luni, 16 iulie 2012

Prajitura cu ciocolata si migdale II




Adica variatiuni pe aceeasi tema. Acum doua saptamani, in weeknd , am fost la o pensiune langa Simeria, unde ne-am intalnit cu ciocolatosii si dragii nostri veri, Dana, Daria si Marius. Nu puteam sa le duc altceva decat prajitura cu ciocolata si normal, salam de biscuiti care a fost total pe gustul Danei. Nici nu stie ce bucurie mi-a facut.
Reteta din " secretele bucatariei ".

- 250 g ciocolata amaruie

- 7 oua

- 50 g zahar

- 200 g unt moale

- 150 g zahar pudra

- 150 g faina

- 2 lingurite praf de copt

- 60 g migdale macinate

- putina sare

- 150 g gem de zmeura

pentru glazura

- 100 g ciocolata cu lapte

- 50 g unt

Se topeste ciocolata pe bain marie. Untul moale se bate cu zaharul pudra si se inglobeaza ciocolata topita si putin racita. Eu le-am topit impreuna. Se adauga pe rand galbenusurile, sarea, si faina amestecata cu praful de copt si migdalele. Albusurile se bat spuma tare cu cele 50 g zahar si se adauga amestecand de sus in jos peste amestecul cu faina si ciocolata. Se toarna aluatul in forma unsa si tapetata si se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. Prajitura calduta, se taie in doua pe orizonatala si se unge cu gem tot caldut. Se topeste apoi ciocolata cu lapte si untul pe bain marie si se glazureaza prajitura.

ciocolata si untul topite, adaugate pe rand galbenusurile



apoi puse faina, praful de copt, sarea si migdalele macinate


albusurile batute


aluatul gata de bagat la cuptor


pus si gemul


si gata de glazurat


si prajitura cu glazura


feliile


si de aproape


o imbucatura



e foarte, foarte buna.

10 comentarii:

  1. Mor de pofta!!!Sectiunea arata demential!!!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred si eu , este mai mult decat buna, este dementiala! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am ramas cu ochii lipiti de monitor.Ai sa ma ai pe constiinta cu tot felul de prajituri ciocolatoase.
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. As fi servit si eu o felie cu mare drag...chiar doua ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa fie delicioasa, nu? Combinatia e faina rau.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa faci tu,trantaesti caramida asta de ciocolata
    catifelata,:) martea cand sunt setata pe legume!:))

    Super ok !:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Alynusa, te astept cu mare drag la o prajitura.
    Adela, multumesc, esti tu o draguta.
    Dia, te astept si pe tine cu cel mai mare drag.
    Liana, cand vii ?
    Anto, e chiar foarte, foarte buna, multumesc.
    Adina, ce mortala esti, trebuie sa-ti schimbi setarea.
    Cu mult drag Doinitza.
    Va pup cu drag si va doresc o zi excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cata rabdare ai avut nu doar sa faci prajitura, dar si foto si pe blog... Felicitari, arata f bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Andra iti multumesc, esti tu draguta tare.Sa stii ca a mers usor, dar iti multumesc.
    Sa ai o zi faina.

    RăspundețiȘtergere