Din primul moment in care am vazut reteta, am stiut ca va fi una castigatoare, pentru noi. Nu sunt o " descoperitoare " de retete noi, dar am un extra fler, in a le recunoaste dintre cele inventate deja, pe cele care sunt bune pentru noi. Mai dau si rateuri, as minti daca n-as recunoaste, dar de cele mai multe ori flerul meu functioneaza. Reteta asta am descoperit-o pe un blog amercian, si am fost foarte incantata de ea, si eu si Omul, si cine a mai gustat din budinca.
- 260 g paine briosa, se poate folosi cozonac, eu am pus cornuri din aluat de cozonac
- 4 oua
- 5 linguri faina, eu am pus 3 de faina si doua de amidon
- 150 g smanatana acrisoara, nu pentru frisca
- 400 ml+150 ml lapte
- 1 banana foarte coapta
- 8 linguri zahar normal
- 4 linguri zahar brun
- 3 linguri unt topit si racit, cam 50 g am pus eu
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 1/2 lingurita rom
- cateva stafide
Stafidele se oun pentru cateva ore, sau o noapte, la inmuiat in rom. Painea se taie cubulete si se stropeste cu 150 ml lapte rece. Se bat ouale cu faina, amidonul, smantana, laptele, pireul de banana, zaharul alb, untul topit si coaja de lamaie. Eu am pus si putina sare. Se unge un vas rezistent la cuptor cu unt si se pun bucatile de paine in vas. Se pun stafidele scoase din rom, iar peste stafide se toarna amestecul de ou. Se preseaza usor bucatile de paine, ca se se umezeasca. Se presara cu scortisoara si cu zahar brun. Se toarna si romul in care au stat stafidele si se baga la cuptor.
painea taiata cuburi
stropita cu lapte si pusa in vasul de cuptor
cu stafidele
amestecul de oua, eu n-am mai topit untul
eu am pus si o banana taiata felii, dar nu era in reteta
inainte de cutpor, stropita cu rom, scortisoara si zahar brun
gata coapta, am lasat-o un pic cam mult, dar a fost ok
portia mea
de aproape
Foarte, foarte buna. Initial ma vrut sa fac eu si painea, dar n-am avut timp si am cumparat cornurile. Data viitoare fac eu si painea briosa.
mmm,cred ca e delicioasa
RăspundețiȘtergereTentanta,suna bine!si eu am fler la asa ceva!
RăspundețiȘtergereWeek-end plăcut!
Hmmm, ce bunatate, sigur imi place!
RăspundețiȘtergereMi-a placut chestia cu descoperitoarea!!!
Bucata aceea "de aproape "pot sa o iau eu?.............mmm......un deliciu.Pup!
RăspundețiȘtergereMichelle multumesc, chiar e super buna.
RăspundețiȘtergereMariana esti draguta, weekend placut sa ai si tu.
Oana, de fiecare data ma faci sa zambesc, multumesc, te pup.
Maria, cu multa placere pentru tine.
Va pup pe toate si va doresc seara faina.
iar ai facut o bunaciune ,chiar ca ai fler!:)o seara placuta si multa odihna,stiu ca ai nevoie!
RăspundețiȘtergerepare a fi delicioasa ! am s-o incerc si eu ,da'mai la toamna
RăspundețiȘtergereAlison, Pansy multumesc.Sunteti tare dragute.Va doresc o duminica placuta.
RăspundețiȘtergereVai cat de bine poate sa arate!!!... Super Micule... Cat despre noi retete... numai din astea noi vad la tine... una mai buna ca alta... Te pup
RăspundețiȘtergereEsti o dulce Felis, multumesc. Va pup si eu si va doresc duminica placuta in continuare.
RăspundețiȘtergereTare bine arata budinca, felicitari!
RăspundețiȘtergereP.S. Portia mea unde-i? :P
Spre toata rusinea mea n-am mancat niciodata budinca din paine, a ta arata fenomenal si imi face pofta sa incerc. Pupicei si o saptamana frumoasa
RăspundețiȘtergereBuna, ai primit trei premii de la mine, te astept sa le iei. Te pup
RăspundețiȘtergereAlex, multumesc.O portie mare pentru tine.
RăspundețiȘtergereYafa te pup si eu.
Miha multumesc mult, esti o draguta.
Va pup pe toate si va doresc o saptamana minunata.
Habar n-am avut ca se poate face budinca cu paine/cozonac. Pare foarte buna! Ai niste premii si de la mine :)
RăspundețiȘtergereKadia, si la mine e prima data cand am incercat asa ceva, dar tare buna e.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc un weekend cat mai placut.