Dragei de Lucica, n-a trbuit sa-i spun decat o data ca ne place laptele condensat, ca mi-a si adus din Ungaria. Doar ca e la tub si nu in conserva. Si e mai putin gras, ceea ce face ca dulcele de leche sa iasa mai moale. Cu toate astea am incercat o reteta gasita pe un blogg american. Nu am fost deosebit de incantata de reteta, poate si pentru ca dulcele de leche, era prea moale. Foarte buna prajitura doar, ca nu se simtea dulcele de leche.
- 180 g faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1/2 de lingura bicarbonat de sodiu
- 3/4 lingurita scortisoara pudra
- 1/2 lingurita sare
- 115 g unt moale
- 225 g zahar
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 2 mere maricele, curatate si taiate bucatele
- 1 tub lapte condensat
Faina, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea se amesteca. Untul moale se bate cu zaharul si vanilia. Se adauga ouale unul cate unul si se bate bine dupa fiecare ou. Se adauga amestecul de faina, iar apoi merele bucatele. Se toarna 3/4 din aluat in tava pregatita, se pune dulcele de leche, apoi din nou aluat, si se coace pana trece testul scobitorii.
Untul batut cu zaharul si vanilia.
Se adauga ouale pe rand.
Apoi merele taiate bucatele.
Prima parte de aluat pusa in tava si dulcele de leche peste el.
Acoperit cu cealalta parte de aluat.
Prajitura gata coapta.
De aproape.
Un dolce bello e goloso! Grazie per la ricetta, lo proverò! :-)
RăspundețiȘtergerefoarte interesanta compozitia,mar si dulce de leche,tot ce poate fi bun!
RăspundețiȘtergereIar o prajitura care ma atrage ..iar cele cu mere sunt preferatele sotului. O pun pe lista!Si eu iau lapte condensat la tub (Nestle) dar nu este chiar asa moale.
RăspundețiȘtergeresalut ...si o saptamana buna!
Am si eu cateva cutii de lapte condensat, n-am prea stiut ce sa fac cu ele asa ca au ramas pe raft. Am notat reteta ta pentru cand dau din nou de cutiile alea pentru ca pare sa fie tare buna prajiturica asta a ta!
RăspundețiȘtergereTare imi plac prajiturile cu mere,asa ca ti-am furat o portie,,,mmm tare buna.Te pup si o seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereinteresanta reteta,imi place combinatia:)
RăspundețiȘtergereCe minunatie!!! Imi place cum suna :D - pentru altii bineinteles nu pentru mine :(
RăspundețiȘtergereEu fac lapte condensat acasa. E mai bun decat cel cumpărat si nu are conservanti... si-apoi il faci cat de gros vrei ;)
Faci niste prajituri minunate! Multumesc pentru inca o reteta delicioasa!!! O trec la catastif (pe 1 septembrie vine Andrei in concediu).
Te pup!!! O zi placuta :D
arata bine si combinatia lapte condensat mere cred ca e deosebita :) e o placere sa intru pe blogul tau, mereu gasesc ceva nou ,inedit.
RăspundețiȘtergereMmm!Cred ca prajitura a avut un gust deosebit cu lapte condensat! Stiu ca este foarte bun si asata datorita tie! ;)
RăspundețiȘtergereTe pup!
Multumesc tare mult.Sunteti asa de dragute de fiecare data.
RăspundețiȘtergereAlina ma bucur enorm pentru voi ca vine Andrei.Sa petreceti minunat impreuna.
Si eu intru cu foarte mare placere pe bloggurile voastre si va multumesc pentru multele idei si poze, si povesti.
Va pup pe toate si va doresc o zi cat mai frumoasa.