Nu stiu daca voua va plac agrisele. Mie imi plac si inca mult de tot. Cele rosii sunt mai dulci dar mie-mi plac si cele albe. Si mi-aduc aminte ca facea matusa mea un sirop din astea albe, super delicios. Ceea ce insa n-am gustat foarte mult, sunt prajiturile cu agrise, adica agrisele sa vina in cuptor. Crude le stiam bine, dar dupa ce sunt tratate termic, capata alt gust, un gust care mie-mi place mult, mult, mult. Si despre care am aflat destul de recent.
Reteta din " secretele bucatariei ".
- 750 g agrise, eu nu le-am cantarit
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 baton scortisoara
- 50 g masa de martipan
- 100 g faina
- 75 g unt
- menta pentru ornat si zahar pudra
Se dau in clocot 200 ml apa cu 75 g zahar, coaja de lamaie si batonul de scortisoara. Se adauga agrisele si se lasa sa fiarba. Cand dau in clocot se ia vasul de pe foc.
Martipanul de taie cuburi si se framanta cu faina, 50 g zahar si unt. Se obtine un aluat sfarmicios. Intr-un vas rezistent la cuptor, uns cu unt, se pun agrisele cu putina zeama, iar deasupra se repartizeaza firmiturile de aluat. Se coace cam 20 min.
Daca va plac prajiturile foarte dulci, mai presarati putin zahar peste agrisele din vasul pentru cuptor pentru ca ele sunt cam acre, dar eu nu am pus si a fost foarte fain pentru mine. Noi insa nu mancam prajiturile foarte, foarte dulci.
agrisele in vasul de cuptor
ingredientele pentru aluat
farmiturile de aluat peste agrise, eu le-am dat pe razatoarea mare
gata coapte
si de aproape
nu ma puteam opri din mancat
ce bune sunt agrisele, dar atat de greu de procurat!
RăspundețiȘtergereStii ca n-am mincat niciodata agrise la cuptor ?! Cum e gustul, dulce-acrisor ?! Pupici si o zi minunata sa ai !
RăspundețiȘtergereAs vrea sa gust si eu,sa vad ce gust are.De aratat,arata foarte bine.
RăspundețiȘtergerePupici!
ah, eu nu mai am agrise, ce nu am mancat sau n-am facut gem am pus la congelator. dar e o idee buna pentru la iarna cand o sa dau iama in fructele congelate ;))
RăspundețiȘtergereDumnezeule, de cand n-am mai mancat agrise...tu de unde le-ai cumparat? As servi si eu o felie, da' pot de tine?? Bine ca nu te-ai mai oprit :((
RăspundețiȘtergereAdnia la noi se gasesc in piata, vand babele.
RăspundețiȘtergereDaniela, nici eu nu mancasem pana nu demult, e acrisor destul de tare, da mie-mi place mult de tot.
Dia, te-as servi cu cea mai mare placere daca ai fi aproape.
Zazuzici, buna ideea cu congi, am sa pun si eu.
Liana, dulce fatain piata le-am luat.Off cu cel mai mare drag pentru tine,ma abtin cand vii tu, sa-ti ramana mai mult.
Va pup cu drag si va doresc o dupa amiaza superba.La noi s-a racorit.
Micule,sunt data peste cap cu agrisele astea pe care nu le-am gustat niciodata:) si dupa ce am dat un search pe dl.Google am aflat ce fructe minunate si pline de vitamine sunt,ma gandesc de unde as putea sa le procur!:D
RăspundețiȘtergereBravo pentru un preparat inedit !:)
Adina esti tu prea draguta multumesc.Dar la noi agrisele sunt foarte obisnuite, noi mancam si sos de agrise alaturi de carne, si supa de agrisa ca si cea de visine.
RăspundețiȘtergereAcum nu cred ca voi mai gasi, dar la anul iti cumpar eu si-ti trimit.
Te pup cu drag.