Eu nu sunt amatoare de ciocolata alba. Ma rog in unele combinatii mai merge, dar sa-mi cumpar sa mananc ciocolata alba, no way. Miculinul insa de asta isi cumpara si-i place mult de tot. Cheesecakeul asta insa nu i-a placut in mod deosebit. Bine a mancat l-a laudat, dar am vazut eu ca nu-i patruns de problema. Mie insa mi-a placut mult de tot, si si colegilor mei. Asa ca trageti voi concluziile.
Reteta din revista " avantaje ".
pentru blat:
- 150 g biscuiti digestivi, eu am pus cam 250 g
- 80 g unt, eu am pus 120 g
pentru crema:
- 400 g ciocolata alba, eu am pus 300 g
- 450 g branza crema de vaci, eu am pus 500 g
- 50 g zahar praf, eu pun dupa gust
- 400 ml frisca lichida
pentru ornat:
- 100 g fulgi de ciocolata alba
- cateva boabe de zmeura
- frunze de lamaita
Pentru blat se sfarma biscuitii intr-un mixer electric, pana cand arata ca pesmetul. Se pun intr-un bol si se adauga untul topit. Se amesteca pana se omogenizeaza foarte bine, apoi se pun pe fundul unei forme si se aplatizeaza bine de tot cu ajutorul unei linguri. Se baga la frigider. Pentru crema se topeste ciocolata intr-un bol pe baie de abur. Branza se amesteca cu zaharul si frisca. Se adauga ciocolata topita si racita putin si se amesteca foarte bine. Se toarna crema peste biscuiti se netezeste si se baga la frigider pentru 2-3 ore. Se orneaza cu fulgi de ciocolata alba si cu zmeura si se serveste.
Eu am folosit brnaza de vaci, si aceasta in contact cu zaharul a inceput sa lase un pic de apa, care a insiropat un pic prajitura. Daca vreti sa fie mai uscata cred ca trebuie folosita branza gen mascarpone sau philadelphia.
biscuitii macinati
cu untul topit
presati in forma
branza de vaci cu zaharul
eu am adaugat intai ciocolata topita
iar frisca am adaugat-o batuta
crema pusa peste biscuiti
si prajitura
inca una
felia
de aproape
si pentru cine se incumeta sa guste
Vai, ce fain arata!! Cred ca a fost delicios, nu-i asa?
RăspundețiȘtergereImi cam ploua in gura....Cred ca pun de un cheesecake in acest week-end!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos si cu siguranta foarte bun. Eu prefer acest tip de cheesecake la rece, in locul celor coapte.
RăspundețiȘtergereFELICITARI!
RăspundețiȘtergereUN BLOG SUPER.
MARI
Eu ma incumet sa gust si mi-ar placea cu siguranta!
RăspundețiȘtergeremega fantastic arata! ai un premiu la mine pe blog!
RăspundețiȘtergereSigur a fost o bunatate,am sa o fac si eu,,,ca tare mi-a tras cu ochiul.
RăspundețiȘtergerePupppp!!
Iti ofer cu drag un premiu care te asteapta sa-l ridici de pe blogul meu!pup!
RăspundețiȘtergereGrozava combinatie ! Feliuta e a mea, nu?
RăspundețiȘtergereXandrinne mi-ar place mult sa te servesc sa vezi ce bun e.
RăspundețiȘtergereLasa mai Haplea, ca mi-a plouat si mie la rulada ta.
Criss, multumesc.Eu cred ca fara branza nu m-as descurca, si imi place in toate felurile.
Mari multumesc mult, esti draguta.
Any, cu mare drag te-as servi.
Adnia, multumesc mult , esti draguta.
Mirela, ma bucur mult ca vrei sa-l incerci.
Maria multumesc mult, esti draguta tare ca te-ai gandit la mine.
Anto, cu cel mai mare drag pentru tine.
va pup cu mare drag pe toate si va doresc weekend fain in continuare.
M-am intors pentru ca imi uitasem portia care mi se cuvine........hihihi.
RăspundețiȘtergerePup!
Super,super delicios si... apetisant rau de tot:)!!!!!O duminica frumoasa!
RăspundețiȘtergereO da imi place !!! Am facut si eu dar am adaugau multe fructe de padure, sper sa-mi fac timp sa o postez! Pupici si o saptamana minunata!
RăspundețiȘtergerePe langa ,ca arata foarte aspectos,cu ciocolata alba si branza,o minunatie,pupicei si o saptamana placuta
RăspundețiȘtergereMaria, ce simpatica esti.
RăspundețiȘtergereMaria Mare, multumesc mult, ma bucur ca-ti place.
Adela, cu fructe de padure trebuie sa fie si mai bun.
Doinitza multumesc mult esti tare dragtuta.
Va pup cu drag si va doresc o saptamana minunata.