miercuri, 4 august 2010

Prajitura inghetata cu zmeura




De cativa ani ma pregateam sa incerc reteta asta, dar de fiecare data a trecut sezonul de zmeura fara sa reusesc. Anul acesta mi-a iesit pasienta, si tare m-am bucurat pentru ca am mai gasit o reteta foarte faina.
Sursa este un numar foarte vechi din " Secretele bucatariei ".

Pt. blat

- 100 g unt

- 150 g piscoturi de sampanie

Crema

- 300 g zmeura

- 1 lamaie

- 500 g mascarpone, eu am pus mai putin

- 250 g branza de vaci

- 100 g zahar praf, eu am pus dupa gust

- 200 ml frisca, eu am pus 400 ml

Pentru crema se amesteca branzeturile cu zaharul, zeama si coaja de lamaie, frisca si cu zmeura. Dupa ce se pune zmeura nu se amesteca foarte tare, pentru a nu se sfarama toate boabele.
Se topeste untul la foc mic si se amesteca cu piscoturile sfaramate. Se pune folie transparenta intr-o forma se toarna crema, iar peste crema se pun piscoturile omogenizate cu untul. Se baga la congelator pana se intareste, iar inainte de servire cu vreo 30 de minute se scoate la temperatura camerei.

Cele doua feluri de branza cu zaharul, zeama si coaja de lamaie.



Se adauga si frisca.



Adaugata si zmeura. Apoi crema se toarna in forma captusita cu folie transparenta.



Piscoturile amestecate cu untul, se preseaza peste crema.



Se scoate din forma dupa ce s-a intarit, si se orneaza.



Si felia.

18 comentarii:

  1. OMG,ce felie ispititoare!o prezentare minunata!
    o seara buna si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Absolut dementiala inghetata.
    O seara faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  3. Super arata!!! Ai asteptat cam mult pana ai facut-o dar pana la urma a meritat asteptarea!!
    Pofta buna la ea:)

    RăspundețiȘtergere
  4. yummyyy!!!arata de vis si combinatia zmeura-crema de branza este un deliciu.pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. o minunatie ,mai ceva ca in cofetarie.felicitarile ,mele,e super

    RăspundețiȘtergere
  6. Mamaaa ma uimesti,sa-mi nu-mi spui ca nu mai ai ca acuma plec la tine,,,,,faina a iesit.Te pup si o zi minunata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata demential.Ma gandesc ca si gustul e la fel.

    RăspundețiȘtergere
  8. mmmm,ce buna e pe caldurile astea:)

    RăspundețiȘtergere
  9. tare bine arata...nu m-as fi gandit la treaba cu piscoturile!

    RăspundețiȘtergere
  10. Inghit in sec ...........arata excelent.......felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Fie-ti mila.....Dupa cum arata as musca din monitor. Ma duc la magazin sa-mi cumpar o inghetata.

    RăspundețiȘtergere
  12. frais et gourmand ce gâteau, j'en raffole
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  13. Mmm! Ce deliciu! Numai bun pe caldura asta! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. ce bine arata,ce culori de-ti vine sa inghiti in sec,felicitari si un sf de saptamana placut

    RăspundețiȘtergere
  15. Fetelor, sunteti asa de dragute de fiecare data.Eu va multumesc mult, conteaza mult pentru mine.
    Mirela e istorie, dar daca stiu ca vii, fac cu zmeura congelata.
    Ghiocel cu drag te-as servi.
    Va pup cu mare drag pe toate si va doresc weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  16. Vai ce bunătate si cum arata as mânca si eu o feliuță!
    Ești grozava !

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca e delicioasa...Eu acum tin post si vreau sa o fac pe asta. http://femina.rol.ro/corpul-tau/index.php?option=com_content&task=view&id=23455&Itemid=38 A incercat cineva?

    RăspundețiȘtergere
  18. Mariana, iti multumesc.Esti tu foarte, foarte draguta.
    Maria, multumesc.Cred ca e buna si cea care vrei tu s-o incerci.Eu nu am facut-o.
    Searfa faina sa aveti in continuare.

    RăspundețiȘtergere