luni, 16 august 2010

Tarta cu dovlecel I



Am facut multe tarte cu dovlecel, dar asta mi s-a parut de departe cea mai buna. Tinand cont ca a si umbrit prajitura cu prune, inclin sa cred ca am mare dreptate.
Prajitura cu prune si tarta cu dovlecel le-a dus domnul Mitu la servici, sa udam masina. A venit acasa spunandu-mi ce buna a fost tarta, dar despre prajitura nimic.
"Pai bine, bine dar prajitura cu prune nu a fost bune ? Ba da, dar tarta cu dovlecel a fost asa de buna."
Reteta am luat-o din " Formula as ".

- 300 g faina

- 150 g unt

- putina sare

- un galbenus

- daca nu se leaga aluatul, putina apa de la gheata

Pt.umplutura

- 500 g dovlecei

- 2 rosii

- o ceapa mare

- 3 oua

- 200 g smantana

- 70 g cascaval ras

- frunze de menta, eu nu am avut

- ulei de masline

- sare, piper, cimbru, oregano, busuioc

Pentru aluatul de tarta, se amesteca faina cu untul rece taiat cuburi, si cu sarea. Se adauga galbenusul, si daca aluatul nu se leaga se pun una doua linguri de apa de la gheata. Se infasoara aluatul in folie transparenta si se baga la frigider pentru cel putin 1 h. Se scoate aluatul, se intinde in tava de tarta si se coace pe jumatate.
Ceapa tocata marunt se caleste in uleiul de masline. Se adauga dovleceii taiati felii subtiri, apoi rosiile taiate cubulete. Se condimenteaza si se lasa putin sa se inmoaie dovlecelul. Se scurge de licchidul care ramane, si se pune peste aluatul pe jumatate copt, peste care s-a pus si un strat de pesmet. Se bat apoi ouale cu smanatana si cascavalul, si se toarna peste legume. Se baga la cuptor pana se rumeneste.

Aluatul copt pe jumatate si presarat cu pesmet.



Tarta cu startul de pesmet si legumele puse.



Cu amestecul de ou si smantana, si cu putine decoratiuni.



Gata coapta.



Felia. Nu stiu daca se vede ca nu are deloc strat de " slaninuta ", asa cum au tartele care se " uda " de la umplutura. De asta pun eu pesmet.

8 comentarii:

  1. Grozave amindoua!!!
    Felicitari pentru masina,drum bun si toate bune cu ea!
    Si noi vom avea alta masina sper cit de iute...
    Poate ne spui si ce masina si sfaturi pentru cei care vor avea...
    O saptamina excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata tarta! Si e buna-buna.
    Chiar ma gandeam ce sa mai gatesc, iar tarta ta imi face cu ochiul :)
    Multumesc de idee. O seara excelenta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am incercat niste tarte cu dovlecel, dar nu mi-au placut deloc. Insa a ta pare sa fie tare buna, iar ingredientele sunt pe placul nostru, asadar nu vad ce ar putea iesi rau. O sa o incerc si eu cand ma voi intoarce acasa in bucataria mea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine!
    Sa folositi sanatosi masinuta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata exceptional! Cred si eu c-a avut succes
    enorm daca a fost la fel de buna cum promite
    aspectul!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc mult tare dragute sunteti.
    Asa sa fie, multumesc.Sa dea DD sa avem noroc la ea, ca asta e cel mai important.Mariana la ce sfaturi te referi ?
    Va pup si va doresc o spataman minunata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa stapaniti sanatosi masina si cat mai multi Km fara evenimente!!!

    Tarta arata foarte bine! Retin reteta pentru cand vin copiii! Eu raman doar cu privitul - deocamdata ;P

    O seara placuta!
    Te pup si pe tine si masina - pe semnalizarea stanga :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Alina, sa dea DD, asa sa fie.Multumim mult.Esti o draguta ca de fiecare data.
    Te pup cu mare drag si-ti urez si eu o seara placuta.

    RăspundețiȘtergere