marți, 20 iulie 2010
Risotto cu mazare
De cate ori am fost in Italia, am mancat tot felul, mai putin risotto. Nu stiu de ce. Imi comandam tot felul, mai putin risotto. Nici nu ma prea atragea sa fac, cu toate ca vazusem multe retete. Ce poate fi asa extraordinar, doar tot orez e, ma gandeam. Ma bucur ca in sfarsit am facut, dupa o reteta din " good food ", pentru ca ne-a placut foarte mult.
- 50 g unt
- 1 ceapa tocata marunt
- 300 g mazare, proaspata sau congelata, fiarta
- 1,7 l supa de legume fierbinte, a mea a fost calda
- 350 g orez
- 200 ml vin alb sec
- 25 g parmezan ras, eu nu am pus
- patrunjel tocat
Se topeste untul si se adauga ceapa tocata. Se lasa 10 min. sa se inmoaie bine ceapa. 100 g de mazare fiarta se paseaza impreuna cu un polonic de supa. Se adauga orezul peste ceapa, se da focul la temperatura medie, si se lasa cam un minut. Se adauga apoi vinul, si se lasa pana se evapora. Se adauga apoi cate un polonic de supa calda, pana cand consistenta orezului devine cremoasa. Nu se adauga urmatorul polonic, pana ce precedentul nu a fost absorbit. Se adauga piureul de mazare, mazarea si parmezanul, amestecand. Se sareaza, pipereaza, si se serveste cu patrunjel tocat si putin ulei de masline.
Untul cu ceapa pusa la calit.
Adaugat orezul.
Vinul lasat sa se evapore.
Piureul de mazare.
Si gata de mancat.
De atunci am facut si risotto cu dovlecel, tare bun si ala.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata apetisant, trebuie sa-l incerc!
RăspundețiȘtergereEste risotto preferat de baiatului meu !
RăspundețiȘtergereImi place ideea de a pune si piureu de mazare ..de obicei eu nu pun . Asemanator cum fac eu ...eu calesc cu ulei de masline ceapa si pun ceva unt la sfarsit cu parmezanul. Eu mai fac o varianta cu costita afumata ,taiata cubulete si calita cu ceapa..sa incerci ca-i f. buna.
o zi buna ..te pup!
Oana, Nicoleta mai nou e si preferatul nostru.
RăspundețiȘtergereImi inchpui ce bun trebuie sa fie si cu costita.Am sa incerc, mai ales ca Omul, e mare amator.
Va pup si va doresc o zi cat mai frumoasa.
Micule buna mancare si imi place foarte mult !te pup
RăspundețiȘtergerePana cand m-am mutat in Geneva nici nu ma atingeam de el, acum a devenit preferatul meu. Mai ales varianta unuia dintre restaurantele de pe strada mea, care serveste risotto verde (nu am idee ce este in el, dar are o culoare verde asa de frumoasa si un gust atat de bun, tare mi-ar placea sa ii stiu reteta).
RăspundețiȘtergeredesi la noi orezul este in meniul zilnic nu am facut niciodatae risotto.voi incerca si eu reteta.sper sa aiba acelasi succes ca la tine.pupici
RăspundețiȘtergerece sa zic,excelent l-ai facut,cu piureul ala de mazare m-ai cucerit!pt. a cita oara,oare?:))
RăspundețiȘtergereTare dragute sunteti toate, multumesc.
RăspundețiȘtergereSarah, tin pumnii sa va placa.
Alisuc, draguta esti tare.
Va pup pe toate si va doresc o zi faina.
Tare bun risotto in toate felurile lui, asta cred ca v-a place gastii mele caci adora mazarea, asa ca pe langa ca m-ai facut pe mine fan ti-ai mai pus pe lista inca trei....;)
RăspundețiȘtergereTe pupic
Yafa, tu esti o scumpica, de fiecare data.Iti multumesc si ma bucur mult ca va place.Am constatat ca barbatilor le place mazarea.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag si-ti doresc sa ai o zi minunata.
ce bunatateee ! pupici
RăspundețiȘtergereAnca, esti draguta tare.Multumesc.
RăspundețiȘtergereTe pup si eu si-ti doresc un weekend cat mai placut.
Tare bun.........mmm.
RăspundețiȘtergereDoua premii frumoase te asteapta sa le ridici.
Pup!
Multumesc Maria, esti draguta.Le ridic cu multa placere.
RăspundețiȘtergere