joi, 1 septembrie 2011

Tort cu crema de branza si piersici




Acum intelegeti o data in plus de ce vorbeam despre " exploatarea " piersicilor. Am facut tortul pentru verii nostri veniti pentru Peninsula. S-a infruptat si Miculinul si tare i-a placut.
Ideea, ca la reteta am deviat mult, din revista " Avantaje ".

in revista blatul era cu 225 g unt, eu am facut pandispan

- 4 oua

- 4 linguri zahar

- 4 linguri faina

- putina sare

pentru crema in revista s-a folosit 450 g mascarpone, eu am pus:

- 250 g branza de vaci

- 125 g branza philadelphia

- 200 g mascarpone

- 200 ml frisca naturala

- zahar dupa gust

- zahar vanilat, o lingura mare plina

- coaja de lamaie

- zeama de la o jumatatate de lamaie

pentru insiropat
daca se folosesc piersici din compot se insiropeaza blatul cu zeama de compot

- 2-3 linguri zahar

- putina apa

- o piersica

pentru pus deasupra

- 3-4 piersici, se pot pune si din compot, bine scurse

pentru glazurat

- zeama de la insiropat

- o lingura de amidon

Se bat albusurile cu zahar, se adauga apoi galbenusurile si la sfarsit faina amestecata cu sare. Se amesteca de sus in jos, se toarna in forma unsa si presarata cu faina, si se coace pana trece testul scobitorii. Blatul rece se taie in doua si se insiropeaza cu siropul facut din caramelizarea zaharului, adaugata apa si piersica taiata marunt. Siropul racit se strecoara si se pensuleaza peste blat. Se pastreaza putin sirop pentru glazurat.
Pentru crema se ameseca cele trei tipuri de branza cu restul ingredientelor, mai putin frisca. Ultima se adauga frisca batuta. Se pot adauga ce arome va plac in crema de branza.
Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema, din nou blat insiropat, apoi se acopera cu felii de piersici, sau cu fructe dupa preferinta.
In zeama pastrata de la insiropat se dizolva amidonul, se pune pe foc pana devin transparente si se ung feliile de piersici.

blatul inainte de cuptor



gata copt



cele trei tipuri de branza



ingredientele pentru crema



primul blat, insiropat



o parte de crema



al doilea blat, insiropat



eu am pastrat un pic de crema pentru ornat



si gata tortul



de aproape



felia



inca o poza

12 comentarii:

  1. Ce bine arata, ce bun trebuie sa fie.Combinatia de crema de branza cu fructe este una pe placul meu.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb tort, mie imi place foarte, foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce imagine de vis! Exceptional arata, doua felii pt. mine ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmmm ce minunatie, imi place combinatia de creme de branza, vreau si eu o felie! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Criss, e chiar foarte bun.
    Maria, te astept cu drag la o portie.
    Alexandrina, multumesc tare mult, esti o draguta.
    Liana, esti o draguta.Cu multa placere pentru tine, un tort intreg.
    Va pup cu drag si va doresc weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Adela multumesc mult.Cu mult drag te astept la mai multe felii.
    Te pup si-ti doresc weekend fain.

    RăspundețiȘtergere
  7. Super tort!! arata bine, compozitie excelenta.. ce-ti mai poti dori? a da stiu.. niste oaspeti la masa.. ne primesti?;)) pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. m-a lovit brusc foamea de tort.arata yummy.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna tare daca are mascarpone(este preferata mea).Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos l-ai garnisit! Si imi place crema ce-ai facut-o! ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu multa placere va primesc Antonina.Multumesc, esti o draguta.
    Sarah, in cazul asta, te astept.
    Dia, Multumesc, ma bucur mult ca-ti place.
    Miha multumesc, esti o draguta.
    Va pup cu drag si va doresc duminica faina in continuare.

    RăspundețiȘtergere