luni, 2 iulie 2012

Tort cu capsuni si crema de branza





Imi pare rau ca n-am reusit sa pun reteta asta si urmatoarea, cand inca piata era plina de capsuni, dar asta e. Ramane pe data viitoare. Nu prea am ce sa va povestesc despre el, branza, capsuni, frisca, adica tot vr trebuie unui tort pentru a fi pe gustul nostru.
Reteta din " secretele bucatariei ".

- un blat de pandispan din trei oua

- 50 g gem de capsuni, eu am pus dupa ochi

- 650 g capsuni, eu nu le-am cantarit

- 9 foi gelatina, eu am pus 6

- zahar dupa gust

- o lingura de zahar vanilat

- 400 g branza de vaci

- 400 ml frisca

- 1 plic tort gelee rosu

Blatul se pune pe un platou si se unge cu gem de capsuni. Se amesteca branza cu zahar si vanilie si apoi se adauga gelatina hidratata si topita pe baie de abur. Apoi se pun  150 g capsuni taiate bucatele, iar cand incepe sa se inchege se adauga frisca batuta. Se pune crema peste gemul de capsuni se niveleaza si se baga la frigider. Restul de capsuni se pun felii peste crema, apoi se prepara tort gelee dupa indicatiile de pe plic si se toarna peste fructe. Se lasa sa se inchege si se serveste.

blatul


uns cu gem







ingredientele pentru crema



cu gelatina si frisca



cu capsunile, eu am inversat un pic ordinea



crema pusa peste blat, si apoi feliile de capsuni 




tortul







si felia




de aproape




si pentru voi




14 comentarii:

  1. Vin la tine si mananc 2 felii!

    RăspundețiȘtergere
  2. As servi si eu o feliuta din acest tort delicios!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este perfect ;imi place cum arata blatul,crema...tot !:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Micule ,vreau si eu !!!! tare bine arata ! te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Reteta asta m-a asteptat pe mine , aici abia acum capsunile sunt in plin sezon . Faina , exact pe gustul meu . Am doar o miiica problema ...nix branza de vaci ca acasa aici la Polul Nord , ori o inlocuiesc cu ceva gen quark/ricotta ori ma apuc sa fac branza de vaci acasa. Oricum , ideea se retine si se pune in aplicare cumva .

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata!!!
    O sa apara capsunile de toamna..si sunt buneee!
    Cred ca merge si cu zmeura...eu sunt alergica la capsuni...
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. eu sunt la dieta, deci nu pot decat sa salivez..insa imi inchipui cat pote fi de racoritor!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. niciodata nu am facut crema de branza trebuie sa o incerc si eu,arata minunat feliuta aia!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Un deliciu total:)!!! Like:X! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata racoritor ,mai ales ca are branzica.
    O zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  11. Any te astept cu cel mai mare drag.
    Haplea si pentru tine cu drag.
    Adina multumesc esti tare, tare draguta.
    Nela, tu stii ca mi-ar face cea mai mare placere sa te servesc.
    Dorina, poti s-o faci linistita cu ricotta, doar sa va placa gustul acestei branzici.Pupici ajutorului.
    Alynusa, merge cu orice fruct iti place tie, multumesc draga mea.
    Corina, sa ai spor la dieta, da e racoritor.
    Lavi multumesc mult, esti tare draguta.
    Yaya, la noi branza e in top, cred ca se si vede.
    Maria multumesc mult.
    Johanna asa si este.
    Va pup cu drag si va doresc o zi faina in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  12. Racoritoare treaba. Iar mie nu mi-e frica deloc de cuptor. Cat despre capsune, mi-am facut portii serioase in congelator! Pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  13. Anto, ma bucur tare mult ca-ti place.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere