duminică, 11 iulie 2010

Ecler cu capsuni



Cu toate ca se straduia enorm, Lucica nu era cea mai tare in ale prajiturilor. Mancam foarte putin, iar ea ar fi facut orice, doar sa ma vada mancand. Avea prajituri care erau foarte exersate si-i ieseau perfect, dar s-a intamplat si sa faca o prajitura noua, in reteta sa scrie ca " aluatul se toarna ", dar aluatul ei sa fie de luat cu mana de tare ce era. Va dati seama ce surpriza era pentru cunoscatoare, ca facea Lucica niste eclere de statea matu-n coada. Nu exagerez deloc, ii ieseau perfect. Ajunsesera sa vina " expertele " la noi acasa sa-si coaca eclere. Reteta ei e cu untura in aluat, si spun cu mana pe inima, sunt mult mai bune decat cele cu ulei, dar din cauza de calorii folosesc si eu de multe ori reteta cu ulei. De data asta am folosit reteta pusa de Natasha, pe culinar.

- 300 ml ulei

- 600 ml apa

- 600 g faina

- 12 oua

- putina sare

Apa uleiul si sarea se pun pe foc si se lasa sa dea in clocot. Se ia vasul de pe aragaza si se adauga faina dintr-o data. Se amesteca sa nu ramana cocoloase, si se lasa pe foc pana se desprinde aluatul si se aduna laolata. Se raceste amestecul si se adauga ouale, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana ce primul nu a fost incorporat. Se pune din nou aluatul pe foc si se opareste, adica se lasa pe foc, pana cand pe marginile si pe fundul vasului apare o pelicula albicioasa. Cu o lingurita sau cu poshul se spriteaza forme, di aluatul putin racit, pe hartia de copt. Se coc la foc mare la inceput, pana se umfla, apoi la foc mijlociu pana se usca bine in interior.
Pentru umplut am folosit crema de vanilie, de la tarta falsa cu fructe, si capsuni taiate cubulete.
Domnul Mitu e foarte incantat de eclere, ii plac teribil.

Cojile de eclere. Nu toate au iesit frumoase, desi am incercat.



Crema de vanilie.



Eclerele, gata de mancat.



Mai de aproape.



Eu am facut sin patru oua aluatul. De obicei imi plac micute, cat sa le bagi odata in gura.

28 de comentarii:

  1. ei cum nu,ca toate ti-au iesit nu frumoase,ci foarte frumoase! si cred ca sunt gustose tare!
    am facut si eu odata eclere,de bune,au fost bune dar mi s-au cam lasat cojile,nu stiu care a fost problema:-?

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata si eu le-am facut sambata,cu capsuni sunt si mai bune,trebuie sa le postez

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatati ai facut pe aici....tare imi mai plac, in toate formele lor, fie ecler, fie choux a la creme, fie paris brest, dar sincer sa-ti spun mi-e asa de greu sa le fac, nici nu stiu de ce, asa ca imi limpezesc bine ochii la tine, inghit in sec si ma duc sa mananc un mar...te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumoase ti-au iesit. Arata asa de bine cu bucatele de capsuni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Craita multumesc, tu esti tare draguta de fiecare data.
    Nu sunt experta, dar cred ca nu le-ai lasat destul sa se uste.Dupa ce le lasi la foc mare, sa se umfle, faci focul mijlociu spre mic, si le lasi sa se uste bine de tot.
    Doinitza, gand la gand cu bucurie.
    Yafa, nu sunt greu de facut, dar trebuie sa le prinzi spielul.Sunt sigura ca ti-ar reusi daca le-ai incerca.Faci mult mai complicate retete, si-ti ies de fiecare data.
    Va pup si va doresc o saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Criss, esti o draguta.Multumesc mult, si-i transmit un pupic lui Alex.

    RăspundețiȘtergere
  7. mie nu imi ies dom'le niciodata cojile de ecler.la inceput cresc apoi se desumfla si ajung la cosul de gunoi.habar n-am de ce.mi s-a spus sa nu deschid usa cuptorului ,am respectat sfatul.tot de pomana.cand sunt coapte si le las la racit se dezumfla pur si simplu.daca ai un sfat ti-as fi recunoscatoare pentru ca sunt inebunita dupa eclere.te pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  8. Micutule,cu astea mai dat gata!!!Nu am intrat de multa vreme pe net si vad ca am pierdut cam multe bunaciuni!!!Dar recuperez eu nici o grija numai sa treaca aglomeratia asta de treburi!!!!
    Sa aveti pofta......te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarah, nu-s foarte cunoscatoare, dar dupa cate am constatat eu, e foarte important sa fie cuptorul foarte bine incins cand le bagi in cuptor, iar dupa ce s-au umflat sa dai focul mijlociu spre mic, si sa le lasi sa se uste bine de tot.Daca tot nu-ti ies te astept pe la mine, sa-ti fac eu.
    Te pup si eu si-ti doresc o saptamana minunata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Judy, iti multumesc mult, si spor sa ai, sa scapi repede, sa te intorci la noi.
    Te pup cu drag si-ti doresc o saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Superbe sunt.. :)
    O singura data am facut eclere, tot dupa reteta Natashei si mi-au iesit.. o fi fost norocul incepatorului, nu stiu, da' bune au mai fost.. :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult, esti tu tare draguta.
    Sunt sigura ca daca le mai faci, iti ies la fel de bune.
    Sa ai o dupa amiaza frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Micule dintre toate dulciurile mie imi plac cel mai mult eclerele,iar ale tale arata atat de bine .Te pup dulce.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nela, tu esti o draguta si ma lauzi mereu.Iti multumesc tare mult.
    Te pup si eu cu drag, si mi-ar place sa ne intalnim, sa mancam impreuna eclere.
    Sa ai o seara faina.

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata tare apetisant,felicitari pentru reusita,tare de mult nu le-am facut desi ne plac tare mult,defapt nu cred ca este ceva ce sa nu ne palca,,,Te pup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  16. Astea chiar ca sunt numai bune de bagat in gura:))
    Pofta mare la ele:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce culori frumoase............si cat de bune trebuie sa fie.Excelent , excelent Micule!
    Pup si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  18. io nici nu ma straduiesc sa le fac frumoase. rotunde sau ovala sa fie ca si asa le acopar cu frisca.
    tie ti-au iesit super!
    si mama le face cu untura. doar e din Ardud ;)
    ce planta pui pe ele? am mai vazut la tine la prajituri

    RăspundețiȘtergere
  19. Micule is foarte faine si combinatia de crema cu capsuni e the best ;) te tzuc

    RăspundețiȘtergere
  20. Minuni gasesc la tine...numai minunatii faci...trebuie sa incerc si eu cu capsuni...

    RăspundețiȘtergere
  21. Sunteti deosebit de dragute de fiecare data.Multumesc mult.
    Mirela, la fel suntem si noi, si din pacate se vede.
    Bianca multumim, te astept si pe tine.
    Claudi, esti o draguta, immer wieder.
    Ralu, m-ai terminat.Ardudul e satul meu preferat.Daca ne-am muta inapoi, acolo mi-ar place sa locuim.
    Geta, tu esti mult prea draguta de fiecare data.
    Va pup cu drag pe toate si va doresc o zi cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  22. Ca prin vis mi-am adus aminte ca ai intrebat Ralu, de frunzele verzi.E lamaita.Am gasit-o la Kaufland cu 5 lei.
    Acum vreo doua ierni am adus una din Germania, cumparata cu 1 EUR, si dupa ce am avut grija de ea tot drumul, acasa, am pus-o deasupra caloriferului si s-a uscat azon perc.

    RăspundețiȘtergere
  23. eu nu am facut niciodata eclere...e drept ,ca nici nu-s mare fan,dar unul cu asta cu fructe zau ca m-ar tenta,arata taaaaaare ispititor!da,na,cum sa arate ,cind e facut de o specialista in dulcegarii!

    RăspundețiȘtergere
  24. Eii, multumesc, prea draguta esti, de fiecare data.
    Pupam familia Iepu, si special Iepu mic, sa se vindece repede.

    RăspundețiȘtergere
  25. merci mult Micule pentru informatii si pentru invitatie .esti o draguta ca intodeauna.pupici

    RăspundețiȘtergere
  26. Cu multa placere draga mea.Multumesc, esti tu prea scumpa.
    Te pup si-ti doresc o seara minunata.

    RăspundețiȘtergere
  27. Grozave! Extraordinare! Pai daca le-ar vedea Paulica ar vrea sa se mute la Tg Mures!!
    Te pup mult draga mea :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Vale draga esti o draguta.Pai daca va mutati in Tg.Mures, ii fac eu lui Paulica eclere.
    Va pup pe toti si va doresc o saptamana cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere