vineri, 30 septembrie 2011

Prajitura " Valurile Dunarii "



Cred ca am vazut prajitura asta in zeci de reviste, ba mai nou cu diferite fructe, nu doar visine. Cert e ca mi-a placut cum suna si am stiut c-o sa ne placa si cum " se mananca ". Imi plac in general fructele in prajituri, dar visinele raman de departe favorite.
De data asta reteta din " kiskegyed konyha ", dar vor mai urma si alte variante.

- 2 borcane mici de compot de visine, eu am pus congelate

- 5 oua

- 170 g zahar

- 200 g unt moale

- 1 plic zahar vanilat

- 150 ml iaurt

- 1/2 plic praf de copt

- putina sare

- 300 g faina

- o lingura cacao

pentru crema

- orice crema de vanilie, eu am facut budinca de vanilie bio din doua plicuri si 700 ml lapte

- 100 g unt moale

pentru glazura

- 100 g ciocolata neagra

- 100 ml frisca

Se bate untul cu zaharul, vanilia si sarea pana devin spuma. Se adauga ouale pe rand unul cate unul. Se pune apoi iaurtul si se omogenizeaza. Dintr-o data se adauga faina omogenizata cu praful de copt si se amesteca. Se imparte aluatul in doua. Intr-una din jumatati se adauga o lingura de cacao. Se pune aluatul alb in tava, peste el se pune cel maro, apoi visinele scurse de zeama ( cat mai multe ). Se baga prajitura la cuptor si se lasa pana trece testul scobitorii. Peste prajitura rece se pune crema de vanilie preparata dupa preferinta, apoi peste crema rece, glazura. Pentru glazura se pune frisca pe foc pana se infierbanta, se ia de pe foc si se topeste in ea ciocolata rupta in bucati egale. Se toarna peste prajitura, si cand incepe sa se intareasca se fac cu furculita sau " piaptanul ala de torturi " cum ii spun eu, valuri.

untul batut cu zahar, vanilie si sare, apoi adaugate ouale cate unul



pus si iaurtul



faina cu praful de copt



cacaua in jumatate de aluat



aluatul alb pus in tava



apoi cel maro



visinele



crema



si prajitura



de aproape

18 comentarii:

  1. Foarte bine arata!!... Vreau si eu o bucatica... Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte faina . Si eu o am pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Or fi valurile Dunarii sau nu, sigur este ca-n gura la mine sint valuri, valuri... Mamma, ce-as minca si eu o feliuta aratoasa si cu ciucalata deasupra...

    RăspundețiȘtergere
  4. Felis, multumesc.Mai multe bucatele pentru tine, cu drag.
    Michelle multumesc, esti o scumpa.
    Dia, multumesc mult.
    Mersi Criss.S-o faci ca e tare, tare buna.
    Daniela, cu multa placere ti-as oferi, nu una ci mai multe feliute.
    Va pup si va doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  5. am auzit si eu de ea, dar nu am incercat-o, dar pare a fi delicioasa....:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata excelent, felicitari!!
    Duminica frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. N-o sa-ti para rau dac-o incerci, e foarte buna.
    Multumesc Alexandrina, esti o scumpa.
    Va pup si va doresc o duminica minunata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Micule,foarte buna prajitura asta a ta,am furat o bucatica s-o degust :-)))

    RăspundețiȘtergere
  9. eu am tot vazut prajitura asta,da'n-am incerat-o,desi imi plac mai ales prajiturile cu fructe.varianta ta arata excelent ,adica tare apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioi, de cand o am pe listaa...tare bine arata, as manca-o si satula!! ;-))) puuup

    RăspundețiȘtergere
  11. Doinitza cu multa placere pentru tine.
    Pansy, e foarte buna sa stii.
    Liana cu multa placere te servesc.
    Va pup si va doresc o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere
  12. ce m-as mai lasa si eu leganata de valurile acestei prajituri :))! te pup cu drag, o saptamana faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  13. Apai atunci te-astept sa ne leganam impreuna.
    te pup si eu cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu am vazut-o de ani de zile,dar inca nu i-a venit randul...poate macar acum o voi face caci a ta arata foarte bine!
    O saptamana minunata !!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Daaaaa.......eu nu mai vorbesc cu youu!!!!!Dc faci chestii de astea de ngrasa???????.....Reaooo.....vreau si euu!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cu multa placere ti-as oferi.Da din pacate tot ce e bun ingrasa.
    Seara faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere