sâmbătă, 19 noiembrie 2011
Supa crema de dovleac
Printre " traditiile de toamna ale familiei Miculinilor " se numara executarea supei crema de dovleac, dupa reteta dragutei de Vale. Nu ma intrebati care-s celelalte traditii, ca acum nu-mi vine in minte nici una. Aaa sau ar fi zilele noastre de nastere, dar astea-s datini. Ca-s date de la DD, sau de la ai nostri ?
Iar de data asta supa e facuta nu cu taranescul " dovleac placintar " de la Kaufland, ci cu mult mai nobilul " Hokkaido Kurbiss " importat de mine de pe aeroportul din Munchen. Exact, ca si fructele de padure si deodata cu ele.
Na, trebuia sa vad si eu cum e Kurbissul asta, si trebuie sa spun ca e foarte, foarte bun.
Vale, multumim si pupam cu drag gasca.
- 1 kg de dovleac taiat cubulete
- 1 ceapa
- 1 pastarnac, eu pun patrunjel cand n-am
- 1/2 telina
- 1/2 ardei rosu
- 2 morcovi potriviti
- 4-5 catei de usturoi
- 2-3 linguri de smantana
- un galbenus de ou
- patrunjel tocat la sfarsit
- sare si piper
Se pun ceapa si usturoiul la calit, in putin ulei. Se adauga apoi pastarnacul, morcovul, telina si ardeiul taiate cubulete. Se calesc un pic, apoi se adauga dovleacul si se toarna apa cata sa-i acopere, poate o idee mai mult, daca va place supa mai subtire. Se fierb bine de tot, apoi se paseaza cu mixerul bat. Se adauga apoi galbenusul batut cu smantana, se potriveste de sare si piper, si se presara cu patrunjel tocat. Se serveste cu crutoane, sau paine prajita cu usturoi si branza, sau ce vi se pare ca se potriveste. Eu tot dupa ideea lui Vale, am copt aluat foietaj cu cascaval.
n-am poze decat cu supa in farfurie, ca nu m-am gandit sa fac la aragaz
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce frumos arata!! Imi place prezentarea!
RăspundețiȘtergereIti doresc o duminica frumoasa!
Sunt tare curioasa de acest gust minunat al dovleacului, inca nu am facut supa-crema! Pupicei si o duminica minunata!
RăspundețiȘtergereImi place, si are o culoare tare frumoasa.Pup!
RăspundețiȘtergeresuper supica, am incercat si eu vreo 3 variante pana acum! si tot nu stiu la care sa ma opresc! imi place mult cu radacina de patrunjel, imi place cum mar si aromata cu nucsoara si scortisoara, imi place cu curry ... am notat si reteta ta plina de vitamine si culoare!
RăspundețiȘtergereArata superb!
RăspundețiȘtergereRecunosc ca e apetisanta din cale afar, frumos prezentata!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Alexandrina, esti o draguta.
RăspundețiȘtergereAdela s-o incerci, noua tare ne place.
Dia multumesc, si mie-mi place culoarea.
Andreea eu alte variante n-am incercat pentru ca asta are mare succes.
Craita multumesc mult, esti draguta.
Maria, multumesc esti tu draguta.
Va pup si va doresc o saptamana frumoasa.
Minunata! Si la noi are mare trecere.
RăspundețiȘtergerePupici multi!
Vale, multumim tare mult pentru reteta.Pupici la toata gasca.
RăspundețiȘtergereArata superrr!Nu am facut niciodata,trebuie incercata.
RăspundețiȘtergereTe pup dulce!Alynusa
Alynusa, e foarte, foarte buna.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mult drag, multumesc mult.
Nici eu nu am incercat ,am un dolveac pe balcon poate cine stie ma apuca pofta .Arata foarte bine ! te puppp
RăspundețiȘtergereNela dac-o incerci cu siguranta o sa-ti placa.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu cu drag.
Micule, asta e bucatarie de inalta clasa! si ce prezentare faina! te pup!
RăspundețiȘtergereHai mai Zazuzici, tu esti o scumpete de fiecare data, iar eu iti multumesc.Toate faceti doar minunatii, dar esti mereu draguta tare cu mine.
RăspundețiȘtergerete pup cu mult drag si-ti doresc o zi faina.
Am tot vazut retete cu aceast asupa dar chiar nu am gustat, o sa incerc totusi.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca vrei s0o incerci.E foarte buna.
RăspundețiȘtergereDuminica placuta sa ai.
Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!
RăspundețiȘtergereMi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult ! Sa aveti zi excelenta !
RăspundețiȘtergere