marți, 6 iulie 2010

Prajitura cu gris si fructe




Inainte de a pleca, cu vreo doua saptamani, au fost la noi finii din Cluj, mai exact Iuia cu parintii ei. Din pacate au stat prea putin, dar tare bine ne-am simtit impreuna.
Am pregatit una alta, dar de data asta pun doar prajitura, din care Iuia nu a gustat, dar le-a placut parintilor ei, si asta tare mult m-a bucurat.Iuia mananca mai mult saratele decat prajituri.
Reteta din revista ungureasca, din care e si prajitura cu rabarbar si capsuni.
De fapt tot cu aceste fructe e si asta.

- 400 g rabarbar, eu nu l-am cantarit

- 200 g capsuni, nici pe astea

- 1 pachet budinca de vanilie

- 140 g zahar

- un plic zahar vanilat

- putina sare

- 3 oua

- 500 g branza de vaci

- 120 g gris

- 1/2 pachetel praf de copt

- cateva boabe de struguri

Se spala rabarbarul si se taie bucati de 1 cm, capsunile se taie in doua. Se bat ouale cu zaharul, sarea, vanilia si praful de budinca. Se adauga branza de vaci sfaramata, apoi grisul omogenizat cu praful de copt. La sfarsit se adauga fructele se amesteca cu grija si se pune in tava unsa si tapetata. Se lasa la cuptorul preancalzit pana trece testul scobitorii.

Am descoperit praf de budinca bio, la magazinul dm.



Amestecul de oua.



Adaugata si branza.



Grisul si praful de copt.



Si fructele.



Prajitura inainte de cuptor.



Prajitura gata.



Mai de aproape.



Iulia, la masa.



Si un zambet pentru cei care o bat la cap, cu poze, in loc sa o lase sa manance.

22 de comentarii:

  1. Ce rapida prajiturica si cu siguranta buna !
    o pun pe lista ...mersi!
    o zi buna!
    P.S
    Scumpa foc Iulia!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain ti-a iesit,si pot spune ca este foarte gustoasa,am facut si eu reteta aproape la fel doar ca eu l-am facut tort si l-am umplut cu sos de capsuni si crema de vanilie.Te pup si o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina prajitura si cred ca e si nfoarte buna.
    Finuta ta e o dulce. Sa-ti traiasca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc tare mult, sunteti asa de dragute.
    Nico, Criss e tare buna.
    Mirela, ce faina trebuie sa fie, si sos de capsuni si vanilie.
    Va pup si va doresc o zi faina.
    Ii transmit si Iuliei aprecierile vostre, cu drag.Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult Geta.Am sa-i transmit cu mare drag.
    Te pup si-ti doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa fi fost grozava prajitura!
    Finuta SUPERBA !
    o ZI BUNA!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunata Iulia, minunata si prajitura!

    RăspundețiȘtergere
  8. Xandrinne multumesc, esti o scumpa.
    Mariana, multumesc mult, esti o draguta.
    Va doresc o zi frumoasa in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu o sa pun ricotta ...merge sigur...poate maine o fac..mi-a ramas gandul la ea!

    RăspundețiȘtergere
  10. da,un amestec de vis,imi inchipui ce buna a fost!cit despre iulia,e tare draguta,ce-mi place cum isi taie ea papica singurica!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nicoleta ma bucur mult ca vrei s-o incerci.Dupa bine cred ca va fi chiar mai bine cu ricotta, pentru ca e mai uscata.
    Te pup is-ti doresc o dupa amiaza frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  12. Prajitura arata foarte bine! am salvat reteta ca-mi place mult. Finuta ta Iulia este o scumpa.
    Pupici la amandoua.

    RăspundețiȘtergere
  13. Alisuc, stai sa vezi ce fac cand veniti voi.Iulia e o isteata.
    Nely, iti multumesc, esti o scumpa.Te pup si eu.
    Va pup pe amandoua si va doresc o seara faina.
    Pup Iepu.

    RăspundețiȘtergere
  14. ti-am mai spus eu intr-un comentariu ca as vrea sa fiu musafir la tine macat cateva luni de zile.la asa bunatati nu stiu cum mai pleaca musafirii tai pe la casele lor.scumpa foc Iulia.pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Esti tu prea rdaguta Sarah, multumesc mult.
    Cu mare drag te astept sa fii musafir la mine.
    Te pup si eu si-ti doresc o zi cat mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce prajitura buna si Iulia e o scumpa

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte bine arata... si ajutorul de nadejde...

    RăspundețiȘtergere
  18. Oana, Felis, multumesc mult, sunteti voi tare, tare dragute.
    Va pup si va doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  20. Am facut-o ..cu piersici ...super buna si pufoasa ! Vine foarte bine si cu ricotta ,eu de fapt am mai facut un chec si stiam ca vine bun.
    O sa ramana in meniul casei pe viitor..mersi!
    un sfarsit de saptamana placut !

    RăspundețiȘtergere
  21. Nicoleta, sunt incantata ca v-a placut, si mi-ai facut o pofta de prajitura cu piersici.
    Te pup cu drag si-ti doresc o seara faina.

    RăspundețiȘtergere