joi, 26 august 2010

Legume gratinate



Reteta asta am gasit-o in " Secretele bucatariei " si tare mi-a placut. E simpla si buna, usor de executat, ce mai, are toate calitatile.

- 150 g funduri de anghinare, din conserva


- 450 g cartofi fierti coaja, cu o seara inainte

- 200 g rosii cherry

- 40 g masline negre fara samburi

- 2 ardei grasi galbeni

- 350 g dovlecel

- 1 catel de usturoi

- 2 lingurite ulei de masline

- 3 linguri bulion

- 375 ml smantana

- 150 ml supa de legume

- sare

- piper

- oregano

70 g cascaval ras

Se taie toate legumele. Usturoiul netaiat se caleste in ulei incins. Se adauga apoi bulionul, smantana, si supa de legume.. Se condimenteaza sosul. Se incinge cuptorul si se pregateste vasul. Legumele taiate se amesteca cu sosul si se toarna in vasul pregatit. Se presara cascaval ras si se lasa la cuptor pana se rumenesc.


sosul



amestecat cu legumele



inainte de cuptor



dupa cuptor



si, portia mea




Am scris cantitatile din revista, dar cand am incercat reteta, va dati seama ca n-am cantarit nimic.

9 comentarii:

  1. bine ai revenit,legumele-s tare placut gatite,iau si eu o portie!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca asa facem toti,scriem cantitatile ca sa nu se supere nimeni,dar noi aruncam totul in oala fara sa cantarim nimic,asta daca prinzi putina experienta,la praji,cantaresc chestiile,cu cana evident,de frica sa nu mi se lase sau sa nu iasa...:Pfaina reteta

    RăspundețiȘtergere
  3. vai ce bine arata.Nu am mancat niciodata anghinare dar deja salivez :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu vreau tot , doar portia ta...........excelent arata.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. vai de mine cat de bine poate sa arate... felicitari... Te pup, harnicata draga...

    RăspundețiȘtergere
  6. Alisuc, cu multa placere, cate portii vrei.
    Craita, multumesc.
    David, daca erai mai aproape, te invitam la o portie.
    Maria, cu multa placere.
    Felis, esti o draguta.
    Multumesc mult pentru aprecieri, va pup pe toate si va doresc weekend cat mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  7. Anghinare? Nu am mancat niciodata si nu stiu cum arata in borcan. O sa stau in fata rafturilor sa caut, mi-ai fcut pofta. Legumele sunt bune oricum dar gratinate arata si bine. Multumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata tare bine legumele gratinate, mi-ai facut o pofta!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ghiocel cu multa placere te-as servi.Cu multa placere ideea.
    Kadia, te pup, ma bucur ca-ti plac.
    O zi frumoasa va doresc.

    RăspundețiȘtergere