Imi pare rau ca n-am reusit sa pun reteta asta si urmatoarea, cand inca piata era plina de capsuni, dar asta e. Ramane pe data viitoare. Nu prea am ce sa va povestesc despre el, branza, capsuni, frisca, adica tot vr trebuie unui tort pentru a fi pe gustul nostru.
Reteta din " secretele bucatariei ".
- un blat de pandispan din trei oua
- 50 g gem de capsuni, eu am pus dupa ochi
- 650 g capsuni, eu nu le-am cantarit
- 9 foi gelatina, eu am pus 6
- zahar dupa gust
- o lingura de zahar vanilat
- 400 g branza de vaci
- 400 ml frisca
- 1 plic tort gelee rosu
Blatul se pune pe un platou si se unge cu gem de capsuni. Se amesteca branza cu zahar si vanilie si apoi se adauga gelatina hidratata si topita pe baie de abur. Apoi se pun 150 g capsuni taiate bucatele, iar cand incepe sa se inchege se adauga frisca batuta. Se pune crema peste gemul de capsuni se niveleaza si se baga la frigider. Restul de capsuni se pun felii peste crema, apoi se prepara tort gelee dupa indicatiile de pe plic si se toarna peste fructe. Se lasa sa se inchege si se serveste.
blatul
uns cu gem
ingredientele pentru crema
cu gelatina si frisca
cu capsunile, eu am inversat un pic ordinea
crema pusa peste blat, si apoi feliile de capsuni
tortul
si felia
de aproape
si pentru voi
Vin la tine si mananc 2 felii!
RăspundețiȘtergereAs servi si eu o feliuta din acest tort delicios!
RăspundețiȘtergereEste perfect ;imi place cum arata blatul,crema...tot !:)
RăspundețiȘtergereMicule ,vreau si eu !!!! tare bine arata ! te pup
RăspundețiȘtergereReteta asta m-a asteptat pe mine , aici abia acum capsunile sunt in plin sezon . Faina , exact pe gustul meu . Am doar o miiica problema ...nix branza de vaci ca acasa aici la Polul Nord , ori o inlocuiesc cu ceva gen quark/ricotta ori ma apuc sa fac branza de vaci acasa. Oricum , ideea se retine si se pune in aplicare cumva .
RăspundețiȘtergereCe bine arata!!!
RăspundețiȘtergereO sa apara capsunile de toamna..si sunt buneee!
Cred ca merge si cu zmeura...eu sunt alergica la capsuni...
Pupici!
eu sunt la dieta, deci nu pot decat sa salivez..insa imi inchipui cat pote fi de racoritor!!!
RăspundețiȘtergereCe bine arata si cred ca e un deliciu!
RăspundețiȘtergereniciodata nu am facut crema de branza trebuie sa o incerc si eu,arata minunat feliuta aia!!
RăspundețiȘtergereUn deliciu total:)!!! Like:X! Pupici
RăspundețiȘtergereArata racoritor ,mai ales ca are branzica.
RăspundețiȘtergereO zi buna sa ai.
Any te astept cu cel mai mare drag.
RăspundețiȘtergereHaplea si pentru tine cu drag.
Adina multumesc esti tare, tare draguta.
Nela, tu stii ca mi-ar face cea mai mare placere sa te servesc.
Dorina, poti s-o faci linistita cu ricotta, doar sa va placa gustul acestei branzici.Pupici ajutorului.
Alynusa, merge cu orice fruct iti place tie, multumesc draga mea.
Corina, sa ai spor la dieta, da e racoritor.
Lavi multumesc mult, esti tare draguta.
Yaya, la noi branza e in top, cred ca se si vede.
Maria multumesc mult.
Johanna asa si este.
Va pup cu drag si va doresc o zi faina in continuare.
Racoritoare treaba. Iar mie nu mi-e frica deloc de cuptor. Cat despre capsune, mi-am facut portii serioase in congelator! Pup cu drag
RăspundețiȘtergereAnto, ma bucur tare mult ca-ti place.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag.