De cativa ani ma pregateam sa incerc reteta asta, dar de fiecare data a trecut sezonul de zmeura fara sa reusesc. Anul acesta mi-a iesit pasienta, si tare m-am bucurat pentru ca am mai gasit o reteta foarte faina.
Sursa este un numar foarte vechi din " Secretele bucatariei ".
Pt. blat
- 100 g unt
- 150 g piscoturi de sampanie
Crema
- 300 g zmeura
- 1 lamaie
- 500 g mascarpone, eu am pus mai putin
- 250 g branza de vaci
- 100 g zahar praf, eu am pus dupa gust
- 200 ml frisca, eu am pus 400 ml
Pentru crema se amesteca branzeturile cu zaharul, zeama si coaja de lamaie, frisca si cu zmeura. Dupa ce se pune zmeura nu se amesteca foarte tare, pentru a nu se sfarama toate boabele.
Se topeste untul la foc mic si se amesteca cu piscoturile sfaramate. Se pune folie transparenta intr-o forma se toarna crema, iar peste crema se pun piscoturile omogenizate cu untul. Se baga la congelator pana se intareste, iar inainte de servire cu vreo 30 de minute se scoate la temperatura camerei.
Cele doua feluri de branza cu zaharul, zeama si coaja de lamaie.
Se adauga si frisca.
Adaugata si zmeura. Apoi crema se toarna in forma captusita cu folie transparenta.
Piscoturile amestecate cu untul, se preseaza peste crema.
Se scoate din forma dupa ce s-a intarit, si se orneaza.
Si felia.
OMG,ce felie ispititoare!o prezentare minunata!
RăspundețiȘtergereo seara buna si numai bine!
Absolut dementiala inghetata.
RăspundețiȘtergereO seara faina sa ai.
Super arata!!! Ai asteptat cam mult pana ai facut-o dar pana la urma a meritat asteptarea!!
RăspundețiȘtergerePofta buna la ea:)
yummyyy!!!arata de vis si combinatia zmeura-crema de branza este un deliciu.pupici
RăspundețiȘtergereo minunatie ,mai ceva ca in cofetarie.felicitarile ,mele,e super
RăspundețiȘtergereMamaaa ma uimesti,sa-mi nu-mi spui ca nu mai ai ca acuma plec la tine,,,,,faina a iesit.Te pup si o zi minunata.
RăspundețiȘtergereArata demential.Ma gandesc ca si gustul e la fel.
RăspundețiȘtergeremmmm,ce buna e pe caldurile astea:)
RăspundețiȘtergeretare bine arata...nu m-as fi gandit la treaba cu piscoturile!
RăspundețiȘtergereInghit in sec ...........arata excelent.......felicitari!
RăspundețiȘtergereFie-ti mila.....Dupa cum arata as musca din monitor. Ma duc la magazin sa-mi cumpar o inghetata.
RăspundețiȘtergerefrais et gourmand ce gâteau, j'en raffole
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Mmm! Ce deliciu! Numai bun pe caldura asta! :)
RăspundețiȘtergerece bine arata,ce culori de-ti vine sa inghiti in sec,felicitari si un sf de saptamana placut
RăspundețiȘtergereFetelor, sunteti asa de dragute de fiecare data.Eu va multumesc mult, conteaza mult pentru mine.
RăspundețiȘtergereMirela e istorie, dar daca stiu ca vii, fac cu zmeura congelata.
Ghiocel cu drag te-as servi.
Va pup cu mare drag pe toate si va doresc weekend placut.
Vai ce bunătate si cum arata as mânca si eu o feliuță!
RăspundețiȘtergereEști grozava !
Cred ca e delicioasa...Eu acum tin post si vreau sa o fac pe asta. http://femina.rol.ro/corpul-tau/index.php?option=com_content&task=view&id=23455&Itemid=38 A incercat cineva?
RăspundețiȘtergereMariana, iti multumesc.Esti tu foarte, foarte draguta.
RăspundețiȘtergereMaria, multumesc.Cred ca e buna si cea care vrei tu s-o incerci.Eu nu am facut-o.
Searfa faina sa aveti in continuare.