joi, 15 septembrie 2011
Tarta cu ciocolata si zmeura
Nu suntem niste ciocolatosi, de asta nici n-am prea facut pana acum retete cu multa ciocolata. Tarta asta insa ne-a placut mult, inclusiv Miculinului, ceea ce n-as fi crezut intrucat e mancator de ciocolata alba, dar toate au un inceput.
Reteta din " formula as ".
pentru aluat
- 200 g unt moale
- 100 g zahar
- 1 varf de cutit sare
- 1 plic zahar vanilat
- 270 g faina
- 30 g cacao
pentru crema
- 200 g ciocolata amaruie
- 150 ml frisca
- zahar daca mai vreti
- zmeura
Eu am facut alt aluat si anume cel de la tarta cu mere si martipan, doar ca am inlocuit 30 g faina cu cacao, si am pus doar galbenusul de ou, schimbare nu foarte inspirata, intrucat l-am intins tare greu, si mai greu l-am taiat felii dupa ce am copt tarta. Deci nu faceti ca mine.
Mai sus am trecut reteta din revista.
Se framanta aluatul, se inveleste in folie si se baga pentru doua ore la rece.( Din experienta mea insa, e mult mai usor daca intindeti aluatul in tava, si cu tava cu tot il bagati in frigider.) Se scoate apoi se intinde in tava, peste se pune hartie de copt, boabe de fasole uscata, si se baga la cuptor pana se coace.
Pentru crema se pune frisca la infierbantat, nu se lasa deloc sa fiarba, se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata.
Crema se pune peste tarta coapta si racita, apoi se pun boabele de zmeura.
ingredientele pentru aluat
bila de aluat, tinuta la rece o ora
aluatul pus in tava ( daca s-ar vedea si cat m-am chinuit sa-l pun )
aluatul cata copt, faza cu fasolea nu e neaparat sa o faceti, dar daca puneti aluatul se coace mai frumos
cu crema de ciocolata
cu " zmeurele "
si felia, pe care tare greu am reusit s-o tai cat de cat frumoasa
pentru voi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce ciocolatoasa e!Imi place mult!
RăspundețiȘtergereDelicioasa si ciocolatoasa.
RăspundețiȘtergerenoi suntem prieteni cu ciocolata.de fapt mai ales piticii.minunata tarta ai facut,iar ciocolata cu zmeura fac echipa buna.pupic
RăspundețiȘtergereMinunat arata!
RăspundețiȘtergereAoleu,ce vad eu aici.Eu numai ciocolata as fi in stare sa mananc.Mai ai macar o bucatica?Pipici!
RăspundețiȘtergereMama, ce de-a ciucalata si zmeurica... Daca vede fiica'mea poza, ma pune sa scot individele de culoare rosie din congelator... Dar o feliuta din ultima poza pot servi, nu ??? Pupici !!!
RăspundețiȘtergerewow, cata ciocolata ... si asocierea cu zmeura ... m-a dat gata! mooooorrrrrrr de pofta, nu alta!
RăspundețiȘtergerete pup cu drag
Mi se pare o idee grozava cu aluatul de ciocolata! Foarte decorativ! Imi place foarte mult tarta ta ;)
RăspundețiȘtergereEu sunt fan ciocolata si este exact pe gustul meu, imi place tare mult cum arata ! Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereCe deliciu! Mmmmm...
RăspundețiȘtergereTeo multumesc, ma bucur mult ca-ti place.
RăspundețiȘtergereMultumesc Criss.
Sarah va astept cu tot cu piticii la o tarta ciocolatoasa.
Felis, multumesc.
Dia cu multa placere pentru tine mai multe bucati.
Daniela cu multa placere pentru tine mai multe felii.
Amoush te pup si eu cu darg si te astept la mai multe felii.
Kadia, multumesc, esti o draguta.
Adela te astept la o tarta mai ales ca am vazut ca umbli prin Mures.
Miha multumesc.
Va pup cu drag pe toate si va doresc weekend minunat.
ce rasfat...mai ales cu zmeura!!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani fericiti si multa sanatate!!!!
pupici,miha si fluturasul!
Multumesc mult Miha, esti o scumpa.
RăspundețiȘtergereVa pup si eu cu drag, mai ales pe Fluturas care e un dragut.
la multi ani si sa fii sanatoasa si fericita,ma servesc cu o feliuta de tarta ,ca-i exact ce poate fi mai bun pe lumea asta asa ciocolatoasa!:)
RăspundețiȘtergereMMmmm imi ploua in gura:))
RăspundețiȘtergereSuper reteta ta..cu siguranta e delicioasa.
Alisuc, multumesc tare mult, esti o dulcica.Cu mai multe felii te rog, pana reusim sa ne intalnim.
RăspundețiȘtergereBianca multumesc, te astept la o felie cu drag.
Va pup si va doresc weekend placut in continuare.
Imi puteti spune ce fel de frisca trebuie ? Multumesc
RăspundețiȘtergereSigur, cu multa placere.Frisca folosita de mine e naturala de la Sanlacta, dar se poate folosi si frisca vegetala.De fapt este o crema ganache, dar pe care eu nu am mai batut-o.Se poate raci crema la frigider, apoi bate cu mixerul si devine mai aerata.Eu am preferat s-o torn, ca sa se aseze mai bine pe aluat.
RăspundețiȘtergereDaca mai aveti intrebari, sau nu am explicat eu ceva destul de clar, scrieti-mi cu incredere.
Paste fericit si numai bine.