miercuri, 9 noiembrie 2011

Tarta Bourdaloe





Tarta asta a fost inca un dulce cu care am contribuit la ziua Lucicai, si am fost foarte incantata ca a avut mare succes. Reteta din " formula as " si nu e una originala, intrucat crema e de vanilie cu migdale, dar perfecta pentru gustul nostru.


aluatul la fel ca la tarta simpla cu branza

pentru umplut

- 3-4 pere

- zahar dupa gust

- zeama de la o lamaie

- 400 ml lapte

- 3 linguri amidon

- 2 oua intregi+4 galbenusuri

- zahar dupa gust

- putinsa sare

- 100 g pudra de migdale

- un baton de vanilie

- fulgi de migdale

Pentru crema se pun 300 ml lapte pe foc impreuna cu semintele din batonul de vanile, zaharul si sarea. Se bat ouale cu galbenusul, amidonul si laptele ramas. Apoi se ia de pe foc laptele cu vanilie, se adauga la oua si se pune din nou pe foc, pana se ingroasa. Se adauga apoi pudra de migdale. Perele se curata, li se scoate cotorul, se injumatatesc si se pun intr-un vas. Se acopera cu apa, zahar si zeama de lamaie, si se lasa sa se inmoaie putin. Aluatul se intinde in tava unsa si tapetata de tarta, si se coace pe jumatate. Eu am pus linte, dar se poate si doar intepa cu furculita. Apoi se presara pesmet, se pune crema, apoi jumatatile de pere scurse si se baga la cuptor. Spre sfarsit se punsi fulgii de migdale si se lasa pana se prajesc putin si fulgii.

aluatul pe jumatate copt



ouale batute amestecate cu amidonul



adaugata la sfarsit si pudra de migdale



perele, care desi le-am stropit cu zeama de lamie, s-au innegrit, dar la gust n-a contat deloc



crema pusa peste aluat



apoi perele



si tarta



de aproape




si sectiune

12 comentarii:

  1. Foarte bine arata tarta. Ma gandesc si eu in week-end sa fac o tarta cu pere. Poate o fac chiar pe asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta combinatia! arata foarte frumos! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Woww,super,super apetisanata!!!
    Te pup!
    Alynusa

    RăspundețiȘtergere
  4. Criss, ma bucur mult ca-ti place.Multumesc.
    Alexandrina, esti o scumpa ca de obicei.Multumesc.
    Emily, multumesc, e foarte buna sa stii.
    Alynusa, esti o draguta, multumesc.
    Va pup cu mare drag si va doresc o zi faina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata! Imi place reteta o salvez. Si pentru ca nu prea ne impacam cu perele...o sa pun niste mere.
    o zi buna ..te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nico, si mie-mi plac merele mai mult, dar Miculinul e fan pere, si-i mai fac si lui pe plac.
    Te pup cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansy, multumesc, esti o draguta.
    Dia, multumesc mult, ma bucur ca-ti place.
    Va pup si va doresc weekend minunat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bunatati ai pus in ea,cum saracie sa nu fie buna,Yam!Yamy!pupicei

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce figura esti, multumesc mult.
    Te pup si-ti doresc seara faina.

    RăspundețiȘtergere