
- 150 g iaurt, eu am pus de bivolita
- 200 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 4 mere, eu am folosit doe si jumatate, 36 de feliute, cate 3 pe fiecare prajitura
- 100 ml cidru de mere
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 100 g gem de caise, la mine a fost mai putin
Merele se taie feliute subtiri. Cidrul si zeama de lamaie se infierbanta si se iau de pe foc. Se pun feliutele de mere in cidru, se acopera cu un capac si se lasa sa stea 15-20 min. Eu le-am tot invartit, ca altfel 100 ml cidru si zeama de lamaie nu le acopera. Untul moale se bate cu zahar, vanilie si sare. Se adauga cele doua oua pe rand si se bate bine dupa fiecare ou. Se pune si iaurtul, 70 ml din cidrul de pe mere, iar apoi faina cu praful de copt. Nu se insista cu amestecatul. Se pune aluatul in forme si pe fiecare prajitura se pun trei felii de mere scurse de zeama. Gemul se incalzeste, daca e prea tare se adauga doua trei lingurite de zeama de cidru, si se trece prin sita. Se pensuleaza feliile de mere cu gem si se baga la cuptor, pana trec testul scobitorii.
untul cu zahar, vanilie si sare
cu ouale
adaugat iaurtul
cidrul de mere
faina si praful de copt
asa arata aluatul inainte de cuptor, are cocoloase dar asa trebuie sa ramana, la copt se desfac si ies muffinsii mai pufosi
feliile de mere pensulate cu gem de caise
gata copti
si sectiunea
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte faini si pufosi.
RăspundețiȘtergerefoarte dragutei au iesit.cred ca si la gust sunt super.pup
RăspundețiȘtergereO da, minunate!!! si tare bine arata!
RăspundețiȘtergereMicul esti cea mai tare!!!!
RăspundețiȘtergereTu trebuia sa fii dizainar in gastronomie...arata superrrrr muffinisii tai!!!
Pupici!
Sunt buni si frumosi.Te pup!
RăspundețiȘtergereMmmmmmmm, ce bunatate, apetisante!!!
RăspundețiȘtergerecate muffins ti-au iesit din cantitatea asta ?12?
RăspundețiȘtergereeu am o reteta foarte asemanatoare,doar ca e cu ulei.am sa le incerc si pe ale tale cu mere.
Multumesc Criss, esti draguta.
RăspundețiȘtergereSarah multumesc, sunt pufosi si buni.
Multumesc Anto, esti o draguta.
Alynusa si tu faci doar minunatii, dar esti de fiecare data tare draguita cu mine.
Dia, multumesc, esti o scumpa.
Maria, multumesc, ma bucur mult ca-ti plac.
Pansy, da mi-au iesit 12, dar la fix, adica nu foarte umplute formele.
Va pup cu drag si va doresc o saptamana minunata.
Micule, muffins mai faine ca la tine n-am vazut!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine iar la gust suntem convinsi ca sunt la fel.
RăspundețiȘtergereZazuzici, esti tu draguta ca de obicei.Danke Dir.
RăspundețiȘtergereDan si Ionela multumesc mult.
Va pup si va doresc dupa amiaza placuta.
tre sai fac la sotul meu ca lui i place cu mare ...super!
RăspundețiȘtergereAnca si al meu e mare amator de dulciuri cu mere.
RăspundețiȘtergereMultumesc, esti draguta.Sa ai o zi faina.