miercuri, 9 noiembrie 2011
Tarta Bourdaloe
Tarta asta a fost inca un dulce cu care am contribuit la ziua Lucicai, si am fost foarte incantata ca a avut mare succes. Reteta din " formula as " si nu e una originala, intrucat crema e de vanilie cu migdale, dar perfecta pentru gustul nostru.
aluatul la fel ca la tarta simpla cu branza
pentru umplut
- 3-4 pere
- zahar dupa gust
- zeama de la o lamaie
- 400 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 2 oua intregi+4 galbenusuri
- zahar dupa gust
- putinsa sare
- 100 g pudra de migdale
- un baton de vanilie
- fulgi de migdale
Pentru crema se pun 300 ml lapte pe foc impreuna cu semintele din batonul de vanile, zaharul si sarea. Se bat ouale cu galbenusul, amidonul si laptele ramas. Apoi se ia de pe foc laptele cu vanilie, se adauga la oua si se pune din nou pe foc, pana se ingroasa. Se adauga apoi pudra de migdale. Perele se curata, li se scoate cotorul, se injumatatesc si se pun intr-un vas. Se acopera cu apa, zahar si zeama de lamaie, si se lasa sa se inmoaie putin. Aluatul se intinde in tava unsa si tapetata de tarta, si se coace pe jumatate. Eu am pus linte, dar se poate si doar intepa cu furculita. Apoi se presara pesmet, se pune crema, apoi jumatatile de pere scurse si se baga la cuptor. Spre sfarsit se punsi fulgii de migdale si se lasa pana se prajesc putin si fulgii.
aluatul pe jumatate copt
ouale batute amestecate cu amidonul
adaugata la sfarsit si pudra de migdale
perele, care desi le-am stropit cu zeama de lamie, s-au innegrit, dar la gust n-a contat deloc
crema pusa peste aluat
apoi perele
si tarta
de aproape
si sectiune
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte bine arata tarta. Ma gandesc si eu in week-end sa fac o tarta cu pere. Poate o fac chiar pe asta.
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa e tarta ta!
RăspundețiȘtergereinteresanta combinatia! arata foarte frumos! :*
RăspundețiȘtergereWoww,super,super apetisanata!!!
RăspundețiȘtergereTe pup!
Alynusa
Criss, ma bucur mult ca-ti place.Multumesc.
RăspundețiȘtergereAlexandrina, esti o scumpa ca de obicei.Multumesc.
Emily, multumesc, e foarte buna sa stii.
Alynusa, esti o draguta, multumesc.
Va pup cu mare drag si va doresc o zi faina.
Ce bine arata! Imi place reteta o salvez. Si pentru ca nu prea ne impacam cu perele...o sa pun niste mere.
RăspundețiȘtergereo zi buna ..te pup!
Nico, si mie-mi plac merele mai mult, dar Miculinul e fan pere, si-i mai fac si lui pe plac.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mult drag.
super tarta ta !
RăspundețiȘtergereArata super bine tarta.Te pup!
RăspundețiȘtergerePansy, multumesc, esti o draguta.
RăspundețiȘtergereDia, multumesc mult, ma bucur ca-ti place.
Va pup si va doresc weekend minunat.
Ce bunatati ai pus in ea,cum saracie sa nu fie buna,Yam!Yamy!pupicei
RăspundețiȘtergereCe figura esti, multumesc mult.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc seara faina.