vineri, 8 iunie 2012

Piscot cu crema de capsuni




Simplu si bun. Ideea am vazut-o in " secretele bucatariei " dar nu am respectat reteta, ci am facut-o extrem de simplu. E extraordinar de buna.

pentru blat

- 3 oua

- 3 linguri faina

- 3 linguri zahar

- putina sare

pentru crema

- 400 g frisca batuta

- 300 g capsuni

- zahar dupa gust

- 5 foi de gelatina

Se bat albusurile cu zahar si sare, se adauga apoi galbenusurile si la sfarsit faina si se amesteca de sus in jos. Se coace intr-o tava mai mare pentru a iesi un blat mai subtire.
Pentru crema se paseaza capsunile  si se amesteca cu  zahar, apoi se adauga gelatina hidratata si topita pe baie de abur .Se bate frisca si se amesteca cu capsunile pasate. Eu am pus si capsuni taiate bucatele.
Se umple piscotul cu crema de capsuni.

am doar aceste poze, dar e atat de simplu de facut incat nu cred ca e vreo problema


de aproape


si pentru voi


13 comentarii:

  1. Este atat de simpla , cremoasa si capsunoasa !:))
    Chiar daca am stat toata ziua cu nasul in dulceata de capsuni,tot nu refuz doua bucatele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa prajiturica ta... Dau la schimb inghetata de cirese, daca-mi trimiti o portioara... Pupici si week-end placut !

    RăspundețiȘtergere
  3. Micule, arata frumos tare crema, te cheama s-o mananci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna prajitura cu capsuni. O trec pe lista. Daca mai gasesc saptamana viitoare capsuni, ca azi am facut deja un desert. Tot cu capsuni. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. frumos,delicat,delicios si aromat!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa cum spui,simplu si foarte bun!!!!!!!pupp!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bun trebuie sa fie ! Weekend placut! te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. sant sigura ca au o aromaaaa.....grozave,mi-ar placea!
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa e Dia, multumesc.
    Adina, dau la schimb cu dulceata, eu nu voi apuca sa fac.
    Danilea cu mare drag, mai ales la schimb cu inghetata de cirese.
    Any, pai te astept cu mare drag, multumesc.
    Criss, sunt sigura ca ai facut tot o minunatie, ma bucur mult ca-ti place.
    Yaya multumesc mult.
    Mirela, esti o scumpa, multumesc
    Nela, te astept cu drag la o portie ca sa te convingi.
    Janet, te astept si pe tine cu mare drag.
    Multumesc mult Veronica.
    Va pup cu drag si va doresc duminica faina.

    RăspundețiȘtergere
  10. Simplu de facut, rapid de mancat, cine-i rezista?? puup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e Liana, nu mi-as fi imaginat ce buna e, pana n-am gustat.
      Pupici lui Tudor.

      Ștergere