joi, 1 septembrie 2011
Tort cu crema de branza si piersici
Acum intelegeti o data in plus de ce vorbeam despre " exploatarea " piersicilor. Am facut tortul pentru verii nostri veniti pentru Peninsula. S-a infruptat si Miculinul si tare i-a placut.
Ideea, ca la reteta am deviat mult, din revista " Avantaje ".
in revista blatul era cu 225 g unt, eu am facut pandispan
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- putina sare
pentru crema in revista s-a folosit 450 g mascarpone, eu am pus:
- 250 g branza de vaci
- 125 g branza philadelphia
- 200 g mascarpone
- 200 ml frisca naturala
- zahar dupa gust
- zahar vanilat, o lingura mare plina
- coaja de lamaie
- zeama de la o jumatatate de lamaie
pentru insiropat
daca se folosesc piersici din compot se insiropeaza blatul cu zeama de compot
- 2-3 linguri zahar
- putina apa
- o piersica
pentru pus deasupra
- 3-4 piersici, se pot pune si din compot, bine scurse
pentru glazurat
- zeama de la insiropat
- o lingura de amidon
Se bat albusurile cu zahar, se adauga apoi galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu sare. Se amesteca de sus in jos, se toarna in forma unsa si presarata cu faina, si se coace pana trece testul scobitorii. Blatul rece se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut din caramelizarea zaharului, adaugata apa si piersica taiata marunt. Siropul racit se strecoara si se pensuleaza peste blat. Se pastreaza putin sirop pentru glazurat.
Pentru crema se ameseca cele trei tipuri de branza cu restul ingredientelor, mai putin frisca. Ultima se adauga frisca batuta. Se pot adauga ce arome va plac in crema de branza.
Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema, din nou blat insiropat, apoi se acopera cu felii de piersici, sau cu fructe dupa preferinta.
In zeama pastrata de la insiropat se dizolva amidonul, se pune pe foc pana devin transparente si se ung feliile de piersici.
blatul inainte de cuptor
gata copt
cele trei tipuri de branza
ingredientele pentru crema
primul blat, insiropat
o parte de crema
al doilea blat, insiropat
eu am pastrat un pic de crema pentru ornat
si gata tortul
de aproape
felia
inca o poza
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Delicios! Si arata foarte bine,
RăspundețiȘtergereCe bine arata, ce bun trebuie sa fie.Combinatia de crema de branza cu fructe este una pe placul meu.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Superb tort, mie imi place foarte, foarte mult!
RăspundețiȘtergereCe imagine de vis! Exceptional arata, doua felii pt. mine ;-)
RăspundețiȘtergereHmmmm ce minunatie, imi place combinatia de creme de branza, vreau si eu o felie! Pupicei!
RăspundețiȘtergereMultumesc Criss, e chiar foarte bun.
RăspundețiȘtergereMaria, te astept cu drag la o portie.
Alexandrina, multumesc tare mult, esti o draguta.
Liana, esti o draguta.Cu multa placere pentru tine, un tort intreg.
Va pup cu drag si va doresc weekend placut.
Adela multumesc mult.Cu mult drag te astept la mai multe felii.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc weekend fain.
Super tort!! arata bine, compozitie excelenta.. ce-ti mai poti dori? a da stiu.. niste oaspeti la masa.. ne primesti?;)) pupici
RăspundețiȘtergerem-a lovit brusc foamea de tort.arata yummy.pupicei
RăspundețiȘtergereBuna tare daca are mascarpone(este preferata mea).Te pup!
RăspundețiȘtergereCe frumos l-ai garnisit! Si imi place crema ce-ai facut-o! ;)
RăspundețiȘtergereCu multa placere va primesc Antonina.Multumesc, esti o draguta.
RăspundețiȘtergereSarah, in cazul asta, te astept.
Dia, Multumesc, ma bucur mult ca-ti place.
Miha multumesc, esti o draguta.
Va pup cu drag si va doresc duminica faina in continuare.