joi, 14 iunie 2012

Lapte de pasare cu spuma de capsuni




Adica o simplitate. Este un desert pe care mi-l pregatea Lucica destul de des cand eram mica. Mancam spuma, zeama mai putin. Vara o facea cu cpuma de capsuni si parca imi placea si ma tare decat cea simpla. Miculinul ar fi in stare sa manance non stop lapte de pasare, mai ales cu capsuni.

- 2 oua

- 300-400 ml lapte

- zahar dupa gust, eu am pus xilit

- putina sare

- 250 g capsuni

Galbenusurile se freaca cu zahar si cu sare. Intre timp se pune laptele la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se ia de pe foc, se racoreste putin si se toarna peste galbenusuri. Se pune din nou pe foc, se gusta de zahar si se lasa pana se ingroase.
Albusurile se bat cu zaharul pus treptat, spuma tare. Apoi se adauga capsunile sfarmate cu furculita si scurse de zeama ( nu de toata zeama, doar de cea care rezulta dupa sfarmarea cu frurculita ), si se bate din nou pana se intareste. Spuma de capsuni se serveste cu crema de vanilie racita.

aici laptele de pasare


de aproape



17 comentarii:

  1. Nu am incercat nici o data,dar cred ca este buna si arata si tare bine!
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata!!!! Uite asa inca nu am mancat , am sa incerc cat mai sunt capsune! Bune idee! Un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Grozav,de cand vreau sa incerc reteta asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am mancat niciodata,dar imi place cum arata.
    Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta combinatia,un deliciu,,,,no stai ca vin la tine astazi la desert!!!pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lapte de pasare am mancat simplu...ce bun este ...cu capsuni ...trebuie sa fie si mai bun . Trebuie incercata varianta asta !
    Am facut mahalabieh...o bunatate...traduc reteta si o pun pe blog.
    pupici ..o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Micule de-ai sti de cand n-am mai mancat lapte de pasare! Si cat imi place!
    Can vine mama o rog sa-mi faca, ca are alt farmec facut de ea, imi aduce aminte de copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand ma gandesc la lapte de pasare ma gandesc la copilarie, acum cu reteta ta cred ca o sa ma gandesc mai mult si mai des.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincer nu am auzit de combinatia asta, dar e beton:)!!!!I love it! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Janet, Miculinul ar manca non stop, iar mie imi place la fel de tare.
    Adela, a foarte buna combinatia.
    Teo, multumesc, ma bucur mult ca-ti place.
    Dia cu mare drag ti-as da sa gust, e foarte bun.
    Mirela te astept cu cel mai mare drag.
    Nico, sunt deosebit de incantata ca v-a placut budinca de orez.De atunci am mai facut de cateva ori.E faina si combinatia asta sa stii.
    Any, iti fac si eu cu drag daca vii incoace.
    Zburatoareo/Zburatorule, bine ai venit si ma bucur mult ca ti-am adus de copilarie, si la mine laptele de pasare e legat de copilarie.Clar.
    Maria, s-o incerci, sa stii ca e foarte buna si foarte simplu de facut.
    Va pup cu mult drag si va doresc weekend fain.

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am mai mancat de foarte multi ani. In varianta cu capsuni niciodata. Imi place cum arata spuma roz.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Criss.E foarte faina combinatia vanilia, fructe acrisoare.
    Sa ai weeknd fain.

    RăspundețiȘtergere
  13. În varianta asta înca nu am vazut laptele de pasare niciodata! Suna foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maya pentru noi combinatia vanilie cu fructe acrisoare e foarte buna.
      Te pup si-ti doresc o saptamana faina.

      Ștergere
  14. no asta da! eu nu sunt mancatoare de lapte de pasare, insa cu spuma de capsuni as manca! mult si bine :)) o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  15. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  16. Corina draga, cu mult drag ti-as face.
    Sa ai o zi faina.

    RăspundețiȘtergere