duminică, 25 iulie 2010
Muffins cu coacaze rosie
Am scris eu in titlu coacaze rosie, dar la noi numai asa nu i se spune. Cel mai des le spunem strugurei, dar si ribizke. Mie imi plac tare mult, mai iau uneori iarna adusi de prin alte tari, de la metro sau alte hipermarketuri, daca pretul e acceptabil. Omul mananca si el, cruzi, da' nu-i place sa ii pun in prajituri pentru ca au samburi. In schimb pe Catalina, si nici pe verii Omului, nu i-au deranjat catusi de putin. Si daca tot nu erau meniti Omului, am pus si nuca.
Reteta din Ioana.
- 280 g faina
- 100 g zahar brun
- 80 g zahar tos
- 2 lingurite praf de copt
- 100 g nuca macinata
- 1 lingurita scortisoara, eu nu am pus
- putina sare
- 1 ou
- 1 lingurita coaja de portocale
- 100 g unt
- 100 ml lapte
- 150 g coacaze rosie, congelata
sau la borcan, eu am ales a treia varianta, proaspata
Se incalzeste cuptorul si se pregatesc formele. Untul se bate cu cele doua feluri de zahr, cu coaja de portocale si cu sarea pana devin spuma. Se adauga oul si se inglobeaza foarte bine. Apoi se pune laptele, aluatul va aspect de taiat, dar n-are nimic, se repara dupa ce se pune faina. Se adaua acum amestecul de faina si praf de copt, dintr-o data, si nu se insista prea mult cu amestecatul. Asa ies muffinsii mai pufosi. Se pune apoi nuca macinata, si ultimii strugureii. Se umplu formele si se coc pana trec testul scobitorii.
Untul, zaharul, sarea si coaja de portocale se bat spuma.
Se adauga oul.
laptele
amestecul de faina cu praf de copt
nuca macinata
strugureii, care arata ca niste perle rosii
gata de copt
si gata copti
mai de aproape
si sectiune
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Coacaze sau strugurei li se spune si la noi.
RăspundețiȘtergereSi se potriveste reteta cu poza de pe blogul tau:)) tot strugurei sunt si acolo:)
Duminica frumoasa
Foarte bine arata,strugurei le zice si la noi si noua ne plac tare mult,eu pun la congelator in cutiute cu capac.Te pup si o zi frumoasa.
RăspundețiȘtergereBianca, asa e.Multumesc, duminica placuta sa ai si tu.
RăspundețiȘtergereMirela, multumesc, ma bucur ca-ti plac.
Duminica frumoasa sa ai si tu.
Tot ce este pe baza de coacaze imi place........tare bine mai arata, iti vine sa musti din ele.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Foarte faine si astea. Esti maestra muffinsilor. Si mie imi plac strugureii, e drept ca in prajitura n-am incercat niciodata.
RăspundețiȘtergeretare bine mai arata,de-i vede simon cred ca iti cere!
RăspundețiȘtergereCoacaze rosii le zic eu, si in general le mananc crude, dar recunosc ca ies foarte aratoase in orice fel de prajituri. Foarte frumoase ti-au iesit briosele!
RăspundețiȘtergereYvonne, aici in capitala n-am auzit alt termen decat coacaze. Dar, in Bucovina, de unde sunt eu, i se spunea pomusoara. Varianta asta cu nuci si coacaze cred ca ar fi savurata cu placere de toti din familie, asa ca am retinut reteta si voi presta curand. O saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergereFetelor multumesc sunteti tare dragute toate.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place reteta.
Va pup pe toate si va doresc o saptamana minunata.
Deliciosi muffinsi, as manca si eu!
RăspundețiȘtergereMultumesc Oana, esti o draguta.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi frumoasa.
Ce briose aratoase!!! La Buzau nu am vazut coacaze rosii in piata.O sa ma uit mai atent data viitoare.Tare bine arata bobitele astea rosii! :)
RăspundețiȘtergereBriosele,sunt preferatele mele!Arata într-un mare fel!
RăspundețiȘtergereMâine fac si eu din porție dubla!
O bunătate ai făcut draga mea!
O seara plăcută!
Superbe... daca mai gasesc coacaze, sper sa le incerc si eu. Pupici :)
RăspundețiȘtergereFlori multumesc.Imi pare rau ca nu gasesti coacaze rosie, dar poti pune si alte fructe.
RăspundețiȘtergereMariana, esti tare draguta.Multumnesc mult, si ma bucur ca-ti place reteta.
Olgutza, iti tin pumnii sa gasesti coacaze.
Va pup cu drag si va doresc o zi cat mai frumoasa.