duminică, 18 septembrie 2011

Prajitura cu piersici si crema de vanilie



Gata, cu reteta asta am terminat cu piersicile pe anul asta, sau de fapt nu, ca mai sunt compoturile de piersici, asa ca cine stie. Adevarul e ca ne plac mult prajiturile cu fructe, si piersicile cu crema de vanilie se potrivesc perfect.
Reteta din " ioana ".

pentru aluat

- 300 g faina

- praf de copt aferent la 300 g faina

- 100 ml lapte

- 150 g branza de vaci

- 100 g ulei neutru de plante

- 75 g zahar

- 1 pachetel zahar vanilat

- putina sare

pentru umplutura

- 500 g piersici proaspete sau din compot

- 250 ml lapte

- 250 ml frisca, eu am pus tot lapte

- zahar dupa gust

- un pachet budinca de vanilie

Pentru aluat se amesteca faina si praful de copt intr-un vas. Se adauga branza de vaci si laptele, si se amesteca. Se adauga apoi cate putin uleiul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se amesteca si se fremanata pana rezulta un aluat omogen.
Pentru numplut se prepara budinca de vanilie conform indicatiilor de pe plic. Eu am facut dupa reteta mea de crema de vanilie, din 600 ml lapte, sa iasa mai multa.
3/4 din aluat se intinde in tava, se presara putin pesmet, apoi se pune crema rece de vanilie.Peste crema se pun piersicile decojite si taiate felii. Restul de aluat se pune sub forma de fasii peste piersici si se baga la cuptor pana se aureste.
Iese o prajitura pufoasa, dulce acrisoara, branza de vaci cu laptele si uleiul actioneaza ca o drojdie, iar aluatul iese moale si pufos. Miculinul a fost mai mult decat incantat de aceasta parjitura, tare mult i-a placut.

faina, praful de copt si branza de vaci



se adauga laptele



uleiul



zaharul, vanilia si sarea



prima parte de aluat in tava, eu am facut in tava de tarta



putin pesmet, trebuia sa pun mai mult pentru ca s-a facut un mic strat de "slaninuta"



crema de vanilie



piersicile



gratiile



si prajitura





felia

15 comentarii:

  1. Foarte faina prajitura si trebuie sa fie tare buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce deliciu ,foarte buna !!!! te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare apetisanta in special cxa imi plac piersicile!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu pot spune decat ca-i fix pe gustul meu .
    Am salvat-o si o fac sigur .Cred a merge si cu piersici din conserava . :)

    RăspundețiȘtergere
  5. azi chiar am vrut sa fac o tarta cu piersici dar in timp ce preparam blatul m-am razgandit si acum im pare rau cand vad ce faina a iesit tarta ta.ma consolez la gandul ca acum stiu reteta ta de aluat de tarta care pare mult mai faina decat cea clasica.pupicei si o saptamana usoara si placuta.

    RăspundețiȘtergere
  6. una tarta perfecta te ha quedado bella y muy rica,excelente,abrazos grandes.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumusica e minunea asta de tarta, gustul nu mai spun...Fur si eu o bucatica de la tine!

    Bine te regasesc, pupicei

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata grozav de bine! Imi place si mie combinatia! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Dementiala! Trebuie facuta neaparat!
    Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  10. dar de unde ai avut tu coacaze proaspete? te pup, creatoare de minunatii!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bestiala tarta, la fel si ultima farfurie, ZI-MI DE UNDE AI CUMPARAT-O DACA NU VREI SA-TI SPARG USA..IAR! ;-))) pupici multi

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Criss si Nela, sunteti dragute tare.
    Teo multumesc mult.Si eu ador piersicile, iar daca-s aromate, mananc oricate.
    Lia, ma bucur mult ca-ti place.Cu siguranta merge si cu fructe din compot, doar sa fie scurse bine.Merge foarte bine si cu crema de ciocolata si visine.
    Sarah, da este un cu totil alt fel de aluat.La noi in familie parerile sunt impartite, unora le place aluatul asta mai moale, restul il prefera pe cel clasic.Bine ca au de unde alege.
    Rosita multumesc mult, te pup cu drag.
    Yafa draga, ma bucur mult sa te revad.Cu multa placere pentru tine, mai multe bucati.
    Dia, multumesc mult, tare ma bucur ca-ti place.
    Adela multumesc, ma bucur ca e pe placul tau.
    Vale draga, multumesc mult, pupici la toata gasca.Tu intotdeauna esti super draguta.
    Zazuza, daca ai stii tu tot ce " import " eu din Germania, cand ma duc la cate o sedinta.Cine se plimba prin aeroport cu plasa plina de asa ceva ?
    Liana multumesc esti o draguta, ma bucur mult ca-ti place.Farfuria daca nu ma insel e din magazinul ala japonez cu tot felul de chestii, dar am luat-o de vreo doi ani cel putin.
    Va pup cu mult, mult drag pe toate si va multumesc mult de aprecieri.Weekend minunat sa aveti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Happy, multumesc esti tu draguta tare.

    RăspundețiȘtergere