miercuri, 1 august 2012

Piersici in aluat foietaj




De cand au aparut piersicile aromate in piata fac deserturi cu piersici. Vanzatorii din piata zic ca-s romanesti, de Oradea, eu habar n-am si sincera sa fiu nu prea ma intereseaza atata timp cat sunt aromate. De data asta reteta din " kiskegyed konyhaja ".

- un pachet aluat foietaj, mi-au iesit 12 buc.

- 1 lingura unt

- 50 g zahar brun

- 100 ml frisca nebatuta

- 100 g masa martipan

- 50 g gem de caise

- 50 g piscoturi macinate

- 1 ou

- 1 lingura buna de miere

- seminte de susan, eu n-am avut

Se pune untul la topit si se adauga zaharul. Se lasa sa se caramelizeze, apoi se trec jumatatile de piersici curatate de coaja si taiate in doua prin caramel. Se scot piersicile si se adauga frisca, apoi martipanul ras si se lasa pana se topeste martipanul. Se ia de pe foc si se adauga atatea piscoturi macinate cat sa rezulte o masa necurgatoare. Foile de foietaj se decongeleaza, si se taie in patrate. Pe fiecare patrat se pune o jumatate de piersica apoi putin gem de caise, apoi amestec de martipan. Se strang foietajele, se pun pe hartie de copt, se ung cu galbenus si se baga la cuptor. Se coc cam 20 min, se stropesc cu miere si se presara cu seminte de susan, apoi se  mai coc pana se auresc.

masa de martipan



  foietajul taiat






pe fiecare bucata se pune o jumatate de piersica si putin gem de caise


peste gem se pune masa de martipan





se inchid si se pun pe hartie de copt, apoi se ung cu galbenus


se pune mierea si semintele de susan apoi se mai coc pana sunt gata




de aproape




si sectiunea


10 comentarii:

  1. Un deliciu total:)!!!!!! Si noi suntem fani piersici, caise ......si aproape toate fructele:)! O seara fain!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este super buna.Arata minunat.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca-s delicoase,incerc si eu,adoram piesrsicile,te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. mda, cine mai stie de pe unde vin fructele, asa ca, vorba ta, aromate sa fie, restul nu mai conteaza :)). te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Adnia te rog sa servesti, cu drag pentru tine.
    Maria, multumesc si la noi fructele sunt in toate dulciurile.
    Dia, multumesc, da au fost tare, tare bune, foietaj + piersici= ceva super.
    Lavi, multumesc mult, ma buc ur tare mult ca-ti place.
    Yaya, multumesc, ma bucur tare mult ca vrei sa incerci, n-o sa regreti.
    Va pup si va doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  6. Te pup si eu tare cu drag, ai dreptate.Sa ai seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumim pentru piersicile in foietaj. Au fost delicioase si ne-au prins foarte bine! Felicitari pentru toate retetele delicoase pe care le impartasesti aici! Te pupam! Natalia si Marius Ignat

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu va multumesc pentru mesaj si ma bucur tare mult ca v-au placut.Sper sa ne mai intalnim si sa gustati mai mult din ce reusesc eu sa fac.
    Va asteptam la Mures si va pupam si noi cu drag.Seara faina sa aveti.

    RăspundețiȘtergere