Pun aceasta reteta in special pentru ca vreau sa-i multumesc Marei din Arad, pentru ca mi-a readus aminte de ea, si pentru ca a pus varianta ei. Am mai facut asa ceva, dar reteta Marei mi se pare mult mai simpla, si foarte, foarte buna.
Multumesc Mara, te pup si mai astept retete de la tine.
- conopida
- sare
- smantana
- putin unt
- cascaval
Se fierbe conopida in apa cu sare si se scurge foarte bine. Un vas rezistent la cuptor , se unge bine de tot cu unt, se pune putin pesmet, un strat de smantana si cascaval, conopida, din nou smantana si din nou cascaval. Se baga la cuptor pana se rumeneste. Imi place varianta asta pentru ca are si dedesubt cascaval si smantana, nu numai deasupra.
vasul uns cu unt si captusit cu pesmet
smanatana si cascavalul, primul strat
conopida, eu o rup buchetele mai mici, mi se pare ca se acopera mai bine cu sos, decat buchetelele mari
din nou un strat de smantana si cascaval
se tine la cuptor pana se rumeneste
noi am servit-o cu piept de pui in crusta de bere
de aproape
iar aici aceeasi reteta cu buchetelele rupte mai mici
de aproape
Ce rumena si frumoasa este.
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
excelent arata rumenoasa ta conopida,si mie imi place f. mult facuta asa!
RăspundețiȘtergeresi noi suntem un pic obositi,intram acum in iasi...odihna placuta va uram!iepu a dormit tot drumul!:))
Foarte frumoasa arata!! Super
RăspundețiȘtergereCe frumos arata..eu numai conopida as manca sub toate formele..mai ales murata. Mi-ai facut pofta..:-))
RăspundețiȘtergerej'aime beaucoup le cou-fleur et cette façon de le cuisiner me séduit beaucoup
RăspundețiȘtergeretrès appétissant
bonne soirée
Ce idee minunata! Cred ca a fost un deliciu!Am sa incerc si eu !
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa!
Buna,Micul !Nu ma prea impac eu cu conopida ,dar a ta arata tare bine!
RăspundețiȘtergereSa ai o zi frumoasa!
Waaaaaauuuu,m-ai inebunit,tare bine arata,as putea manca non stop.Felicitari pentru prezentare(daca as fi insarcinata nu ai scapa de o vizita)tare fain arata.Te pup si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereO ce buna trebuie sa fie!Eu am facut putina anul asta!Dar vine cea de toamna si dai pe ea!
RăspundețiȘtergereO săptămână reușită!
NU TE LASI DELOC!NUMAI MINUNATII FACI...CRED CA TI-AM MAI SPUS...DE CATE ORI RASFOIESC BLOGUL TAU,DE ATATEA ORI SALIVEZ DE NU MAI POT!FELICITARI!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult, sunteti cele mai dragute prietene.
RăspundețiȘtergereVa pup pe toate si va doresc o saptamana minunata.
Asta-i una dintre retetele mele preferate! Iar tie ti-a iesit foarte frumos si sunt convinsa ca si gustos!
RăspundețiȘtergereMicule arata atat de bine ca tot ce faci tu de altfel.Adevarul este ca imi e dor de tine,te pup dulce.
RăspundețiȘtergereKadia, multumesc , esti draguta.
RăspundețiȘtergereNela, esti o scumpa, multumesc.Si mie de voi si va pup cu drag.
Seara faina va doresc.
imi lasa gura apa cand vad poza ta.felicitari
RăspundețiȘtergereUn premiu te asteapta la mine pe blog!
RăspundețiȘtergereYaya multumesc mult, esti o draguta.
RăspundețiȘtergereMariana am sa ridic premiul cu multa placere.Multumesc.
Seara faina va doresc.
Dementiala conopidutza! Imi ploua in gura cand ma uit la poza.. Neparat trebuie sa o fac!
RăspundețiȘtergerePupici mici :)
Vale, scuze ca n-am vazut mesajul decat acum.
RăspundețiȘtergerePupici multi Biculinei
n-am mai mancat asa ceva din copilarie cand imi facea mama! Delicios! Cu o mica observatie, cred ca iese mai bun cu pesmetul deasupra.
RăspundețiȘtergereBuna observatia Bogdan. Multumesc.Am sa incerc si asa cum spui tu.
RăspundețiȘtergere