De abia dupa ce le-am facut mi-am adus aminte de inimioarele cu mamaliga unde am facut la fel capsunile. Pe vremea aia habar n-aveam ca astea-s capsuni Romanoff. Dar pot sa va spun ca-s tare, tare bune, iar eu le-am facut foarte des dupa ce le-am descoperit la respectivele inimoare. Baga Miculinul la greu, cu deosebita placere. Nu ca eu nu, dar cum mie imi plac mult mai multe, el e etalonul.
Reteta din " good food ".
- 250 g capsuni, sau cate vreti voi sa preparati
- sucul si coaja taiata subtire de la o 1/2 de portocala
- Cointreau sau Grand Marnier ( lichior de portocale )
- 150 g frisca lichida batuta cu 1 lingura de zahar pudra pana se formeaza varfuri moi, deci nu foarte tare, eu am pus de multe ori smantana nebatuta si ies deosebit de bune
Se taie capsunile in doua, se pune sucul de portocala si lichiorul si se lasa la macerat pentru 15 min. Se pune apoi coaja de portocala si frisca si se servesc.
Aici
capsunile facute cu " inimioarele de mamaliga ". Bine n-au frisca dar in rest sunt la fel.
de aproape
Grozave pe canicula aceasta.Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereEu vin cu sticla de Grand Marnier ca o tin in vitrina, hi, hi... daca promiti ca ma servesti cu o cupa de capsunici..., asta daca te induri sa le sustragi din fata Miculinului... Pupici !!!
RăspundețiȘtergereSimple dar bune, aromate.De incercat dupa o masa unde nu mai incape nimic, sau aproape nimic!
RăspundețiȘtergereUn deliciu! merge struna pe caldurile astea! O saptamana super!
RăspundețiȘtergereImi inchipui cat sunt de bune cu aroma de portocala!
RăspundețiȘtergereMmmm, o aroma superba. Misto combinatia!
RăspundețiȘtergereDia multumesc.
RăspundețiȘtergereCu drag pentru tine Daniela, mai ales daca vii cu pitica.
Lilly, esti simpatica, multumesc.
Anto, sunt tare bune multumesc.
Any, la noi trec un-doi.
Maya, multumesc, da sa stii ca e tare faina.
Va pup cu drag si va doresc o zi excelenta.
Multumesc pentru invitatie ( de abia acum am vazut ).Seara faina iti doresc.
RăspundețiȘtergere