vineri, 27 iulie 2012

Tarta cu branza de vaci si zmeura




Habar n-am a cata tarta e , dar ne plac mult de tot, mai ales daca-s cu fructe si branza. Am dat-o gata pe Catalina cu ea, pentru ca impreuna am mancat-o cand am fost la ea.
Reteta din " secretele bucatariei ".

pentru blat am folosit reteta de la tarta cu visine si dule  de leche

 pentru umplut:

- 60 g unt moale

- 3 oua

- 500 g branza de vaci

- zahar dupa gust

- o lingurita coaja de lamaie rasa

- 2 lingurite zeama de lamaie

- 1 plic praf de budinca de vanilie

- 50 g migdale macinate, eu nu am pus

- 1 lingura gris, eu am pus pesmet

- 400 g zmeura

Aluatul scos din frigider se intinde in tava de tarta, unsa si tapetata. Se presara cu pesmet si apoi se pune crema. Pentru crema e amesteca galbenusurile cu zahar, coaja si suc de lamaie. Se adauga untul moale. Praful de budinca si praful de copt se omogenizeaza si se adauga si ele la galbenusuri. Se adauga migdalele macinate, apoi albusurile batute spuma. Peste aluat se pune crema, apoi peste crema de branza zmeura. Se coace tarta pana se aureste pe margini.

ingredientele pentru crema de branza


praful de budinca si coaja de lamaie, eu dupa cum vedeti mai inversez ordinea



apoi albusul






asa arata in final crema de branza





aluatul presarat cu pesmet




apoi crema de branza





peste crema zmeura




si gata tarta




felia




si pentru voi cu drag








10 comentarii:

  1. Delicioasa... Zmeura nu mai am, brinza adevarata nici atit... dau la schimb mure mari si frumoase, pentru o feliuta de tarta delicioasa... Te-am pupicit si-ti doresc week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  2. asa tarta minunata as manca si eu non-stop!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o pufosenie aromata !:)
    Bravo pentru rezultat!
    Week-end linistit !

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place tare mult aceasta tarta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alta tarta care ti-a iesit minunat! Bravo Miculino, pastreaza o felie si pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daniela, cu drag iti dau si fara mure la schimb, dar ador si murele.
    Adnia cu mult drag pentru tine.
    Buburuzo multumesc, n-a fost ideea mea, dar esti o draguta.Multumesc.
    Adina, nu e pufoasa pentru ca are aluat de tarte, dar se topeste ion gura.
    Criss, multumesc.
    Haplea, multumesc mult.
    Any esti tu prea draguta multumesc.
    Va pup cu drag si va doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Exact pe gustul meu, combinatia de branza cu fructe de padure nu o refuz niciodata! Felicitari pentru blog, e plin de retete inedite si DELICIOASEE!!! Imi place mult, te pun la favorite! ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Poliana esti o draguta multumesc mult.
    trebuie sa gasesc si eu blogul tau.Sa ai o zi faina.

    RăspundețiȘtergere