miercuri, 28 iulie 2010

Foietaj cu branza de capra



Pentru ca sa execut aperitivele astea, a trebuit sa gasesc o ocazie speciala, pentru ca domnul Mitu stiam ca nu o sa sara intr-un picior de bucurie ca fac asa ceva. Ocazia s-a ivit, cand a trebuit sa duc niste acte la SM, si prin urmare i le-am facut Lucicai. De fapt si Pusei, si tare m-am bucurat ca le-au placut mult de tot. Deci foietajele astea, ca si muffinsii care o sa-i pun, au calatorit, nu gluma.
Reteta din " nok lapja konyha ".

- aluat foietaj

- un galbenus

- branza de capra, nu din cea tartinabila

- 1 lingura unt

- 4 linguri miere

- cateva boabe de piper rosu

Din aluat se taie forme, eu am taiat rotunde, si se ung cu galbenusul frecat. Pe fiecare foietaj se pune cate o felie de branza de capra, se stropesc cu ametscul de unt topit cu miere, si se presara cu boabe de piper rosu. Se baga la cuptor pana se auresc. Sunt deosebit de bune. Branza este sarata, dar merge perfect cu mierea.

Se decupeaza aluatul.



Se ung formele cu galbenus frecat.



Se pune cate o felie de branza pe fiecare bucata de aluat.



Se ung cu amestecul de unt si miere.



Se servesc.



O poza de aproape.

17 comentarii:

  1. wauuu ce bine arata,crocante si cu aroma branzei,buneeee

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain arata,preferatele mele,,,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bine arata, as manca o portie si cu piperul arata spicy!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc tare scumpe sunteti, ca de obicei.
    Va pup si va doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. da,ai mai facut o gateala savuroasa,ce frumos arata cu piperasul ala rosu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Micule daca imparti vreau si eu o portie ,arata bestial .Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de bine arata.......ce pofta mi-ai facut.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alisuc, Nela, Maria multumesc, sunteti foarte dragute.
    Nela, cu multa placere.Cu dhlul sau cu fan courierul ?
    O seara faina in continuare va urez si eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce de efect este piperul rosu! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata fain! Si cum sunt o pofticioasa, m-as fi invitat si eu la o portie, dar cred ca s-au terminat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc mult sunteti tare dragute.
    Mari, fac alta portie, doar sa-mi spui cand sosesti.
    Va doresc un weekend cat mai placut.

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata asa de bine incat am facut si eu joi seara pentru niste prieteni care au venit in vizita, dar nu cu branza de capra ci cu ricotta! Trebuie sa incerc si varianta cu branza de capra care mie imi place in mod deosebit, dar al meu sot cam stramba din nas… eh, pierderea lui! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc mult Kadia, ma bucur ca le-ai incercat. Nici al meu sot nu-i fan de asa ceva, dar noua ( eu, Lucia, Pusa ) tare mult ne-au placut.
    Sa ai un weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  14. wou asa nu am mai auzit :)) hihihiii cu branza de caprA dar cred ca i super buna ca arata SUUUPER!!!!!!
    PUPICI

    RăspundețiȘtergere
  15. Anca, multumesc mult, esti tare draguta.
    Te pup si eu si-ti doresc o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  16. O ce pofta am de ele!
    Minunate!
    Un plăcut sfârșit de săptămână!

    RăspundețiȘtergere
  17. Mariana, cu mare drag te-as servi.
    Seara faina iti doresc.

    RăspundețiȘtergere