vineri, 13 august 2010

Prajitura cu crema de prune



Am tot stat si m-am gandit, inainte de ama decide sa fac prajitura asta. Blat cu prune am tot facut, e foarte bun, dar cu crema de prune, cum puii mei o sa iasa. Pana la urma curiozitatea a fost mai mare si am facut prajitura. Super, super buna a iesit. Cu siguranta am s-o mai fac.
Reteta din " Practic in bucatarie ".

Pt. piscot

- 4 linguri faina

- 4 oua

- 4 linguri zahar

- putina sare

Pt. crema

- 600 g prune coapte

- 1 ciocolata alba

- 5 foi gelatina

- 500 ml frisca

- 150 ml vin rosu

- putina scortisoara

- 100 g zahar, sau dupa gust, depinde si de cat sunt de dulci prunele

- un plic zahar vanilat

- o ciocolata cu lapte sau amaruie, pentru glazurat

Pentru piscot, se bat ouale cu zaharul si sarea, pana devin cremoase, se adauga faina in ploaie si se amesteca de sus in jos. Se coace pana trece testul scobitorii.
Pentru crema se pun prunele cu zaharul cu vanilia, scortisoara, si cu vinul la fiert. Se paseaza apoi cu mixerul bat, se adauga ciocolata topita pe baie de abur, gelatina hidratata si topita, apoi frisca batuta. Se intinde peste piscot si se lasa sa se intaresca. Se topeste apoi ciocolata amaruie, sau cu lapte si se glazureaza, prajitura rece.

Prunele cu zahar, vanilie si scortisoara.



Cam asa aratau cand le-am luat de pe foc.



Pasate si adaugata ciocolata topita si gelatina.



Apoi frisca.



Asa arata crema.



Pusa peste piscot.



Prajitura.



De aproape.

26 de comentarii:

  1. Super fain arata!!! Sa aveti pofta

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum arata! Bunatate de prajitura rozalie imbatata in vin!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina ti-a iesit, in puii mei ;-))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma termina;ce buna trebuie sa fie!
    Grozava!
    Întreb:musai vin roșu?nu se poate înlocui?nu ii da gust de vin?ca nu-mi place!
    Bravos;
    Sărbătoare binecuvântatâ!

    RăspundețiȘtergere
  5. hmmm,ce frumoasa culoare de crema ai obtinut,cum i-ar spune simon"roz de fete",deci foarte "feminina" prajiturica ta,deci delicata,parfumata si ...tentanta!un weekend placut si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine arata si este si foarte gustoasa ,spun asta pentr ca am mancat si mi-a placut.Super ti-a iesit,bravo.Te pup si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. imi place mult,nu am prune am sa o incerc cu piersici,cred ca merge daca schimb fructelel.felicitari

    RăspundețiȘtergere
  8. il est magnifique ce plum-cake, gourmand et joliment coloré
    j'adore
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  9. Moama Micul, cum poate sa arata!!!
    Fie-ti mila si pastreaza o bucata si pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc tare mult, sunteti niste scumpe.
    Mirela, ma bucur tare ca-ti place.
    Mariana, vinul nu se simte deloc, dar daca nu-ti place poti sa nu pui, dar gaseste alt lichid, suc de prune sau altceva care sa se potriveasca.
    Ce ma distreaza Iepu, roz de fete.
    Criss, cu multa placere ti-as da, dar e istorie.Cand o mai fac, esti prima pe lista.
    Yaya, cred ca si cu piersici iti va iesi minunata.
    Va pup pe toate si va doresc o seara cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. ce bine arata parca ar fi prajitura "spumoasa",felicitari am sa o memorez,roz e culoarea fetitei mele trebuie sa o fac neaparat,cred ca e si tare gustoasa,pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Doinitza, esti tare draguta.Sa-mi spui daca i-a placut fetitei tale.
    Te pup si eu si-ti doresc o duminica placuta in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu ma mai mira, m-am obisnuit deja cand intru pe blogul tau inseamna ca mai adaug o reteta in folderul meu de retete-de-testat, iar minunatia asta asta tocmai a fost adaugata langa celelalte. Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  14. Esti o draguta Kadia.Iti multumesc tare mult.
    Duminica placuta in continuare iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  15. mama ce fain arata...interesanta crema...mereg lapte in loc de vin?

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce buna trebuie sa fie..........mmm.
    Un premiu te asteapta la mine pe blog.
    Pup1

    RăspundețiȘtergere
  17. arata super!daca nu mai e asa cald,promit sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  18. Fetelor sunteti dragute tare, multumesc mult.
    Diana, din pacate eu cred ca nu merge cu lapte.In schimb cred ca ai putea sa pui suc de portocale, merge foarte bine cu prune.
    Pansy, sunt incantata.Multuemsc mult.
    Maria, multumesc , am sa-l iau cu mare placere.
    Gete, esti draguta ca de fiecare data.Iti multumesc.
    Va pup pe toate si va doresc o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  19. nu iti imaginezi cat de curioasa m-ai facut cu prajitura asta.abia astept sa o incerc.pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  20. Sarah draga ea, ma bucur mult ca ti-am starnit curiozitatea.Sa stii ca tare buna e prajitura.Cel putin mie tare mult mi-a placut.
    Te pup cu mult drag si astept impresiile tale.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mai terminat....fara cuvinte...eu care am zis ca nu ma mai impresioneaza aproape nici o receta ...am experimentat miiii...dar crema asta ma fermecat...sunt fan de prune...aici nu gasesc prune parfumate...ca la noi,dar am magiun delicios de la soacra...nar merge diluat cu vinul rosu????ce parere ai?Prajitura in sine e f aspectuasa...sau pe mine ma vrajit...mai bine pus...merge sa o fac de pasti ...sau o las de rusalii???ma refer daca e mai de sarbatoare....nam idee ce gust poate avea? mai rafinat sau mai popular...Te pup dulce

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kiki, esti tu foarte, foarte draguta, iti multumesc tare mult.Din pacate sincera sa fiu eu nu stiu cum ti-ar iesi cu magiun, dar teoretic n-are de ce sa nu fie buna.Iar daca s-o faci de pasti chiar nu stiu ce sa spun, cu prune e foarte, foarte buna, dar cu magiun nu stiu cum va iesi.
      Totusi e mai populara si cu prune, dar foarte, foarte buna.
      te pup cu mult drag.

      Ștergere
  22. I-am facut tatei un tort de ziua lui exact dupa reteta aceasta dar rotund! A iesit super si a fost foarte bun! Iti multumim pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma bucur enorm de tare ca a fost bun si v-a placut.Reteta cu multa placere.
    Cu intarziere " la multi ani " tatalui tau.
    Sa ai o saptamana cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere